שלום חברים

• פותח הנושא ded
  • פורסם בתאריך

ded

New member
שלום חברים

לפני כיחודשיים קניתי פורטולקיריה ומאז....מצאתי את עצמי מאוהב בבונסאי. כבר כחודש אני עוקב אחריכם (פסיבי).קראתי מאמרים ו...רוצה להתחיל מערער. תוחלו להמליץ לי משתלה ירושלמית המתאימה ? המון תודה !

elonliberman

New member
כל משתלה. צריך לנבור צמח צמח...

בכל משתלה יכול להתחבא בונסאי פוטנציאלי צריך לעבור על הרבה צמחים בהרבה משתלות.... בהצלחה וברוך הבא לפורום.

אדם ק

New member
ברוך הבא

מצטרף לאלון במה שכתב, כמעט בכל משתלה תוכל למצוא חומר גלם מתאים, מה שחשוב זה פשוט לחפש טוב, לבדוק אחד אחד, הבחירה שלך לדעתי טובה להתחלה. על משתלות באיזור ירושלים איני יכול להמליץ אך אני מאחל לך בהצלחה בתחום. אדם

ded

New member
המון תודה,חברה

אני בטוח שהקניה הראשונה שלי לא תיהיה מי יודע מה...
,אבל כך לומדים. ושוב,אחלה פורום וכל הכבוד לכם על הסבלנות והתמדה ועזרה ואהבה לתחום.בעצם זה כבר לא תחום אצלכם,זה כבר בדם שלכם

ded

New member
עוד שאלה קטנה:איפו

אפשר לקנות אוג חרוק ומה מכיר של העץ שאפשר להתחיל לעבוד איתו? תודה

אולמוס

New member
אוג חרוק

שלום רב, אוג חרוק הוא שיח שנמכר במרבית המשתלות. כחומר גלם לבונסאי יש לדעת מה לבחור(ראה בקישורי הפורום טיפים בנושא) ובהתאם גם המחיר. ניתן למצוא כאלה מעוותים או שאינם נמכרים בשל גזע מעוות או מוזר וזה בדיוק מה שמענין חובב בונסאי. כמו כן רצוי שייראה בוגר ולא עם גזע דקיק. לגבי המחירים - ראיתי לפני כשנה במשתלות אוגים מתאימים מ- 25 ש"ח עד- 50. תלוי במשתלה ובגודל הצמח והעציץ בו גדל..

ded

New member
טוב,התחלתי...

קניתי ביום חמישי אוג (לא היה ערער,אבל לא ויתרתי
). אחרי יום של הסתקלות והתרגלות הבנתי (כמו שחחשתי) שבחרתי לא מי יודעה מה טוב: הגזע די דקיק (1 ס"מ בערך) וישר יחסית.גובעו כ 35 ס"מ.השאלה הראשונה היא,איך אני "מקופף" אותו? ז"א אני יודע שבעזרת חוט נחושת ע"י ליפוף סביב הגזע,אבל האם אני תוך כדי ליפוף נותן לו זווית הרצויה(בעדינות כמוון) ? חייב לציין שיש לו שני ענפים מגבילים די ערוכים רק בצד אחד. תודה.

גיא קרן

New member
לקופף אותו יהיה קשה מאוד

לקופף = להפוך אותו לקוף. אמנם השכלתי אינה רחבה עד כדי כך, אבל נראה לי שעל מנת להפוף גזע לקוף אתה צריך להיות בעל כישורים על טבעיים. אם מאידך התכוונת ל"לכופף" אז הסיפור שונה.... "חייב לציין שיש לו שני ענפים מגבילים די ערוכים רק בצד אחד" את מה הענפים מגבילים? ואיך הם "ערוכים" רק בצד אחד? או שמא זה "מקבילים" ו...."ארוכים"?

ded

New member
איזה בושות...../images/Emo13.gif

טוב,נו...עליתה על עולה...חדש..
,אבל הבנתה הכול מצויין.

גיא קרן

New member
הכל ברוח טובה ואם כבר

מדברים אז: עליתה צריך להיות עלית הבנת צריך להיות הבנת איפו צריך להיות איפה מכיר צריך להיות מחיר

vinbe

New member
לגופו של ענין

אולי תעלה איזה תמונה שנירא את העץ (עדיף מכמה זויות)? ובתור עולה כמעת חדש (במיל '), אני ממליץ לך להשתמש בכתובת הזו לתקן online את העברית: מילון מורפיקס

למעלה