שלום חברים

• פותח הנושא VDTD
  • פורסם בתאריך

VDTD

New member
שלום חברים

אני סובלת מ-OCD שמתבטא לא רק אבל בעיקר בכל מה שקשור לניקיון. אפשר להגיד שאני פשוט נגעלת מהמון דברים וחווה את העולם כמלוכלך ומזוהם. מיותר לציין שזה מקשה עליי לתפקד כאדם מן השורה. רציתי לבקש מאלה מכם שסובלים מ-OCD שקשור לניקיון, שתשתפו אותי באופן שבו זה בא לידי ביטוי אצלכם ואיך אתם מתמודדים עם זה. זה מאד יעזור לי.

גדי20152015

New member
ברוך הבא למועדון חח

ocd שקשור לניקיון ופחד מזיהום הוא הסוג הנפוץ ביותר. תסתכלי קצת בהיסטוריה של הפורום בעמודים קודמים ותמצאי מלא מלא הודעות שעוסקות בנושא. וגם ב"הודעות נבחרות" שבצד שמאל.
ד"א זה יכול לבוא גם בנוסף לסוגים נפוצים אחרים של ocd ולא לבד. ככה זה למשל אצלי: גם ניקיון/פחד מזיהום גם ספק/בדיקות וגם פרפקציוניזם/מחשבות של שחור או לבן.
במה זה בא לידי ביטוי ? וואו במיליון דברים קטנים וגדולים... סציפית הקטע של הניקיון:
-לוקח לי מיליון שנה להתקלח ולצחצח שיניים. אני מרגיש "שחייב" לעשות את זה בסדר מסוים, ביסודיות תהומית, ולכל פעולה יש (הרבה) שלבים מוגדרים מראש.
- מאוד קשה לי עם נוזלים שנשפכים על הריצפה (גם אם זה סתם טיפות מים) וחייב מיד לנגב את זה עם מפית טישו. בכלל קשה לי עם משטחים שומניים. כל הזמן בודק שהריצפה נקייה ושלא אדרוך בטעות על איזה חתיכת אוכל שנפלה בטעות (כל זה אצלי בבית במטבח. במקומות אחרים לא אכפת לי כי "זה לא שלי").
- כמובן המון שטיפות ידיים...
- אני לא אוהב שיושבים לי על המיטה. וגם אני לא נוגע במיטה שלי אלא אם כן אני נקי ואחרי מקלחת ומתכוון ללכת לישון.
ועוד ועוד ועוד... זה רק על קצה המזלג.
&nbsp
איך מתמודדים עם זה ? הולכים לטיפול. (כדורים + פסיכולוגי).
וצריך לטפל, ועדיף כמה שיותר מוקדם, כי להפרעה הזו יש נטייה להחמיר עם הזמן ולנגוס בעוד ועוד תחומים בחיים. זה כמעט אף פעם לא עובר לבד סתם ככה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

אי מגיל 19 החל לי הקטע עם הנקיון. בעיקר פחים ודמעות. לא הייתי יכולה ללכת באותו רחוב שברצפה נגע בו פח, הייתי עושה עיקופים. הייתי בורחת ממשאית זבל שהריח לא יכה על הפרצוץ שלי ואני אצטרך לשטוף אותו. אז היה לי קטע שהבכי מזוהם וכל מקום שבכיתי בו הרגיש לי מזוהם ואסור לעבור שם. אם הייתי בוכה הייתי חייבת מקלחת של שעתיים.
בנוסף לא הייתי מכינה אוכל או שוטפת כלים כי בכיור של הכלים יש פחון והמים יכולים להשפריץ לי בפנים. תודה לאל כיום זה השתנה לטובה.

למעלה