שלום חבר.

שלום חבר.../images/Emo16.gif

13 שנים עברו מאז הרצח הפוליטי של ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין. אני זוכרת שישבנו כל המשפחה בסלון, וראינו את העצרת בטלוויזיה, לפני שהבנתי מה קורה כל המשפחה שלי בוכה... וכילדה בת חמש, כמובן שבכיתי גם אני. אני לא אשכח איך שביום שלמחרת אני הכנתי את ארוחת הצהריים, וסידרתי צלחות, ואמא שלי דבוקה לטלוויזיה, לטקס בהר הרצל... אלה היו ימים קשים ועצובים לכולנו..
כעבור כמה שנים, אני כבר מבינה הרבה יותר. ומחשבות של מה היה קורה אילו...... אבל מעבר לשלום, ומעבר לכל מה שהיה יכול להיות כאן, ומעבר לדעות השמאלניות שלי, אני מבינה שהיה כאן רצח. רצח מהסוג הגרוע ביותר. "אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה" הוא אמר. ועלינו להמשיך ולהוקיע אותה מעכשיו ועד עולם, כדי ליצור פה שקט יחסי, ליצור פה עולם יותר טוב. יצחק רבין הוא דמות שמסמלת בשבילי כל כך הרבה. אבל קודם כל הוא בן אדם, והוא היה בן אדם טוב וחשוב למדינה שלנו... אני כנראה לעולם לא אצליח להתגבר על זה, על האובדן הזה, על החלום הזה שנגמר. "וכיכר העיר מוארת רבבות כל אוהביך נהרו אל העצרת נאספו לראות פניך עת נבוך סמוק כילד את קולך בשיר נתת הגורל נקש בדלת ואתה כלל לא שמעת שוב ושוב עובר בי רעד מי יכול היה לדעת מה נאמר ואין מילים פשוטות יותר שלום חבר בעודך טובל באושר ובשיר שלום פוצח שם בחושך לשעת כושר כבר המתין המרצח הכיכר כולה הומה ו... לב אל לב נפתח כפרח אקדחו טעון במוות ועיניו קרות כקרח ליל הסתיו יורד על נגב ערבה בוכה מנגד גם למעלה אין מילים פשוטות יותר שלום חבר רחובות שטופים בבכי יום ולילה ושבוע הדמעות זולגות על לחי אור נרות רוטט מדוע חווריין עולה השחר נסוגים צללים של לילה עוד מעט חמה זורחת ונקום ללכת הלאה ליל הסתיו יורד על נגב ערבה בוכה מנגד גם למעלה אין מילים פשוטות יותר שלום חבר שוב ושוב עולה בי רעד מי יכול היה לדעת מה נאמר ואין מילים פשוטות יותר שלום חבר. " לנצח אחי, אזכור אותך תמיד.
יהי זכרו ברוך.

"איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא?"

כבר 13 שנה? הזמן עובר מהר. כל שנה תמיד עולה לי קודם כל המחשבה, איפה היינו היום, אם לא היה את הרצח הנוראי הזה. אני בטוחה שהמדינה הייתה נראת אחרת לגמרי.. אבל את הגלגל אי אפשר כבר להחזיר אחורה, אני רק מחכה לאיש שינסה ללכת בדרכו של רבין... לא נשכח ולא נסלח

ליהי54

New member
רצחו שלום בכיכר.

"בהתחלה לא העלינו בדעתנו שיתנו לו לדבר בטלפון, ואחר כך לא העלינו בדעתנו שיתנו לו להתחתן, ואז לא העלינו בדעתנו שיתנו לו להתייחד ולעשות ילדים, ועכשיו אנחנו לא מעלים בדעתנו שהוא יוכל להתראיין ומישהו ישדר את זה, ובסוף לא נעלה בדעתנו שהוא ישוחרר. שערי הכלא יפתחו והוא ילך הביתה, ואנחנו נגיד שלא העלינו בדעתנו שיכול לקרות דבר כזה". "אלימות ומוות הם חלק מן החיים, ואי אפשר להתעלם מהם. אלא שיש גבול. והגבול הוא שאם מישהו יורה שלושה כדורים בגבו של ראש הממשלה, שהיה גם גיבור מלחמות ישראל, אז האיש הזה אינו חלק מהחיים שלנו. הוא מחוץ לחיים שלנו ושם הוא צריך להשאר." היום לפני 13 שנה נרצח ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין ז"ל. כבר עברו 13 שנה, ומשנה לשנה זה נהייה יותר קשה. 3 יריות הספיקו בשביל לגזול מאיתנו את התקווה היחידה להתחלת שינוי ושלום בארץ ! יהי זכרו ברוך לעולם.

