שלום חברים!!

SagiAlmor

New member
שלום חברים!!

השם שלי הוא שגיא, אני חדש פה ומקווה להשתלב!! תלמיד תיכון מאזור ירושלים הבנויה! ויש לי שאלה שמעניינת אותי כבר זמן רב. כאשר הגיעו עולים חדשים בשנות הה50 לארץ מיד החךיפו את שמם(גם הפולנים וגם העיראקים), כאשר עלו אחינו בשנות ה70 מרוסיה הקמוניסטית גם כן רבים מהם החליפו חיש מהר את שמם, אך לא כך היה ב15 שנים האחרונות..מה דעתכם על כך? מה הסיבות? האם אתם מכירים רבים שהחליפו שם פרטי? שם משפחה?

SpyKid

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אני נטשה, תלמידת תיכון מחיפה
אני לא יודעת מה הסיבה לאי-החלפת השם, אבל אני מכירה מספר אנשים שהחליפו, אם כי לא רבים... נ.ב. השתלבות נעימה

SupermanZW

Well-known member
החלפת שם=אובדן זהות

אין טעם לחזור על טעויות העבר, אם תדפדף בארכיון תוכל למצוא שרשור ענק על כך.

Ivan Ivanov

New member
היהודים בברה"מ שהחליפו את שמם טעו?

כשרצו להשתלב בחברה הרוסית בשנות ה 20 וה30, והחליפו את שמם מנחמיה לנאום ,וממשה למישה, מדוד לדימה ,מבורוך לבוריס מהירש לגרישה , מלייבה ללב ? האם זאת הייתה טעות?

Ivan Ivanov

New member
תקן אותי אם אני טועה.

אבל אתה אמרת פעם שאחת הסיבות לאנטישמיות בברית המועצות הייתה התדבדלותם של היהודים. האם החלפת שם לשם המקובל בחברה בה אתה חיי אינה דרך טובה למנוע התבדלות זו?

SupermanZW

Well-known member
התבדלות זו התנהגות, השם הוא שולי

כאשר אדם משתלב בחברה בה הוא חי, מתחבר עם אנשים השייכים אליה, לומד את מנהגיה, נחשף לתרבותה ומאמץ חלקים ממנה שמוצאים חן בעיניו ונוהג בפתיחות רוב הסיכויים שגם אם השם שלו מוזר לאותה חברה יקבלו אותו, אך אם הוא מתנהג באופן הפוך גם אם שמו היה תואם את השמות המקובלים באותה חברה לא היו מקבלים אותו.

אנטוליו

New member
ראיתי בשרשור את השם "דינמו"

ונזכרתי שהוא היה פעיל לפני כמה חודשים ואף הגיב להודעותי, ופתאום נעלם כלא היה. מישהו יודע מה איתו ומה עלה בגורלו?

AeroSlash

New member
הוא התגייס....

אם אתה מתכוון לדינמו1929 זה אותו אחד שעונה לכינוי 'רק רצה מסטיק בומבה' שהתגייס לא מזמן.

אנטוליו

New member
זה לא היה לפני כמה ימים, אלא לפני

כמה שבועות, כשכולם התנפלו עלי כאן בפורום אני כבר לא זוכר בקשר למה, אך אני זוכר שבומבה ואיריס היו בין הקולניים במיוחד.

הוא נכנס לפני כמה ימים לכתוב

מה עובר עליו בצבא ועוד כמה הודעות.... זה שאתה לא קורא את כל ההודעות לא אומר שהוא לא כתב

SpyKid

New member
זה היה בקשר לכל העניין של להביא

ילדים לעולם וכו'. והוא כתב עוד מאז...

E K O

New member
שלום וברוך הבא

אני אופיר, בן 17 מחדרה.... השתלבות נעימה =]

mrmistory

New member
אני.........

יותר נכון ההורים שלי טרם עלו. אבל מסיבות אישיות הקשורות לריב משפחתי החלפתי בשם משפחה של סבא שלי ומקוצר והוא "אמיר". לא נותן כלום ולא אומר כלום, מכיר הרבה מאוד אפילו שהחליפו את שניהם. רומן מאירוב נהיה רמי מאיר, מכיר כאלו אישית

טיפשי ביותר השינוי השם הזה...

פעם רציתי לשנות את השם שלי לשם ישראלי אבל שיניתי את דעתי... זה טיפשי ביותר! אבל מצד שני שמות משפחה שהם רוסיים זה בצדק שמשנים אותם לישראלים יהיה מוזר להיות עם שם משפחה רוסי בישראל למשל חברה שלי("השתקפות של כאב") אז השם המשפחה שלה המקורי הוא VARABEVA(משהו כזה) והם שינו ל"דרורי" וזה בצדק... אגב גם אימא שלה שינתה את השם שלה מנטשה לטלי מוזר אבל ככה זה..

Janem

New member
אני...

מראסטיסלב לרוני. אבל החלוקה נשארה בכל זאת. במשפחה והחברים הרוסים אני רוסטיק, ובחברה ישראלית רוני. קשה, קשה... מתרגלים :)

למעלה