שלום חברים

שלום חברים

זאת פעם ראשונה שאני כאן, למרות שאני קורא את ההודעות כאן די הרבה זמן. הרשו לי להציג את עצמי. אני לא חוזר בשאלה. אבל יש לי אח שהוא חוזר בתשובה כבר הרבה שנים. אני לא בקשר איתו מכיוון שאם אני אדבר זה עלול להגיע לכדי ויכוחים מאוד מעצבנים בגלל כל מיני סיבות, נו אתם בטח מבינים למה אני מתכוון... עד לפני כמה זמן הוא היה יושב לאחותי בת ה- 23 על הוריד כדי שהיא תעזוב את מקום העבודה שלה ותעבור ללמוד במדרשייה בתנאי פנימיה. אבל, אני חייב להבהיר, אני לא שונא את הדת או את הדתיים כמכלול. להיפך. אני דוקא מאוד אוהב את הדת שלנו. אני גם איש שהאמת בוערת בעצמותיו ולכן אני חושב שאומנם יש פה ושם פרטים שמתנהגים שלא כשורה ואותם צריך להוקיע אבל זה לא מעיד על הדת בכללותה. מעניין שהגישה הזאת מעולם לא הביאה אותי לכדי הרצון להיות דתי ולשמור מצוות...האם משהו לא בסדר איתי?

למה?

תראה אם אתה אוהב את הדת אתה יכול לשמור על הדת,,, אין לאף אחד חלילה בעיה עם זה... הבעיה שמפריעה לחילונים {ואולי גם ליוצאים בשאלה...}היא הכפייה הדתית , וגם על חלק מהאידיאולוגיה החרדית יש בעיה{גיוס ,גיור,חוסר עבודה בחברה החרדית ,חוסר ביקורת,היחס לנשים ,החינוך החרדי,ושאיבת יתר של תקציבי הציונים,ועל ההתנשאות של חלק מהם על החילונים ועל בוני ומחזיקי המדינה} חוץ מזה הם אנשים נהדרים...

רגע לפני שאני סוגר את עפעפי...

מה הקשר בין לאהוב את הדת ובין קיום המצוות? ועל אותו המשקל, אני אוהב קרמבו אבל משתדל להימנע מזה מכיוון שזה משמין! לא כל מה שאני אוהב אני חושב לעשות. אני אוהב את היופי שבדת, אבל מכאן ועד קיום המצוות בעיני יש הבדל גדול.

עצבנת אותי!!!!!../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

סתאאאאאאאאאאאאאאאם......... ברוך הבא!!!

אז אנחנו שונים

כי אני למרות שחושבת שיש בדת דברים מקסימים עדין מפריעה לי הדת עצמה! צריך לעשות הפרדה תמיד. יש תורה/דת יש אלוהים ויש את אנשים הדת או מאמיני הדת. אנשי/ מאמיני/ דוברי הדת ברור לי וברור להרבה מאיתנו ואפילו לדתיים שאין שום סיבה להאמין בהם ולשמוע את השטויות שלהם. אלוהים- כל אחד ואמונתו הוא אני לא תמיד מצליחה להסביר בדיוק מה אני מרגישה לגבי זה. (בלי כמובן להביע פקפקוק באלוהותי) והתורה, הדת עצמה- לי היא כן מפריעה!!! ואותי היא כן מעצבנת. בעיקר בהלכות המרגיזות שלה, בעיקר בהלכות השובניסטיות שלה, הרבה בגלל חוקי הבסיס שלה. וזה שאתה אוהב את הדת אבל היא לא גורמת לך להיות דתי ולשמור מצוות זה הגיוני ביותר. אתה חושב שהדת באה במטרה טובה וחיובית אבל לא רלוונטי לחיות לפי החוקים שלה בשנת 2003 . אחי, הכל פסדר איתך! וברוך הבא. אלוהימית

לידול

New member
קצת עצוב../images/Emo7.gif

אתה לא יכול לעשות עם אחיך הסכם שלא מדברים על דת בינכם? אני יודעת שזה לא כזה פשוט אבל זה קצת חבל שאין קשר בין אחים.

שלום, יופי שבאת ../images/Emo140.gif

אני לא יודעת פרטים על אחיך. אם הוא חוזר בתשובה מתלהב ביותר שכל הזמן מוכיח אחרים ומצטט דברים, זו בעיה כי עצם ההוויה השונה שלכם היא בסיס לויכוח מתמשך ומעייף. אם לא, מספיק להימנע מלדבר "על זה", כלומר לא להתעמק בשיחה בדת ובפוליטיקה ואז קל יותר. ככה אני מסתדרת יותר טוב עם אחי.

למעלה