שלום חברים

YONCHIK

New member
שלום חברים

האם מישהו יכול לומר לי בבקשה מהי משמעותו של ה"אום" קניתי שרשרת עם הסמל הזה ואני רוצה לדעת מה משמעותו.. וגם האם למילה "טאאר" יש משמעות? חלמתי עלייה ואין לי מושג איפה לברר אז אני מנסה את מזלי פה :) בתודה מראש- אני.

ferrytale

New member
האום..

ממה שאני יודעת, האום הוא הצליל הראשון שנוצר בבריאת העולם..

אהלן יונצ'יק, ברוכים הבאים../images/Emo140.gif

קודם כל
ברוכים הבאים
ה
ה כי
עולם המיסטיקה הוא הבית של כולנו
חיפוש קצר בגוגל הניב את התוצאה הבאה, באשר למונח "אום".
משמעות האום
לפני ההתחלה היה האחד, ברהמן. הוא חשב "… על האחד שיכול להפוך לריבוי…".מחשבה זו גרמה לויברציה שהיא הצליל אום. כך שהצליל 'אום' הוא הבריאה הראשונה הקרובה ביותר לברהמן. הצליל אום נקרא גם פרנווה (Pranava) שמשמעה, מה שמאפשר את החיים, שכן ויברציה התחלתית זו מכילה ומאפשרת את ארבע מצבי התודעה שהם כל מה שיש. מצב הערות מיוצג ע"י צליל האות A, מצב החלימה מיוצג ע"י צליל האות U ומצב של שינה עמוקה מיוצג ע"י צליל האות M. כשהצליל אום נאמר ברצף, השקט הבלתי נמנע בין סיום של צליל אום, לבין התחלת צליל אום הוא מצב התודעה הרביעי, אותה נוכחות שקטה הנמצאת בכל והמאפשרת היותו של כל דבר.
סמל האום
כפי שהצליל אום מייצג את ארבעת מצבי התודעה האפשריים, כך, הסמל אום בסנסקריט מייצג את כל האפשרי. עולם החומר של מצב הערות מיוצג ע"י הקו המעוגל הגדול הנמוך משמאל. תודעת השינה העמוקה מיוצגת ע"י הקו המעוגל שמעליו, תודעת החלימה מיוצגת ע"י הקו האינסופי היוצא ממפגש של שני היצוגים הקודמים. הקו המעוגל והנקודה שמעליו מייצגים: הנקודה – את המודעות המוחלטת, והעיגול הפתוח – הוא סמל לאינסוף. הופעתם יחד, משמעה, מודעות מוחלטת אפשרית רק במחשבת האינסוף.
הכוח בשינון האום
שינון האום מסיר את המכשולים מהדרך לעצמנו, מעורר כוחות של התחדשות ושמחה, הופך את ה- mind לרגוע וממוקד.
מדיטציה על האום
במקום שקט, שב, והרפה מכל מה שמפריע בלהיות, התרכז ברווח שבין גבותיך, חזור על 'אום' באופן מנטלי, תוך מודעות ורגש של רעיון האינסוף, האלמוות… לכל משמעותו של האום ולמה שהוא מסמל. הרגש וחווה שאתה הוא זה, אתה הוא החופש, המודעות המוחלטת, ההוויה האינסופית, אפשר לכל חלק מהגוף לחווות זאת. עשה מדיטציה זו באופן קבוע ביציבות ובכנות.

YONCHIK

New member
וואו תודה רבה ../images/Emo24.gif

המון המון המון תודה! על קבלת הפנים ועל המידע (:) חג שמייח :)

למעלה