שלום חברים

iloveainslie

New member
כן....

האם יש כאן מישהו שיכול להמליץ על דרכי פנייה לאיבחון הראשוני?

FOR THE LD

New member
למה. אותי אבחנו דווקא מצויין...

(מרפאת בריאות הנפש בעירי)

אבי 122

New member
אבחון

בתשובתו שלפני האחרונה, ציין דר' אורינג -פסיכולוג הפורום, שניתן לקבל אבחון גם אצל פסיכולוג שהתמחה בטיפול CBT. מי שפונה לאבחון אצל פסיכיאטר- מוצא עצמו מטופל בכדורים... לא מומלץ ! ב ה צ ל ח ה !

iloveainslie

New member
שלום חברים

לאחרונה עלה חשד שיש לי או סי די לאחר פגישות רבות עם מטפלת, בעצתה החלטתי לבדוק זאת אצל פסיכיאטר שיתן איבחון ואז אדע מה הלאה... אני כרגע במן תוהו ובוהו כי זה מאד מפחיד אותי כל הנושא, ואני לא רוצה ללכת ל "סתם" פסיכיאטר במרכזים ששם זה בשיטת סרט נע. האם יש לכם עצות לאן ומי ללכת ואיך לעשות זאת שמצד אחד זה לא בפסיכיאטריים הכללים של קופת חולים- החינמיים שפועלים בשיטת הסרט הנע, ומצד שני לא מישהו שאאלץ להוציא משכנתא בישביל ללכת אליו? אשמח לכל עזרה כי אני כרגע מרגישה טובעת ומבולבלת נורא תודה

iloveainslie

New member
למה כ"כ נגד כדורים?

חברה שלי טופלה בכדורים וחייה השתנו מהקצה לקצה לטובה גם שנים לאחר שהפסיקה ליטול כדורים היא במצב מצויין. האם יש לך סיבה להתנגדות כגון ניסיון רע עם זה? אני שואלת כי אני כרגע בהמון התלבטויות.... תודה רבה

אבי 122

New member
למה נגד כדורים ?

לי כדורים לא הועילו, הייתה להם השפעה שלילית מאוד עלי.

שמוצקין

New member
כמה סוגים ניסית?

אני ניסיתי כמה סוגי כדורים במשך כמה חודשים טובים עד שהגענו להרכב הנכון.

לי כדורים דווקא מאוד עזרו. ../images/Emo184.gif

אני בעד כבר כמה שנים. עוד לא שיניתי את דעתי למרות לחץ של רבים. אין לי ספק שהייתה הטבה ואני ממשיכה לחפש אותה.

אבי 122

New member
טיפול

ערב טוב בדרך כלל לטפל באוסידי-זה טיפול ארוך שאינו מניב תוצאות מיידיות- גם אם תלכי אל היקרים ביותר שאומרים על עצמם הרבה דברי שבח- שבדרך אין להם כיסוי. אני ממליץ לך להתחיל בטיפול פסיכולוגי בשיטה קוגנטיבית התנהגותית ולא לקפוץ מייד לטיפול פסיכיאטרי שכרוך גם בתופעות לואי לא נעימות. אני ממליץ לך לטפל בבעייתך לפי הסדר הבא: 1. תפני למרפאת בריאות הנפש בעירך ותבררי אם ניתן לקבל שם טיפול פסיכולגי- בשיטה קוגנטיבית-התנהגותית (CBT) לפעמים יש שם מטפלים טובים ושם לא צריך לשלם. 2. אם אין במרפאת בריאות הנפש הטיפול הזה אז תבררי בקופ"ח אם הם יכולים להפנות אותך לפסיכולוג שעובד בשיטה הזאת, בקופ"ח ניתן לקבל טיפול בעלות נמוכה. 3. אם הקופה אינה יכולה להפנות אותך לטיפול -לפסיכולוג מטעמה תוכלי לחפש פסיכולוג פרטי שעובד בשיטה הנ"ל- ותבקשי מהקופה להשתתף בהוצאות. מקווה שמעט עזרתי. בהצלחה אבי

