שלום חברים

שלום חברים

נחמד לראות שהפורום ממשיך לחיות ולזרום, ושמה שעובר על אנשי הפורום די זהה למה שאני עוברת/עברתי... לכבוד פסח והחופשה שקיבלתי, נסעתי להורים לשבועיים. עם כמה שהם משגעים אותי וההתנהגות ההורית שלהם מזכירה לי כל פעם מחדש למה היה לי כל כך חשוב לעבור, לדירה אני לא כל כך מתגעגעת. האמת שכבר נשבר לי ואני מתה לעבור כבר לדירה אחרת, איכותית יותר. הבעיה עם הדירה שלי היא ש... זאת הדירה הראשונה שלי, וסך הכל היא לא רעה אבל עדיין, עם שלושה שותפים (עכשיו שניים כי העפנו אחת, אבל זה בטח ישתנה בקרוב) זה לא כזה אידאלי מכורח הנסיבות, כבר4 נמאס לי מזה שאני "העשירה" של הדירה ונאלצתי לספק כל מיני דברים הכרחיים (מיקרוגל, כלי מטבח איכותיים, קומקום כשהישן התקלקל ועוד), כי אחרת פשוט לא היה - לשותפים שלי מסתבר שזה לא הפריע כל כך, לפחות לא עד כדי כך שהם יספקו את זה/יציעו לקנות ביחד. ומילא זה, כבר קרה שמסיבות אלו או אחרות הושחתו חלק מהדברים שהבאתי, שכזכור לא מדובר בחפצים שעלותם זניחה. אבל יש לי סיבה טובה להיות אופטימית - חברה טובה שלי, שבמקור תכננו לעבור לגור ביחד אבל בגלל שהתוכניות שלה השתנו ויתרנו על זה, הודיעה לי שהיא החליטה לא לדחות את העזיבה שלה יותר, ככה שאת הדירה הבאה אני אוכל לשכור איתה. כעיקרון היא מוכנה לחכות עד תום החוזה שלי, אבל מוכנה גם בכיף לעבור קודם, אם אני אמצא מי שיחליף אותי בדירה הנוכחית. זה אולי נשמע הפיתרון האידאלי אבל... זה לא ממש ככה, מהסיבות הבאות:
למצוא מישהו שיחליף אותי בדירה ובמקביל לחפש דירה יכול להיות כאב ראש רציני
מעבר דירה בשלב מוקדם יותר יצא לי על תקופת המבחנים ולא צריך להרחיב בעניין מה אתם אומרים? להיות סבלנית ולבצע מעבר נורמלי בגדול עם תום החוזה בראש שקט, או להתחיל כבר עכשיו בחיפושים אחרי מי שיחליף אותי, ולקוות לטוב ו/או להודיע לחברה שלי שמרבית העול יוטל עליה?

לדעתי

אם לחברה שלך לא אכפת לחכות ואם את לא ממש סובלת, כדאי לחכות. לעזוב דירה באמצע חוזה זה קצת כאב ראש, ואם זה נופל בדיוק על תקופה בחינות בכלל לא כדאי להיכנס לזה... לא כתבת מתי החוזה שלך נגמר, זה גם שיקול רציני בעניין...

Springy

New member
גם לדעתי כדאי לחכות

אלא אם כן המצב ממש בלתי נסבל מבחינתך.להראות את הדירה מצד אחד ולחפש דירה מצד שני זה ממש מבצע מורכב. מה גם שכאשר אנשים באים לראות דירה, סביר שהם יקלטו שאת עוזבת באמצע חוזה ויתהו מה היה לא בסדר.(זה יכול לגרור יותר תשומת לב לשותפים, לדברים שאת לוקחת איתך מהדירה והם כנראה יצטרכו להביא במקומך, לדירה ולחדר עצמו, וכו').אישית, יצא לי לעבור את החוויה הלא מרנינה במיוחד הזו בדיוק בתקופת המבחנים בקיץ שעבר. אני ממליצה לך להימנע מזה. אני ניסיתי בזמנו לצאת מהחוזה שלי מכיוון שהיתה לי רטיבות איומה בחדר. את יכולה לתאר לעצמך שאנשים לא בדיוק התלהבו מהחדר, והיצע הדירות בתקופה הזו של השנה לא גדול במיוחד, כך שבסופו של דבר, אחרי ששרפתי הרבה זמן יקר - נשברתי ונשארתי עד סוף החוזה. אבל אם מצבך נסבל ואת יכולה לחכות לפחות עד אחרי המבחנים - עשי זאת!

