שלום חברים!

שלום חברים!

יש נידון שמאד הייתי מעוניין לשמוע את דעות חברי הפורום, בעולם נתפסים רובם של בחורי הישיבות והחרדים בכלל כנוטים לימין (אולי אפי' ימין קיצוני) הן בגלל השתתפותם המתמדת באירועי יוני 2005 (הפגנות מתנגדי ההתנתקות) והן בגלל אי-העמדה הברורה של רוב רבני ציבור זה בבעיות העולות פעם בפעם ; אוסלו, התנתקות , הסכמי שלום, וכדו'. אני אישית אינני מבין כלל איך בחורי הישיבות האמונים בביקורת וניחנים בשכל ישר מסוגלים להזדהות עם אג'נדה ימנית . אולי תנסו להסביר לי. יום טוב

אתה טועה!

בני הישיבות הנם שמאלנים! רק ישנם שני סוגיות; א. החזרת שטחים ב. הסכמי שלום. בני הישיבות ניחונו בחוש ביקורת, לכן הם ראו בהינתקות מהלך שלא יביא שלום, לא יביא ביטחון ושאלו בצדק, אז למה?! התערבותם בהפגנות הימין היתה מינימלית, היו שם מעטים, הרוב הגדול נשאר בעניניו, חלקם היו במהומות כסקרנים! גם אוסלו לא נראה היה כמהלך אחראי! רק בענין חלוקת ירושלים ישנה הזדהות. הזלזול החפוז בעיר הקודש שינה את המערכת לאידיאולוגית, כבר לא בטחונית. אגב, מה שלומך?

חקר , שים לב:

הסכם שלום הוא הרבה יותר מקיף מהחזרת שטחים גרידא, הסכם שלום בא לקדם 'הבנה' הוא בא לקדם יחסי שכנים אהבה ודו קיום להבדיל מהחזרת שטחים שכל ענינה הוא שיחוד הצד שכנגד להרפות זמנית מהטרור- דבר שקשה להאמין במוצדקות שלו! אגב, שלומי די טוב, תודה.

פה פה פה

איך הצלחת לכתוב את השטויות האלו. ע"ע השלום עם מצרים, כמה "יחסי שכנים", "אהבה" ו"דו קיום" יש בו? הדבר היחיד שיש זה - הרפיה זמנית מהטרור - דבר שאכן מוכיח את עצמו. ו... אגב, גדולי ישראל בעד הסכם שלום, ואם בקום המדינה לא היו הורגים את אדהאן, ולא היו מחבלים במאמצים הרבניים - כבר היה כאן שלום כבר מזמן.

אל תאמיני לפשקווילים

על אדהאן, האדם הזה רצה למסור לערבים שמות של רביזיוניסטים שילשינו עליהם לבריטים (כחלק מהסכם השלום שלו..) וסתם להשכלה כללית: במצרים מבקרים מידי שנה עשרות אלפי תיירים ישראליים, בזכות הסכם השלום. זה לא הבנה הדדית ויחסי שכנים? (מה רצית שנתחתן איתם?!)

ולמה אתה מאמין?

אני יודעת שזוהי ההיסטוריה. פשקווילים - מה זה? ולהשכלתך הכללית - עשרות אלפי התיירים בסיני הם הכנסה תיירותית למצרים - מה הקשר בין זה לבין הבנה הדדית ויחסי שכנים? לא צריכים להבין יותר מדי בפוליטיקה בשביל לדעת שהיחסים בין ישראל למצרים הם יחסים קרים עד קפואים. נכון, לא נלחמים - אבל אהבה "והבנה הדדית" אין כאן. אגב, יחסי שכנים יכולים להיות גם גרועים ע"ע עזה ושדרות.

בין הממשלות ישנו מתח

כתוצאה -שוב- מהמתיחות עם העם הפלסטיני, אך ההבנה ויחסי השכנים השתפרו בין קהיר לתל אביב ללא היכר בין קודם ההסכם (אנואר סאדאת: נשטוף את סיני בדם יהודי') לאחריו. כך גם עם העם המיושב בעזה וראמאללה! "עוד ישבו ילדים וילדות עטויי כחול לבן בחוצות רפיח וחאן יונס" אמן.

אני תוהה אם אתה תמים או טיפש

ההסכם שלום בין ישראל למצרים משתלם למצרים, זאת הסיבה היחידה שהוא קיים. העיקרון של "נשטוף את סיני בדם יהודי" עודנו חי ונושם - רק שהוא ירד למחתרת מכוח הנסיבות. גם אני אשמח אם יהיה הסכם שלום בינינו לבין העם (???) הפלסטינאי, רק שהעם הפלסטינאי אינו מעוניין בשלום אלא רוצה לזרוק את כולנו לים. המנהיגים שכן מעוניינים בשלום - אינם מייצגים את רוב העם המוסת.

את יודעת היסטוריה

מתוך 'מודעות החרדים על שולי המדרכות והכבישים' (זה פשקווילים) ואני קראתי אותה בספר תולדות ההגנה. אדהאן היה רוצח חם מזג ככל החרדים שכעת מככבים בטלוויזיה לצד אחמדז'מיגראד!

אתה מוזמן להעשיר את האינטליגנציה ההיסטורית

שלך בעוד ספרים, ולא להסתפק בספר חד צדדי כמו זה שקראת. אינני יודעת מתי פעם אחרונה ראיתי מודעות חרדים על שולי המדרכות והכבישים, ולא לדבר על קריאתם. אני למדתי היסטוריה, קראתי ספרים וחומר רב בנושא. התפיסה שלך לגבי אדהאן היא התפיסה של ההגנה, ואין פלא: זה הספר שקראת והם היו נגדו. ולגבי ההשוואה שלך - שטויות והבלים. במקום לדבר - לך תקרא עוד. יש ספר בנושא, אני לא זוכרת את שמו, תקרא ותאחזך פלצות. רצחו אותו בדם קר, כמו שטיבעו את אנטלנה, וכשם שרצחו עוד אי אילו - למען המטרה הנעלה של קדושת ה"הגנה".

אבל הסבכם חיב להיות הסכם

בכדי שאני יסכים להסכם עלי להאמין שחותמיו אמינים ואחראיים. כן, עלי לראות מולי הסכם ברור, מקיף, אמין, בעל פונטציאל... לא ראיתי זאת באוסלו, לא אלו היו המנהיגים שחתמו על אותו הסכם.. ומי כבר מדבר על ההינתקות.........

באוסלו היתה בעיה

המדינה עמדה מול אדם שקרן ואנוכי שאינו מסוגל לעמוד בהתחייבות אך לא ידענו את זה! רק בוועידת קימפ דייויד אחר שאהוד ברק פוצץ את הועידה נודענו להיקף השקר שבצפע ההוא, אך מי שהתנגד אליו אז עשה את זה משיקולים ימניים לגמרי ולא מהכרת השטח בטחונית. מה גם שאז היתה הבעיה ש'אין אלטרנטיבה' כמו שאמר יצחק רבין ז"ל אז. עם הפנים לשלום הכל יראה אחרת!

החרדים כן הבינו

כבר אז שמדובר בשקרן.. הרב שך הבין אז שעל רבין ז"ל אי אפשר לסמוך.

מי אמר שהם אחראיים?!

אבל לא זו הייתה סיבתו. הוא באמת אחז שעל רבין אי אפשר לסמוך

למעלה