שלום, חדר שינה

אתד

New member
שלום, חדר שינה

מה אומר הפנג שואי לגבי ארון שיהיה בנוי סביב לחלון? הכוונה שהחלון איכשהו יצא באמצע ומסביבו יבנה הארון בגדים או לחילופין שהארון בגדים (רגיל) יהיה מול הכניסה של לחדר, בערך ממרחק של מטר וחצי מהכניסה יראו את הצד של הארון (בהתאם לתשובה נחשב איפה עדיף) ומה עם מיטה שתהיה באויר? האם זה בסדר או שהיא צריכה להיות על רגליים? תודה רבה.

תלוי מה עומק הארון

מה גודל החלון, מהו ההכיוון שבו ממוקם החלון, האם זהו כיוון שיש בו שמש או לא, ומה גודל החדר. בעיקרון, ארון יפריע לכניסת קרני השמש לחדר ואז... לא יהיה ממש חלון וגם לא ארון כמו שאמור להיות.לא מכירה ספרות של פאנג שוי שדנה בסוגייה זו. הפעלת הדמיון וידיעת הסביבה מביאים אותי למחשבה שלא כדאי. משתי האופציות, שאינן שיא הפאנג שוי - ארון במרחק מטר וחצי מהכניסה או ארון/חלון, אעדיף את הארון מול הכניסה למרות שאני מסייגת את זה בגדול. אם מדובר גם בארון מאסיבי וגדול, הוא עלול לחסום את הזרימה בחדר. מיטה אמורה להיות מעץ, עם רגליים, בגובה של 10-15/20 ס"מ מהרצפה.לא באויר ועם מגן ראש צמוד לקיר.

אתד

New member
אז הרעיונות לא ממש מוצלחים

אני אמדוד את הכל ואפרט הענין הוא שהחדר הוא יותר מלבני ויש בו שני חלונות- שזה די מגביל מבחינת ריהוט, ואנחנו מנסים "לעדן" את המלבן עם הרהיטים, כרגע אין ממש חדר שינה כך שאפשר להתחיל מחדש אחזור עם מידות תודה

עידון יכול להתרחש גם ע"י עיצוב

פנים החדר שיככך את התחושה.לדעתי, ארון כמו שחשבתם, יצור משהו לא נוח לא נעים שעלול אח"כ לגרום לכם עוגמת נפש.

אתד

New member
מבינה אותך אבל

לא יודעת כמה ברירות בדיוק יש
המיטה חייבת להיות קצת יותר משני מטרים כי הבן זוג גבוה אז אין ברירה אם הארון יעמוד מימינה יש חלון ולכן נצטרך לבנות את הארון סביבו (מאחורי המיטה איפה שהראש יש חלון נוסף) אם הארון יעמוד משמאל למיטה הוא "יחסום" את הכניסה של הדלת- יהיה ממש מולה במרחק של מטר בערך אם הארון יהיה מול המיטה אז יהיה בדיוק צעד בשביל להוציא ממנו בגדים.. וזה בהנחה כמובן שהארון הוא ארון הזזה... לדלתות נפתחות לא יהיה מקום מול המיטה אלה רק בצדדים שלה כי החדר הוא בערך 3/4 מטרים והחלונות מגבילים אנחנו כמעט מיואשים מהחדר שינה הזה כי זה ממש סיפור לארגן אותו כמובן שאפשר שהמיטה תפנה לכיוון אחר- הכוונה שהיא תהיה מתחת לחלון השני והארון יהיה לצידה ויהיה יותר מקום לקחת בגדים ממנו אבל אז החדר יראה מלבני יחסית ארוך ולא נעים כי אורך הארון יהיה בערך 2.40 והמיטה 2.20 וזה יהיה לאורך החדר (ה-4 מטר) ולא הרוחב שלו (3 מטר) אבל אם לא תהיה ברירה אז אין מה לעשות...

למעלה