שלום חברים ..

Remedes

New member
שלום חברים ..

אהלן אנשים אני די חדש פה.. שבוע אני כבר קורא את ההודעות שלכם וזה ההודעה הראשונה שלי פה.. אני ממש אוהב את פינק פלויד - או יותר נכון את פינק פלויד מאז Dark Side וכמובן שהייתי בהופעה של ווטרס!!! לאחרונה יצא לי לשמוע את האלבום The Piper At The Gates Of Dawn - מה אני אגיד לכם.. לא כל כך התחברתי.. מישהו יכול להסביר לי מה הקטע של המילים שם?.. אני יודע רקע רק על chapter 24 שזה איכשהו ריתק אותי השיר הזה.. ורקע על Bike שזה הדבר הכי קרוב למכתב אהבה שיצא לסיד לכתוב .. אבל שאר השירים ממש מוזרים מבחינת המילים.. אני לא כל כך מתחבר לכל הכותבים שכתבו שסיד הוא "גאון".. לא יודע אולי תוכלו להאיר את עיני.. תודה.. ושיהיה רק שקט !!!!!!!!!!!! במדינה ובעולם!

גש לארכיון המאמרים של הפורום

בקטגוריית "פרוייקט השירים" של הפורום, יש ניתוח של כל שירי האלבום. העליתי לשם את כל הניתוחים מהסיבוב הראשון של הפרוייקט, ומרבית הניתוחים של הסיבוב השני. ערוך גם חיפוש על שמות השירים בחיפוש המתקדם (בשורת הנושא) ע"מ למצוא את שאר הניתוחים. אני מקווה שזה יבהיר לך את האלבום קצת יותר. לאחר שתקרא, אתה מוזמן לכתוב כאן את התרשמויותיך מהאלבום, ונדון בכך.

בטולבאר הכחול למעלה

יש קישור ל"מאמרים". בצד ימין של עמוד המאמרים, בחר ב"פרוייקט השירים". כנס לעמוד של פרוייקט השירים, ושם בחר ב-Piper at the Gates of Dawn. בהצלחה.

The Walrus

New member
תראה

אם אתה אוהב את פינק פלויד של מאז דארק סייד, דבר ראשון אתה מפספס את אחת היצירות החשובות ביותר של פינק פלויד: Meddle, ובייחוד השיר Echoes. מדובר בשיר שלדעת רבים (כולל דעתי) הוא השיר הטוב ביותר של פינק פלויד, וקשה להיות מעריץ בלי להכיר אותו. בקשר לפייפר - באמת תציץ בניתוחי השירים.

אף פעם לא אהבתי את המושג הזה

"קשה להיות מעריץ בלי להכיר את זה וזה" כמו שפעם אמרתי באיזה פורום שאני פחות מתחבר ל-Blood Sugar Sex Magic של רד הוט ויותר ל-Californiacation, ומישהו אמר שבגלל זה אני לא באמת מעריץ של רד הוט. זה פשוט לאוהב צד מסויים של להקה, אתה לא חייב להכיר את כל החומר של הלהקה כדי באמת לאהוב אותה. ואני מדבר באופן כולל, כי אם אני לא טועה דווקא Echoes יותר מתחבר לתקופה של DSOTM ובכלל התקופה שאחרי הפסיכדליה.

FunkyMonk

New member
אתה מתבלבל!

אתה לא חייב לאהוב את כל יצירותיה של הלהקה. אתה חייב להכיר את הרוב. שהרי אם אשמע רק אלבום אחד מתוך אלבומי הסולו של ריק וויקמן - האם אוכל להגיד שאני באמת מעריץ אותו, ומעריך אותו בתור אומן סולו? (ופה מדובר על אדם שהוציא מאות אלבומי אולפן) כמובן שלא. חייבים להכיר את הלהקה מן התקופות השונות שלה, במיוחד כשמדובר בלהקה כגון פינק פלויד, שעברה מפסיכדליה בריטית לפרוגרסיב רוק למשהו לא מוגדר בדיוק, ואח"כ לרוק מיינסטרימי פשוט.