אמא11

New member
לגבי איבחון מסודר

בוקר טוב מאד! כל פסיכולוג שמתמחה בOCD יכול לאבחן ויכול לאבחן מצויין ובאופן מוסמך. זו טעות לחשוב שרק פסיכיאטר יכול לאבחן. אני מסכימה עם מי שכתב שפניה לפסיכיאטר מכתיבה מראש, ברוב המקרים, טיפול תרופתי. וזה לא בשלילה. זו סתם עובדה. אני מאד בעד טיפול תרופתי - כשצריך. יחד עם זאת בהרבה מקרים אפשר לשפר את המצב עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי. מפנה אתכם שוב לקישור "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר" (בקישורים של הפורום-בקטגוריה "אפשרויות טיפול"). רק טוב תמי

iloveainslie

New member
תודה על התשובה וההפניה לקישורים לצערי זה

מאד בילבל אותי :( אני עכשיו ממש לא יודעת ממה כדי להתחיל... אני סה"כ רוצה איבחון ואז אראה אם אני צריכה, איפה ואיך לטפל אבל עכשיו אני לא יודעת אם זה בעצם מסוכן לי לפנות לפסיכיאטר או שכדי לפסיכולוג... מה גם שכסף זה בכל זאת שיקול ואם טיפול התנהגותי קוגניטיבי עולה הרבה ולא מגובה בקופח"ים... אז בכלל... אוף מה לעשות???

אמא11

New member
בוקר טוב

מצטערת שזה בלבל אותך. עצתי היא לפנות לפסיכולוג לאיבחון. אפשר לקבל טיפול קוגניטיבי התנהגותי במסגרת קופ"ח במחיר מוזל ואפשר לקבל טיפול קוגניטיבי התנהגותי במרפאות בריאות הנפש בכל עיר - בחינם. לרוב מדובר בטיפול קצר טווח (3-4 חודשים). אחרי כמה פגישות של CBT המטפל ואת תחליטו אם נדרש גם טיפול תרופתי. זה לא "מסוכן" לפנות לפסיכיאטר. אגב, יש אנשים שמעדיפים טיפול תרופתי הן בגלל הסיבה של המחיר שציינת, והן בגלל שאין להם כוח לטיפול CBT שדורש מוטיבציה ועבודה עצמית. כל אחד בוחר מה שמתאים לו ונוח לו. אני מציעה לך להתיעץ עם הסביבה הקרובה - אנשים שמכירים אותך, ואת התפקוד שלך והיכולות שלך ועד כמה את סובלת ביומיום. בהצלחה תמי

iloveainslie

New member
הי

בעצת העובדת הסוציאלית שמטפלת בי היום, החלטתי כן ללכת לאיבחון לפסיכיאטר, זה נראה לי יותר נכון ללכת למומחה ביותר וגם לדעתה כך שזה מאד עזר לי להחליט. האם יש לי מקור כאן לפנות אליו לשמות של פסיכיאטרים מוכרים שאוכל לפנות אליהם.? אני בסה"כ כרגע בחיפוש אחר איבחון ולא דרך הטיפול עדיין ונראה לי נכון ביותר לעשות זאת בצורה המקיפה ביותר שזה מבחינתי פסיכיאטר, זה תלוי בי אם ארצה להלחיל עם כדורים או לא וממש לא בפסיכיאטר הוא סה"כ מבחינתי נותן את האיבחון ולא מחליט על דרך הטיפול- אלא ממליץ איך כדאי להמשיך תודה

אמא11

New member
היי וערב טוב

מהיכן את בארץ? (בערך) והאם את רוצה פרטי או דרך קופ"ח? תמי

iloveainslie

New member
היי

אני ממושב ליד קרית גת, אני מעדיפה פרטי אך בהעדפנ למנהל מחלקה שקשור לכללית שוכל לעשות את המסלול של רופא מומחה שמקבלים בו החזר או לחילופין יש דמי השתתפות של 100 ש"ח. אני לא רוצה ישירות דרך הקופה כי זה נראה לי קצת כמו סרט רץ ובלי יחס אישי במיוחד.... המון תודה על כל היחס :)

אמא11

New member
היי וערב טוב שוב

אני מציעה שתכתבי שנית את ההודעה, בעמוד הראשון. רק תכתבי שאת מבקשת המלצה לפסיכיאטר ותפרטי מה שכתבת כאן. יש ב"קישורים" של הפורום, ב"אפשרויות טיפול" רשימה של פסיכיאטרים טובים שהומלצו בעבר ע"י חברי הפורום. בהצלחה רבה תמי

למעלה