הילי ילדת ירח1
New member
שלום חבר.../images/Emo16.gif
13 שנים עברו מאז הרצח הפוליטי של ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין. אני זוכרת שישבנו כל המשפחה בסלון, וראינו את העצרת בטלוויזיה, לפני שהבנתי מה קורה כל המשפחה שלי בוכה... וכילדה בת חמש, כמובן שבכיתי גם אני. אני לא אשכח איך שביום שלמחרת אני הכנתי את ארוחת הצהריים, וסידרתי צלחות, ואמא שלי דבוקה לטלוויזיה, לטקס בהר הרצל... אלה היו ימים קשים ועצובים לכולנו..
כעבור כמה שנים, אני כבר מבינה הרבה יותר. ומחשבות של מה היה קורה אילו...... אבל מעבר לשלום, ומעבר לכל מה שהיה יכול להיות כאן, ומעבר לדעות השמאלניות שלי, אני מבינה שהיה כאן רצח. רצח מהסוג הגרוע ביותר. "אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה" הוא אמר. ועלינו להמשיך ולהוקיע אותה מעכשיו ועד עולם, כדי ליצור פה שקט יחסי, ליצור פה עולם יותר טוב. יצחק רבין הוא דמות שמסמלת בשבילי כל כך הרבה. אבל קודם כל הוא בן אדם, והוא היה בן אדם טוב וחשוב למדינה שלנו... אני כנראה לעולם לא אצליח להתגבר על זה, על האובדן הזה, על החלום הזה שנגמר. "וכיכר העיר מוארת רבבות כל אוהביך נהרו אל העצרת נאספו לראות פניך עת נבוך סמוק כילד את קולך בשיר נתת הגורל נקש בדלת ואתה כלל לא שמעת שוב ושוב עובר בי רעד מי יכול היה לדעת מה נאמר ואין מילים פשוטות יותר שלום חבר בעודך טובל באושר ובשיר שלום פוצח שם בחושך לשעת כושר כבר המתין המרצח הכיכר כולה הומה ו... לב אל לב נפתח כפרח אקדחו טעון במוות ועיניו קרות כקרח ליל הסתיו יורד על נגב ערבה בוכה מנגד גם למעלה אין מילים פשוטות יותר שלום חבר רחובות שטופים בבכי יום ולילה ושבוע הדמעות זולגות על לחי אור נרות רוטט מדוע חווריין עולה השחר נסוגים צללים של לילה עוד מעט חמה זורחת ונקום ללכת הלאה ליל הסתיו יורד על נגב ערבה בוכה מנגד גם למעלה אין מילים פשוטות יותר שלום חבר שוב ושוב עולה בי רעד מי יכול היה לדעת מה נאמר ואין מילים פשוטות יותר שלום חבר. " לנצח אחי, אזכור אותך תמיד.
יהי זכרו ברוך.
13 שנים עברו מאז הרצח הפוליטי של ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין. אני זוכרת שישבנו כל המשפחה בסלון, וראינו את העצרת בטלוויזיה, לפני שהבנתי מה קורה כל המשפחה שלי בוכה... וכילדה בת חמש, כמובן שבכיתי גם אני. אני לא אשכח איך שביום שלמחרת אני הכנתי את ארוחת הצהריים, וסידרתי צלחות, ואמא שלי דבוקה לטלוויזיה, לטקס בהר הרצל... אלה היו ימים קשים ועצובים לכולנו..