FuNky M0nK

New member
באמת?

בלוד שוגר סקס מג'יק כל כך יותר טוב מקליפורניקיישן. אלבום נהדר. טוב, על טעם ועל ריח..

למען האמת,

בסופו של דבר כן אהבתי את Blood Sugar, אבל לא זה העניין. ופאנקי מונק הראשון (זה אותו אחד? :\ ), אולי אתה צודק במקרה שלך, אבל למזלנו פינק פלויד לא הוציאו 100 אלבומים. אם תשאל אותי אם אני אוהב\מעריץ\מעריך את פינק פלויד, אני אגיד לך שכן, ואני לא אגיד לך "לא בידיוק, אני שומע רק את התקופה הזאת שלהם, ובגלל זה אני לא באמת אוהב\מעריץ\מעריך את פינק פלויד"

FuNky M0nK

New member
צודק

אני כמוך, לא בדיוק שומע את התקופה הישנה, אבל עדיין אני נורא אוהב פינק פלויד, וככה עם עוד הרבה אמנים ואני עדין מעריץ/אוהב/מעריך את כולם. ולשאלתך, אנחנו לא אותו אחד, תזהה לפי הרווח שלי יש ולו אין.

FunkyMonk

New member
תאמת, שזה מה שאני עשיתי..

כשהייתי אומר שאני שומע פינק פלויד, תמיד טרחתי להזכיר שאני לא מכיר את הלאבומים שלהם שלאחר החומה..

אתה צודק

מלבד שהמושגים "מעריץ" ו"הערצה" אין להם מקום, לטעמי, גם אין חובה על אף אחד להכיר שום קטע שהוא. זה אולי רצוי, או מומלץ, אבל חובה - אין.

oneman2

New member
איך זה

שאף אחד לא מדבר על The Gnome? שיר כ"כ נחמד שנותן לי תחושה של אופטימיות בכל פעם. הוא ראוי ליותר כבוד ממה שהוא מקבל.

FunkyMonk

New member
שיר גאוני.

אני לא ממעריצי החלילן, אבל זה, יחד עם Pow R. Toc H., Bike, Intersteller Overdrive ו-Chapter 24 הם שירים מעולים.

oneman2

New member
אז בעצם

אתה אוהב חצי מהקטעים שבאלבום

FunkyMonk

New member
אני אוהב את כל האלבום!

כל האלבום מעולה לטעמי. אבל הוא פשוט הרבה פחות טוב מהרבה פינק פלויד.. אמא מתילדה, לוסיפר, פליימינג (שיר מאד חמוד! אבל עדיין לא זה), גם אינטרסטלר, הם כולם שירים קצת לא לטעמי.. ואני אדם שמאד אוהב את סרג'נט פפר ואת אבי ראוד.. ככה שלא הפסיכדליה זה מה שמפריע לי.. הם טובים מאד, אבל לא תמצא אותי קורא לאף אחד מהם מאסטרפיס, לעומת הרבה מאד שירי פלויד אחרים..

FuNky M0nK

New member
נצל"ש

זה רק אני או שב Let There Be More Light מזכירים את lucy in the sky? הלהקה הזכירה בעוד שירים את הביטלס או שזה היה חד פעמי?

The Walrus

New member
ווטרס העריץ את הביטלס

וזה מתבטא בטקע שמנוגן הפוך ב"empty spaces" (קריצה ל"paul is dead"), הוא ביצע את across the universe בטלוויזיה לזכרו של לנון, ועוד כמה כאלה.

FunkyMonk

New member
לא ממש =/

לט ת'ר בי מור לייט ממש לא דומה ללוסי.. גם לא מבחינת נגינה וגם לא מבחינת מילים או קצב..

למעלה