שלום חברים

astrok

New member
שלום חברים

כחלק ממסע השינוי הבולאי שאני עובר בחצי השנה האחרונה, אני מחליט, ועכשיו סופי, אבל באמת, החלטה חשובה: החל מרגע זה מתווסף לישראל וחלל אוסף נוסף - שבדיה, שבא במקומו של גרמניה. את בולי גרמניה אחליף בקלות באתר STL... בבולי שבדיה! מה דעתכם? תמיר.

תמיר - האם נדמה לי,

או שזו הפעם השביעית בחודשים האחרונים שאתה משנה את נושא האיסוף שלך "באופן סופי, אבל באמת"? מה בעצם גורם לך לשנות את דעתך כל כמה ימים בעניין הזה? ולאן נעלמו בני המלוכה האנגליים - הפסקת לאסוף אותם? קשה לעקוב אחריך בעניין הזה...

astrok

New member
אני אוהב את כל האוספים...

אבל אני כל הזמן מתחרט ומתחרט... אמרת בעצמך שמותר לי כי אני עוד ילד... אני חושב שהפעם זהו... יום נעים, תמיר. ובני המלוכה שוכנים אצלי באלבום מיוחד, אך לא פעיל כבר 3 שבועות...

באוסף שלי נוספים פריטים בקצב של

אחד או שניים בשנה. האם זה אומר שהאלבום שלי עוד פחות פעיל משלך? ומה זה אומר על ההגדרה "לא פעיל"? מותר לך להתחרט לא בגלל שאתה ילד, אלא בגלל שככל הנראה עוד לא החלטת מה אתה רוצה לאסוף. זה אגב אומר משהו על המידה שבה אתה באמת אוהב את הנושאים שבחרת, כי עובדה שנושא החלל לא נמצא ברשימת ההתחרטויות.

astrok

New member
וכמובן שלא ישראל, האוסף

המדהים והיקר ביותר שלי. בכל אופן, אני כעת לא מוסיף פריטים לבני המלוכה שלי, אך משאיר את האלבום כמו שהוא, למקרה שאחליט "לחזור". רעיון טוב, לא? תמיר.

doroni10

New member
אגב אוספים

לי לקח קצת זמן מאז שעברי ל"אוסף ילדות" המוגדר כאיסוף מכל הבא ליד וסידור בצורה הקלאסית של מדינות, ועד שהחלטתי להתמקד במספר נושאים ואת השאר בסידור קלאסי של מדינות. כיום האוסף התמאטי שלי כולל: *"ישראל מתקופת הביניים (Interim) ועד היום" *"גרמניה ומדינותיה בתקופה שלפני מלחה"ע ה II" *"טעויות בבולי הולנד" (ויש הרבה...אפילו יש חנות מיוחדת בהולנד שעוסקת בנושא..אצלי האוסף יחסית קטן) *"מקומות ואתרים בעולם (כולל מבנים וגשרים- אך בעיקר נוף)" *"צמחים, פרחים ופירות"- (את האוסף הזה אישתי הביאה) *"מספרים" (כל בול שנושאו הוא מספר בלבד- לרוב עם קישוטים מסביב) *"כימיה ומינרלים" (מה לעשות- אני כימאי...) לאלו שעדין מתלבטים אלו נושאים כדאי- אני ממליץ על נופים ומבנים- חשבו על דרך להציג בתערוכה: לקחת למשל מפה של מדינה או של יבשת, ולהציג בכל מקום את הבולים הקשורים- ובכך ליצור מעין מפה ויזואלית של אותו מקום. דורון, נ.ב. אריק- כן אני זוכר את ה"בולים" על גבי הלחם.. לא פעם כאשר שכחתי בתור ילד להסירם הרגשתי טעמו של נייר..

astrok

New member
אני דווקא חושב שנופים ומבנים

זהו אוסף שיצאו ממנו לפחות 20,000 בולים ולכן אין סיכוי שאאסוף אותו, משום שאין לי סיכויים להשלימו... כך גם צמחים, פרחים ופירות... בכל אופן, גם חלל הוא אוסף די גדול (אני מעריך שכ- 10,000 יצאו ממנו), יש לי רק 500שונים (כשאקבל את החומר משרון יהיו לי כ- 550-650 שונים), ואני מקווה מאוד להשלימו מתישהו, למרות שאני יודע שאין לי סיכוי. עוד אוסף תימאטי גדול - יודאיקה (אבל בעיקר פריטים...), ומשפחת המלוכה הבריטית - אוסף די יקר יש לציין... בכל אופן, אני לא מבין איך שבדיה מוציאה בולים 93 שנה יותר מאיתנו, והיא הוציאה כ- 2,500 בולים, ואנחנו כבר 1,700. זה לא מוזר??????? מדוע זה כל כך מעט באופן יחסי? אשמח לקבל הסבר, רצוי בהקדם האפשרי. בתודה מראש, תמיר.

doroni10

New member
לגבי נופים ומבנים-

אפשר להתרכז באזור מסויים- למשל נופים ומבנים באירופה, ולא דווקא מכל העולם. כמובן שכמות אדירה כזו של בולים מכל העולם, ספק אם מישהו יוכל להשיג, אבל זה מבטיח איסוף למשך שנים רבות.. בלשון המעטה :) לגבי בולי שוודיה- מספרם. על מנת לבדוק את קצב הוצאת הבולים- נסה לבדוק כמה מוציאה כל אחת מהמדינות (ישראל ושוודיה) בשנים האחרונות. צריך לציין שקצב ההוצאה של בולים על ידי כל המדינות שהוציאו בולים באותה תקופה של אמצע המאה ה 19 ועד ראשית המאה ה20 היה מאד נמוך- למשל שוודיה הוציאה (לפי קטלוג מישל) 106 בולים בלבד בין 1855 ל 1916... דורון,

yoavabadi

New member
תמיר../images/Emo132.gif

לא חייבים להשלים אוסף מטרתי באוסף למשל לאסוף ולא "להשלים".

למעלה