לפני כיחודשיים קניתי פורטולקיריה ומאז....מצאתי את עצמי מאוהב בבונסאי. כבר כחודש אני עוקב אחריכם (פסיבי).קראתי מאמרים ו...רוצה להתחיל מערער. תוחלו להמליץ לי משתלה ירושלמית המתאימה ? המון תודה !
מצטרף לאלון במה שכתב, כמעט בכל משתלה תוכל למצוא חומר גלם מתאים, מה שחשוב זה פשוט לחפש טוב, לבדוק אחד אחד, הבחירה שלך לדעתי טובה להתחלה. על משתלות באיזור ירושלים איני יכול להמליץ אך אני מאחל לך בהצלחה בתחום. אדם
שלום רב, אוג חרוק הוא שיח שנמכר במרבית המשתלות. כחומר גלם לבונסאי יש לדעת מה לבחור(ראה בקישורי הפורום טיפים בנושא) ובהתאם גם המחיר. ניתן למצוא כאלה מעוותים או שאינם נמכרים בשל גזע מעוות או מוזר וזה בדיוק מה שמענין חובב בונסאי. כמו כן רצוי שייראה בוגר ולא עם גזע דקיק. לגבי המחירים - ראיתי לפני כשנה במשתלות אוגים מתאימים מ- 25 ש"ח עד- 50. תלוי במשתלה ובגודל הצמח והעציץ בו גדל..
). אחרי יום של הסתקלות והתרגלות הבנתי (כמו שחחשתי) שבחרתי לא מי יודעה מה טוב: הגזע די דקיק (1 ס"מ בערך) וישר יחסית.גובעו כ 35 ס"מ.השאלה הראשונה היא,איך אני "מקופף" אותו? ז"א אני יודע שבעזרת חוט נחושת ע"י ליפוף סביב הגזע,אבל האם אני תוך כדי ליפוף נותן לו זווית הרצויה(בעדינות כמוון) ? חייב לציין שיש לו שני ענפים מגבילים די ערוכים רק בצד אחד. תודה.
לקופף = להפוך אותו לקוף. אמנם השכלתי אינה רחבה עד כדי כך, אבל נראה לי שעל מנת להפוף גזע לקוף אתה צריך להיות בעל כישורים על טבעיים. אם מאידך התכוונת ל"לכופף" אז הסיפור שונה.... "חייב לציין שיש לו שני ענפים מגבילים די ערוכים רק בצד אחד" את מה הענפים מגבילים? ואיך הם "ערוכים" רק בצד אחד? או שמא זה "מקבילים" ו...."ארוכים"?