שלום חברים

י.לוי

New member
שלום חברים

אני בנו של נכה צה"ל 100%+, שהלך לעולמו לא מכבר. שלוש שאלות לי אליכם: 1.למי בדיוק אני צריך לפנות על מנת לשחרר את הרכב (לא רכב מדינה) ממיסים על מנת שאוכל למכור אותו? 2. האם מכירת הרכב מחייבת העברת בעלות על שמי או שאני מעביר את הבעלות על הקונה?, כלומר האם אני מפסיד יד? 3. לאבי היה מספר ירוק, שהוא קיבל כשיקום. האם מכירת המספר נחשבת כהכנסה , שאני יחויב בגינה במס? תודה לעונים יואב

AVI359

New member
י.לוי

י.לוי שלום רב ראשית שלא תדע צער יותר שמור על עצמך ובני משפחתך. חייב לפנות לארגון נכי צה"ל באזור מגוריך וברר בנוסף לשאלותיך מה זכאותך בנוגע לביטוח חיים וכן הגש בקשה שאימך תחשב כאלמנת צה"ל,כמו כן אתה ואחיך עד גיל 31 יחשבו כיתומי צה"ל,ברר כל זאת. בברכה אבי

י.לוי

New member
תודה אבי אבל

1.אני בן יחיד. 2.אימי נפטרה לפני 15 שנה. 3.הנושאים היחידים, שאני עדין צריך לברר, הם בנושא תשלום המיסים על הרכב, העברת הבעלות וענין המונית. במידה ויש לך מיידע בנושאים הללו אשמח לקבל. כמובן שאני אפנה גם לארגון אבל תמיד טוב להגיע מוכנים. האם יש סניף של הארגון באזור השרון(כ"ס, הוד השרון, רעננה)? תודה יואב

AVI359

New member
י.לוי

י.לוי שלום רב התקשר אלי מחר לאחר השעה 10:00 לאנ"צ חיפה טל 04-8539882/4 פקס 04-8510838 ואנסה לעזור לך. בברכה אבי

אוהד11

New member
על מכירת המספר הירוק חל רווח הון

ברר באתר של מס הכנסה

י.לוי

New member
איך יכול להיות רווח הון? הרי המספר

לא הופחת במשך השנים והוא לא שילם מס הכנסה כל השנים. יואב

AVI359

New member
רווח הון

י.לוי שלום רב בהמשך לשיחתנו בררתי שיצא בעבר פסק דין בעינין "המספר הירוק" שאין לחייב אותך במס רווחי הון,עקב היות אביך ז"ל נכה צה"ל ובנאי שקיימת צוואה מסודרת ואתה היורש כדין. בברכה אבי

החזר מס

שלום לך ואני מאחל שלא תדע עוד צער. אין צורך בהחזר מיסים לרכב אם מחזיקים אותו מעל 5 שנים. עם זאת, הרכב הינו רכב מדינה, ומכירה שלו מחוייבת באישור משהב"ט לסיילוק ההגלה ברישיון הרכב. אנא ברר ענין זה עם שלמה חזות, מנהל אגף רכב. אני מצרף לך את הסעיף הרלוונטי מתוך ההוראה.

למעלה