shilgiah

New member
../images/Emo85.gif../images/Emo187.gif../images/Emo16.gif

אם כי אני לא מאמינה בדעותיו הפוליטיות ואני לא חושבת שהייתי מסכימה עם רעיונותיו גם אם הוא היה עכשיו חי אני חושבת שמגיע לו שרשור מכובד.. לא בכל יום נרצח ראש ממשלה.. ובקשר לרוצח, אני עדיין בהלם מהמדינה הזאת שנתנה לו להתחתן, להתייחד, ללדת.. אני בכלל בדעה כזאת שרוצחים צריכים להרצח! [אם כי היא התערערה בזמן האחרון..]. יהיי זכרו ברוך..

XxXSynergitXxX

New member
"סבא,אתה היית ואתה הגיבור שלנו.."

יום שכולו עצב. אני לא זוכרת כמעט כלום מרגע אחרי העצרת, כי הייתי ממש ילדה פצפונת [שנה וטיפה]. אני רק זוכרת שהמשפחה ישבה אצלנו בבית, ופתאום כשזה נשמע, אמא התחילה לבכות. היא לא האמינה ולא רצתה להאמין. ראש הממשלה, איש צבא, אדם משכמו ומעלה, נרצח רק בגלל דעות פוליטיות והשקפת עולם. אז איזו מן מדינה דמוקרטית אנחנו? רבין אף פעם לא אמר שאסור שיהיו דעות שונות משלו, אז למה,נבל היה צריך לרצוח אותו בדם קר רק בגלל שהדעות שלו שונות משל רבין עצמו? תסלחו לי, אם למישהו מהמדינה הזאת לא מגיעים חיים, לא מגיעים תנאים ולא מגיעות זכויות [ראו ההתייחדות שלו ושל רעייתו למשל] בראש ובראשונה - זה הוא. איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא? באמת שגם אם נהיה כמהים לראש ממשלה או בכלל לאדם כמוהו בתור מנהיג, לא נמצא. "אני לא מסוגלת לסיים, אבל כנראה שיד זרה, יד עלוב נפש, כבר סיימה עבורי. בלית ברירה אני נפרדת ממך, גיבור, ומבקשת ממך שתנוח על משכבך בשלום, ושתחשוב ותתגעגע אלינו, כי אנחנו פה למטה אוהבים אותך המון. משיירת מלאכי שמים שמלווים אותך עכשיו, אני מבקשת שישמרו עליך ושישמרו עליך טוב, כי אתה ראוי למשמר שכזה. אנחנו אוהבים אותך, סבא, תמיד."
המילים האלו,של נועה בן-ארצי, כששמעתי אותם בפעם המי-יודע-כמה, רגשו אותי מחדש, גרמו לי להביט בתמונה הענקית שלו, שהציבו באולם אצלנו בשביל הטקס [ובכלל,הבצפר שלי היה הראשון שנקרא על שמו,כמו כן, המשפחה שלו לקחה אצלנו חלק ברב הטקסים], - ולהתעמק לו בעיניים. אני לא יכולה להסביר את התחושה הזאת, של הכאב - למרות ועל אף שלא הכרתי אותו, ולצערי לא זכרתי אותו כראש ממשלה - שהציפה אותי. כל שנה אני חוזרת אל העצב הזה,אל האבדן העצום הזה, וקוראת את הנאום שאז, בארבעה בנובמבר 1995, נשא בכיכר מלכי ישראל, ורואה כמה קווי דמיון יש בין לפני 13 שנים לבין היום. "לנצח אחי אזכור אותך תמיד וניפגש בסוף, אתה יודע ויש לי חברים אבל גם הם כבים אל מול אורך המשגע" יהי זכרו ברוך.

המחצללת

New member
"אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישאלית.."

