שלום חברים

ranza64

New member
שלום חברים

נהנה לקרוא מיגי פעם את התגובות כאן.
אין לי לצערי דרכון אירופאי,אבל ברצוני להגר להולנד
במקצוע אני עו"ד , אבל ככל הנראה לא יהיה לי הרבה מה לעשות עם זה .
האם ההתאקלמות אפשרית ?
מהן הדרכים ( החוקיות) לקבל אזרחות , אם בכלל ?
מהו פרק הזמן המינימלי שניתן להישאר בהולנד באשרת תייר ?
תודה לכולכם.

FalseFlat

New member
תשובות חלקיות

לגבי אזרחות - זה שלב ברמה מתקדמת יותר , נישואים לבן\בת זוג למשך זמן מסויים (לא זוכר כמה)...
שאחכ כולל מבחני השתלבות למיניהם.

לגבי הגירה :
-- אתר הIND ----

http://english.ind.nl/

שמטפל באופציות הגירה ומסביר לך אלו דרכים חוקיות יכולות לאפשר לך להגר
כעקרון זה בן בת זוג הולנדית או מהגר עשיר ידע (אם תרגמתי נכון) שזה אומר שיש לך משכורת
גבוהה בארץ, או שמעסיק משם ימשוך אותך ויוכיח שנוכחותך מחייבת...... והלאה.

אשרת תייר 3 חודשים.

אם שכחתי משהו מצטער מראש, או יש תיקונים ותוספות אתם מוזמנים.

חנהר

New member
על הכיף, רק תיקון קטן

על מנת להתאזרח על בסיס זוגיות מספיק להיות ידועים בציבור.
לגבי מהגר עתיר ידע, המשכורת היא לפי מה שהוא מרוויח בהולנד, בארץ זה כבר לא רלוונטי.
חוץ מזה תשובה יפה
.

מלבד זאת אני ממליצה לך לעשות חיפוש בארכיון הפורום שלנו, שם תוכל למצוא המון תשובות לשאלותייך.
אם לא מצאת תשובות, אתה מוזמן להמשיך ולתקוף את הפורום בעוד שאלות
.

חנהר

New member
שלום וברוך הבא לפורום שלנו

לפני שניכנס לעניין ההגירה, האם תרצה לעבוד במקצוע שלך בהולנד?

ranza64

New member
תודה לכולכם על התשובות

ותודה באמת על העצות והרצון הטוב.
חנהר- בהחלט רוצה לעבוד במקצועי בהולנד,
אך אני סקפטי באשר ליכולתי להשתלב בתחום עריכת הדין ( רשיון ישראלי) ,
ללא ידיעת השפה ההולנדית.
האם מנסיונך ,הדבר הוא בר ביצוע ?
תודה

TatyBar

New member
הי.

לא בטוחה לגבי הנסיון של חנה דווקא עם עורכי דין... אבל לי יש קצת.

אני עורכת דין.

כרגע לא עובדת. עברתי לפני כמה חודשים ובשלב הזה אין לי כוונה לעבוד. (ילדים קטנים ובעל עובד...
).

בארץ לא עבדתי במשרד, אלא בחברה ציבורית בינלאומית (עם חברות בת והרבה קשרים ועסקים בהולנד).

כדי לעבוד כעו״ד בהולנד צריך כמובן לעבור מבחני לשכה.
ללא ידיעת השפה, עבודה תהיה בלתי אפשרית.

לעורכי דין אין מסלול הגירה מועדף.
למעשה, זולת נישואין להולנדית או רישום ללימודים כלשהם, האפשרות היחידה שלך להגר היא מעסיק שירצה להעסיק דווקא אותך מכל יתר תושבי האיחד האירופי העונים לדרישות התפקיד... זה לא עניין פשוט בכלל כמו שזה בוודאי נראה לך.
וגם אז, לעבוד כעורך דין (ולא פרא-ליגל) ממילא יצריך רשיון מקומי.

אני לא אשת בשורות בכלל.

