שלום חברים

שלום חברים

אני אינני חובש כיפה אך עם זאת רואה את עצמי כיהודי וכאדם דתי ומאמין באמונה שלמה בקיומו של הקב"ה יתברך. לפניי מספר חודשים החלטתי לקרוא את התנ"ך מתחילתו ועד סופו, והנה שלשום בלילה הגעתי לספר ויקרא יא. ואני קורא כך: "כל מפרסת פרסה ושוסעת שסע פרסת מעלות גרה בבהמות אתה תאכלו. אך את זה לא תאכלו ממעלי הגרות ומפריסי הפרסה את הגמל כי מעלה גרה ופרסה איננו מפריס טמא הוא לכם. ואת השפן כי מעלה גרה הוא ופרסה לא יפריס...". שיפשפתי את עיניי, כלא מאמין אבל גם בקריאה שניה ושלישית עדיין לא יכלתי להאמין כי נכתב שהשפן מעלה גרה והרי ידוע לי שהשפן איננו מעלה גרה. התקשרתי מיד לידידי שהוא מדריך של רשות שמורות הטבע ושאלתי אותו בנושא וגם הוא השיב שהשפן איננו מעלה גרה כלל ועיקר. איך אם כן ניתן לפרש את הקונפליקט בין עולם הזיאולוגיה לבין התורה הקדושה ?

איך אותו מדריך יודע ששפן אינו מעלה

גרה? האם בצעו הדמיית אולטרא סאונד לבדוק את הדבר? אמנם אין זו לשפן וארנבת העלאת גרה כמו פרה, אבל כל המתבונן בהם רואה שהם לועסים משהו. אם כן, התורה הגדירה העלאת גרה במובן הנרחב של התופעה, בדיוק כשם שצמצמה מאד את הגדרת פרסה, כך שגמל נחשב כאילו אינו מפריס פרסה. אחרי שקראת את כל התורה בודאי ראית שנבואותיה התקיימו בדיוק מדהים. כיצד אתה מיישב את התופעה הזו? כל טוב

אני לא מרגיש שהקונפליקט נפתר

בדיקה מדוקדקת שביצע ידידי חובב החיות בסיפרי הזיאולוגיה שלו לא מצאו שום מין של שפן המעלה גרה. וגם אם יש מין של שפן אחד שמעלה גרה עדיין יש מינים רבים שאינם מעלים גרה והם הרי שפנים לא פחות מאותו מין של שפן-מעלה גרה. מדע הזיאולוגיה הגיע לרמות הבנה מאוד עמוקות של בעליי החיים עד כדי הבנת פעילויות הורמונאליות ותת-תאיות. אני משוכנע שתופעה של העלאת גרה היא עיניין פשוט לבדיקה בישביל כל זיאולוג שיש שפן בסביבתו. ונכון, נדמה השפנים והארנבות תמיד לועסים משהו, אבל כך גם עשרות מינים אחרים של מכרסמים, אפילו עכברים. מדוע אם כן לא ציינה אותם התורה בין מעלי הגרה ?

אין לנו יכולת להחזיר אותך בתשובה

דרך הפורום הזה. הדבר דורש הרבה מאד שיחות, שאלות, תשובות והעמקה בתורה. הבהרנו לך שמי שמאמין בתורה, אינו נבהל מהקושיות האלו. לפי הבנתנו אין טעות בתורה, אלא שההגדרות המדעיות להעלאת גרה והפרסת פרסה, אינן זהות להגדרות של התורה. האם הגדרת יום ולילה על פי התורה, זהה להגדרה המדעית? ועדיין לא ענית לי: האם בוצעה הדמיית אולטאסאונד? האם יש דמיון מפליא בין העתיד החזוי בתורה, לבין השתלשלות הגלות הנוראה של עם ישראל. ואוסיף עוד: האם ניתן להתיר דבש דבורים טמאות, ללא ידע מעמיק בזואלוגיה ובכימיה? בודאי שלא. הרי לך הוכחה אדירה שנותן התורה ידע שדבש דבורים אינו מיצוי מגופם. עד איינשטיין אף אחד לא הבין מדוע התורה מכנה את השמים בשם "רקיע", שם המורה על דבר רך ודק. אלפי שנים אחרי כתיבת התורה יש הסבר מדעי מדוע נקראו השמים "רקיע".

למעלה