שלום חברים!

talik

New member
שלום חברים!

כן, כן, אני חדש פה... הסתכלתי על העבודות שלכם ועל שאר הכתבות, כל הכבוד על פורום יפה, וכל הכבוד למנהלים... אני טל, מצייר ויוצר להנאתי, אך לא משהו ממש מלוטש. בת´כלס, לא יצא לי לפתח את זה יותר מדי עדיין. אבל כמו שאומרים, לאט לאט...
בכל מקרה, אשמח אם תענו לי על שאלה. אני התחלתי לצייר בפסטלים, והשאלה היא כזו: האם אני צריך להכין את הצבע לפני? הכוונה היא, לחדד אותו (לאו דווקא במחדד...) בכדי שלא יהיה כזה מגושם, או שזו המטרה שלו? יום טוב!!! וערב נהדר!

eranoz

New member
ממש לא!!! זה בזבוז של חומר יקר

תנסה להחזיק את הגיר בזוית 45 מעלות כנגד הדף תשחק עם הזויות עד להשגת האפקט הרצוי מהכרותי עם הפסטל חידוד של הגיר יספק לזמן קצר ולאחר מכן הגיר שוב יהיה כהה ואולי אני טועה אשמח לשמוע דעה נוספת בכל מקרה אין כמו התנסות עצמית- "אף אחד לא יודע מה יותר טוב בשבלך ממך"

שלום וברוך הבא../images/Emo140.gif

נחמד שהצטרפת, ראיתי שערן כבר ענה לך תשובה הולמת על השאלה שהצגת, בכל מקרה נשמח לראות את היצירות החדשות שלך בפסטל. שוב - אחלה שהצטרפת אלינו.

SC

New member
../images/Emo24.gif ברוך בואך ../images/Emo24.gif

תודה רבה על המחמאות
כפי שכבר אמר לך ערן, אתה יכול לצייר בזוית ולקבל חוד לצבעים, אפשר גם לחדד בעזרת סכין אבל זה כבר ביזבוז חומר. אם באפשרותך לשתף אותנו בעבודות. נשמח

ABABI SHARON

New member
פסטלים

גירי פסטל הם חומר חלומית אפשר להשתמש בהם בצורות שונות ומגוונות. הגירים של טלנס שעבדתי איתם: גירי שמן: פנדה מקבילים להם ולדעתי טובים מהם, של גיטאר, מיפן גירי השמן של קרנדש הם עולם אחר הן מבחינת המחיר והן מבחינת הטיב באמצעות הטכניקה של מריחה בטרפנטין, מתקבל ציור שכאילו נעשה בפסטל רך, זה שבטלנס נקרא רמברנדט. ובל נשכח את ה OIL BARS של וינזדור ניוטון, הקדילק של הפסטלים! היות ויש לי בבית סט קטן של גירי רמברנדט אכין הדגמה קטנה ואוסיף למכתב בהרבה מקרים כדאי לצייר על נייר לא לבן אפשר גם לשלב פסטל שמן וצבעי מים זה אחרי זה או ההפך היות ואין לי כאן נייר מתאים אקמט נייר מהמדפסת כדי לקבל את האפקט הרצוי

talik

New member
תודה!

אני אשמח להראות לכם כמה ציורים שלי, רק ש... אהמ... עדיין אין לי סורק... אבל זו סיבה טובה ללכת ולקנות אחד!
בכל מקרה, בינתיים אסתובב לי כאן להנאתי ואהנה מיצירותיכם, וכשאוכל אצטרף גם... שבוע נעים. ויום מדהים!

למעלה