כשאצלי עלה נושא ההגירה (לפני כמה שנים), יצרתי קשר עם הלישכה בהולנד. ולא יודעת למה, אבל הנציגה שם (דווקא היתה נציגה בחירה כלשהי) אמרה שאוכל לגשת למבחנים, ללא צורך בלמידה נוספת, בגלל שבעלי הולנדי.
לא יודעת מה הקשר, ולא המשכתי לברר כי בינתיים כאמור, אין לי כוונה לעבוד.
וממילא, אני צריכה לקחת את הזמן כדי ללמוד את השפה.
אולי אבדוק שוב בקרוב ואז יהיה לי מידע מדוייק יותר.

לא אשת בשורות.
סורי.
אם הנסיון שלך הוא בליטיגציה, לא רואה איך יש סיכוי לעבוד בלי שפה ובלי רשיון, ועוד לתכנן שיהיה מעסיק שירצה להעסיק דווקא אותך.. כי ברור שניסיון בליטיגציה רלוונטי למדינה שלך בלבד.

אם הנסיון שלך הוא במחלקה משפטית של חברה ציבורית, אז שם יש יתרון לאנגלית. (אנגלית שפת אם, לא אנגלית שכותבים בקורות חיים שהיא שפת אם, אלא באמת רמת שפת אם). אבל שוב, צריך רשיון וייחוד כלשהו שיאפשר למעסיק המקומי להראות שאין מישהו אחר באיחוד האירופי, בעל זכות תושבות, שמתאים לתפקיד.

הדבר היחיד שכן עולה בדעתי הוא לחפש משרדים גדולים שיש בהם דסק ישראלי (או שעובדים עם חברות ישראליות). אולי שם כן צריכים מישהו...
(יש כאלה, אבל גם שם כמובן, מניסיוני, צריך רשיון מקומי. ובדכ גם הם מעדיפים משהו מקומי שכבר רשאי לעבוד, מאשר לגייס מבחוץ.. וכמובן שחוץ מידיעת השפה העברית, אין יתרון לידיעת המשפט הישראלי שהרי מי שפונה למשרד הולנדי, נזקק דווקא לדינים ההולנדים מין הסתם... אז היתרון הוא של השפה בלבד, וכאמור, בלי רשיון ואשרת שהייה שכבר תהיה, אין להם אינטרס להעסיק מישהו זר...).
אבל זה הכיוון היחיד שעולה בדעתי.
זה, ו - pure luck.

לכן, או שתתחיל ללמוד הולנדית ותתחיל להכיר את השוק שם ואת המשרדים ואת החברות, ותתחיל ליצור קשר עם חברות השמה לאקדמאים.....
וכמובן אתה יכול לקחת חופש, לנסוע כתייר (עד שלושה חודשים) ולכתת רגליך שם.. יכול להיות יעיל יותר...
או שתחפש בחורה הולנדית חביבה. (בהנחה שאתה לא כבר נשוי..)...
או שתשכח מלעבוד במקצוע, ותנסה לכוון לתפקיד אחר.
איזה?
לא יודעת. תלוי בכישוריך ובתחום הנסיון שלך.
למיטב ידיעתי יש חסר בתחום הסיעוד (אחיות) בהולנד.... אבל בנימה רצינית יותר, לא יודעת..

ranza64

New member
תודה

נראה לי שהאופציה המעשית היחידה שנותרה לי
היא נישואין .
מתחיל לחרוש אתרי הכרויות.

חנהר

New member
היי

עו״ד מישראל שרוצה לעבוד בהולנד יצטרך ללמוד את התואר מחדש + לדעת את השפה באופן שוטף.
בהולנד החוקים שונים מישראל ובנוסף לכך להולנד יש חוקה.
אופציה אחרת ייתכן ותוכל למצוא חברה בהולנד שמתעסקת עם חברות ישראליות ושם בהחלט יש צורך בעו״ד ישראלי.

TatyBar

New member
תיקון

ממה שאני ביררתי, אין כל צורך ללמוד את התואר מחדש.
אולי את יודעת אחרת. אני את הבירור עשיתי לפני כמה שנים. אולי משהו השתנה.
זה שיש חוקה או דינים אחרים זה לא חשוב.. מה שבדרך כלל עושים זה קורס לפני מבחני לשכה.
לא שמעתי משום גורם רשמי שיש ללמוד את התואר מחדש.

חברות גדולות שיש להם סניפים או עסקים בישראל, לא מגייסות עורכי דין ישראלים להולנד, אלא מעסיקות משרדים גדולים בישראל.

למעלה