שלום חברים

• פותח הנושא run5
  • פורסם בתאריך

run5

New member
שלום חברים

היום היה יום נהדר מוצף שמש וממש כיף היה לעבוד בגינה. והיום בניתי ספסל! ולו ידעתם מה השימוש הקודם של הלוחות...פשוט מיטה שמישהו זרק. הרוחב פיקס(1.51 מ') העומק הותאם( מ2 מ' ל-45 ס"מ) והגובה-הוגבה ל 45 ס"מ. וזו התוצאה. אז גם לגרוטאות לפעמים יש עדנה ותועלת.

Rוני

New member
איזה יופי

כל הכבוד אתה יכול לתת בהזדמנות תמונה פנורמית של הגינה שלך? זוכרת שבית סוכת גפנים בשנה שעברה

run5

New member
תמונה הקודמת פריחת האפרסק

ופה סל עם פטוניות אגב במשלת הפיטוניות ברשפון אומרים שהחורף מתאים להן ללא מחלות כמעט לעומת הקיץ שהן צמאות כל הזמן

Rוני

New member
רן, שרשר את כל התמונות להודעה

הראשונה יהיה קל יותר להגיב לגופה של תמונה

טסונמי1

New member
פשששששששששש wonderful

הספסל נהדר העציץ עים הפרזיות מקסים-הגינה ניראת מצוין. לגבי הפטוניות- פטוניה עדיף לישתול בתחילת החורף או מיד בסופו הפטוניות לא סובלות את חום הקיץ[ולאו דווקא ביגלל צימאון]

שחיין

New member
שאני אבין??!! עולם הפוך

כלומר, אני הפוך. חשבתי שהפטוניות מתאימות לקיץ ולא שורדות את החורף. אצלי בגליל עליון בכל אופן היא ממש השתוללה בקיץ ופריחה מדהימה ועכשיו בחורף נראית רע. התפלאתי שהיא בכלל שורדת. עכשיו הפכת לי הכל. אני לא מפסיק ללמוד בפורום הזה.

shlumbergera

New member
פטוניות,כבר כמה חודשים שאני מבולבלת

מהענין. שנים גידלתי אותן כפרח קיץ
בשמש מלאה מלאה, השקייה יומיומית, והיו מאד מוצלחות וכשהגיע החורף הלכו לעולמן. יש אצלי שתיים; אחת סגולה בהירה כמעט בת שנתיים שעוברת יפה את החורפים, אבל יפהפיה בקיצים. עוד אחת, סגולה עמוקה, שממשיכה מהקיץ האחרון. הן לא במיטבן בחורפים. אז הייתי בטוחה שהן פרח של קיץ
אצל 'מלצר' מופיעות פטוניות כעונתי חורפי, מה שהפך לי את הראש. אבל יש גם עונתי קייצי - מה שבלבל אותי לגמרי. * מצ"ב צילום הפטוניות באוקטובר 04'. נשתלו במאי. הפטוניה הסגולה בהירה חיה וקיימת עד היום.

shlumbergera

New member
כדי להגן על האדמה+שורשים מהתחממות

זה יוצר אפקט קרינה החוצה. כשניסיתי בפעם ה 1 הייתי יוצאת כל שעה לבדוק את מצב המיכל (פלסטי) והכלי נשאר קר לגמרי, תחת שמש קייצית קופחת מהזריחה ועד 5 אח"צ. בעל-הבית שלי - זה הדגנרט עם המרסס - סיפר לי שלפני שנים עשו תהליך כזה עם שתילים חדשים, ע"מ לשמור על סביבתם קרירה ושלא יתבשלו בשמש הקייצית. זה הוכיח את עצמו אבל משום מה לא המשיכו עם זה.

gitta

New member
אכן גינה יפה!

ושאלה, האם ריפדת את הסלסלה התלויה בקידמת התמונה מצד שמאל? או ששמת ישר את אדמת העציצים בלי שום ריפוד?

gitta

New member
שאלה על דיפון העציצים שבתמונה../images/Emo203.gif

לכל מי שיש לו עציצים בדומה לזה שבקדמת התמונה משמאל: האם ממלאים ישר באדמת עציצים? או שיש לדפן את העציצים תחילה??

raya

Well-known member
והנה תזכורת לשתציל ששלחת לי טונברגיה שחורת עין? לא פיספסתי משהו בשם? ואגב - יש לי בול עץ (תות מבית הוריי) שנראה בדיוק כמו זה שלך, ובתוכו פרזיות. כאשר הן תפרחנה - אצרף תמונה. רעיה

למעלה