תודה בנות

די עזרתן לי עם ההתלבטות. אני באמת אנסה למשוך את זה, ומקסימום אבקש מבעל הבית שיתחיל לחפש לי מחליף חודש קודם...

mich78

New member
לדעתי

להתחיל לחפש עדיין לא מזיק לגבי החברה
מניסיון של חברות קודם אל תעברי לגור עם חברה טובה ביחד... לרוב החברות מסתיימת בטונים צורמים ולא נעימים ...

NightElf

New member
גם לי אמרו את זה האמת...

שלא מומלץ לעבור לגור עם חברים טובים, כי אם זה יגמר רע, אז "הרע" יהיה כפול בגלל החברות שנהרסה. אבל מנגד, כמה פעמים אנשים זרים הופכים להיות שותפים טובים...

אותו ההגיון אומר לפיכך

שלא כדאי לך לעבור לגור עם החברה שלך, כי זה יכול להיגמר רע ואז תיפרדו. אני לא מאמינה בזה יותר מדי כאמור, ומה שאמרת די נכון - אני מכירה יותר מקרים של זרים גמורים שעברו לגור ביחד באקראי ונהיו חברים טובים, מאשר מקרים בהם חברים שמכירים זה את זה מצויין עברו לגור ביחד וגילו שהחבר/ה שלהם הוא בנאדם שונה מה שחשבו וסיוט לגור איתו. ואני גם די משוכנעת שעם החברה הזאת אין מצב שזה יקרה, כי מה כבר יכול לקרות - אני אגלה שהיא אוהבת להשתמש בסבון כלים שונה מזה שאני אוהבת? אפילו במוזיקה הטעם שלנו די זהה, ככה שגם אם היא תפעיל בפול ווליום (מה שהיא לא תעשה), אני רק אהנה מזה.

NightElf

New member
נראה לי שההבדל בין לגור עם

החבר\ה הוא שבכך שאלה אנשים שאנחנו רוצים להיות איתם, ולהיות "תקועים" איתם רוב הזמן, לעומת חברים למשל, שאנחנו בעיקר בקשרים איתם כאשר יוצאים לבלות מידי פעם וכו', אבל אנחנו לא גרים איתם כדי לדעת אם יש להם הרגלים שאם אנחנו נגור איתם, זה עלול להגמר ברע. בקשר לחבר\ה, יש משהו אחד שנראה לי מאוד רע בלעבור לגור איתם, וזה במקרה והקשר נגמר, ואז מה עושים? זה יהיה קשה מידי להשאר ביחד (או לפחות ככה נראה), וזה גם בעיה מבחינת לעבור דירה ומי יעבור. אז יש את הפלוסים והמינוסים לשני הצדדים. אני אישית דווקא הייתי מעדיף לגור עם חברה\ידיד או לפחות מישהו שאני מכיר, והייתי "מסתכן" בלגלות דברים מעצבנים עליו, מאשר לגור עם זר מוחלט, שלכו תדעו איזה סוג אופי יהיה לו. סבון כלים שונה... חי חי

לגבי החברה

אני מכירה אותה מספיק זמן בשביל לדעת שמגורים משותפים הוא דבר שרק יעמיק לנו את הקשר ובטח לא יהרוס אותו. גם אני שמעתי על הרבה מקרים כאלו של חברויות שנהרסו, ובדרך כלל זה היה מבוסס על דברים שהשותפים גילו על החברים שלהם רק אחרי שעברו לגור ביחד, כמו למשל שהם כמו השותפים שלי - לא מקפידים על הנקיון, לא מתחשבים, קמצנים סוציומאטים וכו'. היות שלא אני ולא החברה הזאת כאלו, יש סיכוי מצויין להערכתי שזה יעבוד...

למעלה