שלום חברים

שלום חברים

האם יש כאן חברים שחיים בחברה החרדית ובאופן רשמי הם נמנים על חובשי ספסלי בית המדרש הליטאי על השקפותיו המטופשות כאשר הציפיות מהם הן להיות תלמידי חכמים גדולים וראשי ישיבות ועדיין בסתר הם מצליחים להתנהג בגדול לפי צו מצפונם האישי?

כי אני מתלבט אם אפשר לחיות כך

כמה זמן הצלחת עם זה ומה קרה שיצאת לגמרי?

אודה לך אם תשתף אותי.

Unknown024

New member
זו שאלה שאין עליה תשובה נכונה או לא נכונה

האם אפשר לחיות כך או לא, זה משתנה מאדם לאדם.
זה תלוי בכמה קשה לך לחיות ככה, וכן בכמה קשה לך לצאת.
אם לחיות ככה זה יותר קל מלצאת. זאת אומרת גם אם לחיות ככה זה קשה מאוד בשבילך, אבל לצאת זה יותר קשה בשבילך. אז כן, זה אפשרי, כי הברירה היא יותר קשה.
אבל אם לחיות ככה זה יותר קשה מלצאת. זאת אומרת שלצאת זה יחסית קל בשבילך. ולהישאר זה יחסית קשה בשבילך. אז לא, זה לא אפשרי.
בקיצור, התשובה תלויה רק בך, ובמצב שלך.

בהצלחה.

תודה על התגובה

המציאות שלי היא שלצאת יותר קשה בגלל פירוק המשפחה (אני נשוי) ובעיקר הניתוק משני הילדים שלי.

השאלה שלי היא אם באמת אפשר להחזיר בהסתרה הזאת לאורך זמן. ולכן שאלתי בעיקר את מי שנמצא במסגרת התורנית שאני משתייך אליה. כלומר, מסגרת ליטאית שבה נדרש ממני הרבה מאוד בשביל להצליח בה.

הייתי אחד הבחורים הכי טובים ומוצלחים בישיבה וגם ככה אני בכולל. אבל עם הזמן שעובר אתה כבר לא מרגיש יכולת נפשית להשקיע את המוח והכוח בלימוד תוכן שאתה מחשיב אותו כשטותי וחסר תוכן ממשי ואתה מסתכל על עצמך ושואל איפה, לעזאזל, תהיה עוד 20 שנה?

איפה העתיד שלי? לנצח תישאר ריק ממעש שאתה מחשיב כאמתי ושיתרום לאישיות שלך? בעצם אשאר איזה מין אברך ברמה בינונית עד חלשה, כי הרי אני לא באמת משקיע בלימוד.

האם אפשרי שהחיים הכפולים שלי לא יתגלו ביום מן הימים שמתקרב ככל שאתה מעז יותר ויותר?

ועוד משהו

ראיתי בשרשור אחר שכתבת שאתה בתהליך של יציאה בשאלה. כתבת שאתה עושה את זה בהדרגה בשביל לא להפסיד את הילדה והאישה.

אתה משתייך שחברה החרדית הליטאית/קנאית?
אם כן יותר מאשמח לשמוע ממך באופן פרטי אם תסכים לכך על מה שאתה עושה בשביל שלא להפסיד את הילדה והאישה.

תודה מראש!

זה מתחלק לשלבים

שלב של התלבטות מי אני ובמה אני מאמין ואז כשנה וחצי נסיון לנהל חיים נורמליים במסגרת חרדית

אני אישית לא מהטיפוסים שיכולים להשלים עם זה או להצליח לחיות בהדחקה והסתרה אבל, יש עוד שיקולים
עדיין לא יצאתי לגמרי אני רק לא לומד בכולל

אתה בכלל לא יכול לעזוב את הכולל?
אישתך? שוויגער? שווער?

בהצלחה

אשתי וכו׳

למעשה אשתי זה חלק אחד והשאר זה חלק נוסף.

לגבי אשתי הקושי הוא הרבה יותר גדול להנחית עליה דבר כזה כי לא יהיה לה מושג בכלל מאיפה זה בא ואני הרי ״מתמיד״ שאין לתאר…
מצד שני לגביה אני חושב שבסופו של דבר היא תקבל אותי ככה (חרדי ועובד לא כחילוני ח״ו…) גם אם בקושי גדול ובחוסר הסכמה.

לגבי השווער ושאר המסביב מצד אחד אני מרגיש פחות מחויב כלפיהם אבל מצד שני אני בכלל לא אוכל להסביר את עצמי. זה יהיה שבר גדול בשבילם. למעשה גם בשביל אשתי שאני אוהב מאוד, אגב.

לפעמים אני מרגיש שלצאת לגמרי כבר יהיה יותר קל, אבל אחרי הכל אני לא מסוגל לחשוב על איבוד האישה ובעיקר הילדים.

אני חושבת

שזה מאד קשה עד בלתי אפשרי.
אני אשת אברך לטאי,
אני אישית עבדתי בעבר במקום חרדי והרגשתי מחנק הרבה לפני שהתחלתי לכפור,
וכולל זה הרבה מעבר לחברה חרדית..

פירוט

אני כופרת לבד.
התכוונתי לומר שהכולל הוא לא רק מסגרת חברתית חונקת מאד,
אלא גם תעסוקה גרועה מאד- לימוד ללא תכלית ותועלת.
לא נראה לי שיש כופרים שמחזיקים מעמד בכולל

הנני כאן

כרגע ראיתי את השרשור.
אוטוטו נכנס לשיעור.
וכן, אני כבר כמה שנים אוחז את החבל משני קצותיו, וכנראה אעשה כן עד זיבולא בתרייתא, בעזרת ה'.

נראה לי שלהשקיע כל כך הרבה שעות

במשהו שאתה לא מאמין בו זה מאוד קשה, אני לא יודעת כמה אפשרות יש לך לצאת ללימודים או לעבודה ויש היום מסגרות שמשלבות לימודים/עבודה עם חצי יום כולל וכדומה, אולי שווה לך לבדוק את האפשרויות האלו בסביבתך.

למעלה