שלום חדשה בפורום

חבובית1

New member
שלום חדשה בפורום

שלום לכולן, אני כל כך שמחה למצוא את הפורום הזה. יש לי כמה שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי... אני בת 31 מנסה להכנס להריון כשנה וחצי. כל הבדיקות היו תקינות ואחרי 6 מחזורים של איאוקלמין ללא הצלחה הרופא המליץ על היסטרוקופיה אבחנתית בכדי לראות אם יש לי אנדו'. עברתי את הניתוח לפני יומיים ואכן מצאו אצלי אנדו' רמה 3 האנדו' היה על השחלות, על הרחם ובעוד מקומות, הרופא הצליח להפטר מהכל והוא אמר שהניתוח היה מוצלח ביותר. מה שהפתיע אותי הוא שהוא אמר לי שאני לא יכולה לקבל מחזור במשך 6 חודשים ושאני צריכה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון ברצף. אני מאוד מופתעת מהגישה הזו והייתי רוצה לדעת אם משהי עברה חויה דומה. אני מרגישה אני מבזבזת 6 חודשים -ומי יכול להבטיח לי שאחרי 6 חודשים אני יצליח להכנס להריון. אני כבר בת 31 ומרגישה אני מבזבזת את זמני - אולי כדאי לעבור ל IVF או לפחות לנסות טבעי ל 3 חודשים.. מה אתן חושבות?

lee E

New member
הרופא שלך צודק...נחמד

לשמוע שיש רופאים שיודעים על אנדו'..חוץ מהרופאים בתל השומר ותאמיני לי שזה נדיר. לאנדואיות לא מומלץ לקבל מחזור ואחת השיטות לשמור על מצב תקין יחסית הוא להיות בדיכוי הורמונלי כמו לקיחת גלולות ברצף. ממליצה לך מאוד להתייעץ עם רופא פוריות שמבין באנדו', כדי שלא יגרם לך נזק מחוסר ידע. אני יכולה להמליץ על משיח האב, באסותא אשר טיפל בי. יש כאן עוד כמה מומלצים ..אני פשוט לא זוכרת מי. בטח יתנו לך עוד שמות בהצלחה.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו. קודם כל, מעכשיו והלאה, אם שוב יציעו לך איקקלומין - תסרבי. גם 6 מחזורים של איקא' זה מספיק. חייבת להגיד לך שאני קצת מבולבלת. בהיסטרו אבחנתית ראו אנדו? כשאת אומרת ניתוח כוונתך ללפרוסקופיה? מה שכן, נכון - ההמלצה לא לקבל מחזור נכונה בגדול לאישה עם אנדו, אבל לדעתי הרופא שלך לא ממש קשוב אלייך כי את מנסה להרות, ועכשיו הוא בעצם אומר לך לעצור הכל לחצי שנה. אם כל כולך עכשיו בנסיונות להרות, ואת אחרי לפה' (מקווה שלזה התכוונת) - אז קחי חודשיים פלוס מינוס שבהם אכן תהיי בדיכוי ולא תקבלי ווסת וזה יהיה הזמן של הגוף להתאושש ולהחלים (וזה בהחלט תלוי בקצב ההתאוששות שלך), ואז תתחילי עם IVF. (שנה וחצי לנסות טבעי פלאס איקא' זה כבר בהחלט דורש רופא פריון). האם עשיתם גם בדיקות זרע לבן זוגך? האם עשית צילום רחם? כדאי מאוד שתלכי לסקנד אופיניון אצל רופא
פריון
שגם מבין באנדו.

כמו ליהי

ממליצה לקחת את חופשת החצי שנה כדי לשמור על מצב תקין....אני בעד ואני הייתי ממתינה. לפנות לרופא פיריון כהכנה....בנוסף למשיח ממליצה על פרופ' שולמן. לגוף אחרי ניתוח לוקח מינימום 3 חודשים להחלים. שיהיה בהצלחה וברוכה הבאה

חבובית1

New member
תודה על התגובות

רציתי לתקן משהו - עברתי לפרוסקופיה אבחנתית. בנוסף אני מטופלת אצל רופא פריון כבר 7 חודשים. עברתי צילום רחם ובעלי עבר בדיקת זרע והכל תקין. אני ממש לא רוצה לחכות חצי שנה ואז להתחיל לנסות טבעי - מה יקרה אם אני יתחיל בIVF? ושוב תודה לכן על התמיכה...

זואילי

New member
רגע..

מתי עברת את הלפה'? אני מניחה שלפני ה 7 חודשים? מי עשה אותה? אם אחרי 6 מחזורי איקא' טרם הרית, ואת כבר אחרי הרבה זמן מהניתוח, אז כן - אם תקבלי אישור (ועדה של קופ"ח) את יכולה להתחיל ב IVF בציבורי (וייתכן גם שאם לא נמצאה בעייה מכאנית והקופה לא תתן לך מייד מעבר ל IVF אז יציעו לך להמשיך עם הזרעות אבל עם זריקות הורמונים ותיזמון ביוץ - אני חושבת שזה ביזבוז זמן אך זו דעתי האישית), או שאם את מטופלת בפרטי אז תלוי בקופה שלך ובהשתתפות של הביטוח שיש לך (נגיד בכללית זה ביטוח מושלם) ואז להתחיל ב IVF. אבל ממה שאת מספרת נראה לי שלא עברת דרך המומלצים שלנו, ואם אכן כך אז הייתי מציעה לך ללכת לביקורת במרפאת האנדו בתה"ש בכל מקרה, כדי להיות עם היד על הדופק. אינני יודעת מיהו רופא הפריון שלך, אבל בשביל שלא "יהרגו" אותך בפרוטוקולים של IVF, הייתי ממליצה לך ללכת למומלצים שלנו (פרופ' משיח, פרופ' שולמן) ומנסיוני אני ממליצה בשימחה על פרופ' שיף. עוד המלצה(ושוב, זו רק דעתי ) - הפסקות בין הטיפולים. של לפחות חודש וחצי - חודשיים כשאת על דיכוי. בכל זאת, אם את אנדואית אז ל IVF יש מחיר של לעורר את האנדו, ואם תצטרכי מספר טיפולים (בתקווה ולא
) אז כמובן שיש ווסת בין לבין שגם לזה יש מחיר. נהוג (שוב, לא כולם עושים ככה) לתת לאנדואיות פרוטוקול ארוך ורצוי עם דיכוי ארוך, כך שב IVF אין לנו משמעות לספירת יום המחזור. בפעמיים שאני עשיתי טיפולים, התחלתי אותם רק כשפיזית מצבי התאים לכך, ובבדיקת דם הייתי בדיכוי עמוק ככה שהתחלתי מייד בסטימולציה (הגירוי השחלתי) והיום בו התחלתי ממש לא היה משנה. בסופו של דבר, ההחלטה היא שלך איך להמשיך ועם מי.

אז תתיעצי עם רופא פיריון מבין אנדו

ואלה הפרופסורים שכדאי ויש להם הבנה טובה באנדו. משיח זיידמן שולמן שיף

למעלה