את הטקסט הזה כולם מכירים, אבל בכל זאת החלטתי לעלות אותו לכאן. מתוך הנאום האחרון של יצחק רבין:"האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה" נאומו האחרון של יצחק רבין- בכיכר מלכי ישראל, תל אביב, י"א בחשוון תשנ"ו, 4 בנובמבר 1995 "תרשו לי לומר, שאני גם מתרגש. אני רוצה להודות לכל אחת ואחד מכם, שהתייצב כאן כנגד האלימות ובעד השלום. הממשלה הזו, שיש לי זכות לעמוד בראשה, יחד עם חברי שמעון פרס, החליטה לתת הזדמנות לשלום, לשלום שיפתור את מרבית בעיות מדינת ישראל. הייתי איש צבא 72 שנים. נלחמתי כל עוד לא היה סיכוי לשלום. אני מאמין שיש סיכוי לשלום, סיכוי גדול וחייבים לנצל אותו למען אלה שעומדים פה, למען אלה שאינם עומדים פה, והם רבים בעם. "תמיד האמנתי שמרבית העם רוצה בשלום, מוכן ליטול סיכון לשלום. ואתם כאן,בהתייצבותכם בעצרת הזו, מוכיחים עם רבים אחרים, שלא הגיעו לכאן, שהעם באמת רוצה בשלום ומתנגד לאלימות. אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית. יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל. יש דמוקרטיה, יכולות להיות מחלוקות, אך הכרעה תהיה בבחירות דמוקרטיות, כפי שהיו ב-29' ונתנו לנו את המנדט לעשות את מה שאנו עושים ולהמשיך בכך. "אני רוצה לומר, שאני גאה בכך שהופיעו ויופיעו כאן נציגי המדינות שאנו חיים אתן בשלום: מצרים, ירדן ומרוקו, שפתחה לנו את הדרך לשלום. אני רוצה להודות מפה לנשיא מצרים, למלך ירדן, למלך מרוקו, שהם מופיעים כאן ומביעים את שותפותם אתנו בצעידה לשלום, אבל מעל לכל - עם ישראל בשלוש השנים ויותר של קיום הממשלה הזו הוכיח, שניתן להגיע לשלום; שהשלום נותן פתח לכלכלה וחברה מתקדמת; שהשלום הוא באמת לא רק בתפילות. הוא קודם כל בתפילות, אבל הוא שאיפת העם היהודי. שאיפה אמיתית לשלום. "יש אויבים לשלום, המנסים לפגוע בנו במטרה לטרפד את השלום. אני רוצה לומר, בלי כחל ושרק: מצאנו שותף לשלום גם בין הפלשתינאים - את אש"ף שהיה אויב והפסיק טרור. בלי שותפים לשלום אין שלום. נתבע ממנו למלא את חלקו בשלום, כשם שאנו נמלא את חלקנו בשלום, כדי לפתור את המרכיב המסובך, הארוך, הטעון רגשות יותר מכל, בכל הסכסוך הערבי הישראלי: הפלשתינאי-ישראלי. "זה כרוך בקשיים, גם במכאובים. אין דרך לישראל בלי מכאובים. עדיפה דרך השלום מאשר דרך המלחמה. אומר לכם את זאת מי שהיה איש צבא ושר ביטחון, ורואה את כאבי המשפחות של חיילי צה"ל. למענם, למען בנינו ונכדינו, במקרה שלי, אני רוצה שהממשלה הזאת תמצה כל שמץ, כל אפשרות, לקדם ולהגיע לשלום כולל. גם עם סוריה תהיה אפשרות להגיע לשלום. עצרת זו חייבת לשדר לציבור הישראלי, לציבור היהודי בעולם, לרבים רבים בעולם הערבי ובעולם החיצוני, שעם ישראל רוצה בשלום, תומך בשלום - ועל כך תודה רבה לכם".
בתמונה יש את שיר השלום, שהיה בכיסו של רבין בליל הרצח.
יהי זכרו ברוך.

amitshilo

New member
כל מילה יותר חכמה וכואבת מהשניה.

איש גדול. מילים אמיתיות ונכונות כ"כ. ואיפה אנחנו היום. איפה.

Miny2

New member
יהי זכרו ברוך! ../images/Emo16.gif

איש יקר ומדהים שפעל כל כך לשלום ולטובת העם... זה פשוט אבדה למדינת ישראל. הוא היה גיבור חיל...

amitshilo

New member
"מת משהו בך, נרצח משהו בי".

יהיה זכרו של האיש הגדול הזה מוטמע בנו בכל רגע, מונצח בכל דרך אפשרית. יהי זכרו של השלום ברוך. יהי זכרו איתנו, כל הזמן. יהי זכרו ברוך

שלי פאר

New member
" אולי זה כי את נורא אדישה

ואולי כי כלום לא מעניין אותך . " ( ציטוט של בחור מאוכזב . ) האמת שאני לא כ"כ מושפעת מאותו יום ואני לא כמו אלה שכותבים מכתבים , אבל אני זוכרת את היום שהוא נרצח כי היה לי טיול בכיתה ד באותו יום וביטלו אותו . יהי זכרו ברוך .

למעלה