שלום חברים!

אין לי שום סיבה

להיות מאושר , עובדה שאינני! ורק הסברתי לך מדוע אני מאמין להגנה בנידון זה, אגב עם כל הכאב-הם צדקו גם באטלנטה (זה לא כתוב שם...)

ואתה יודע למה אתה לא מאושר?

שכן: "לא בדברים שמחוץ לנפש שוכן האושר, לא באוצרות חולפים עוברים. בלב האדם פנימה נשמעים צליל העונג של הטוב והיפה, של האמת והצדק. כצל עובר הוא כל שההמון חושב לתענוג ואושר. בהכרה זו תלויה בריאות הנפש של האדם, ועמה בריאות הגוף." (הרמב"ם) העניין מורכב הרבה יותר ממה שנראה לך, וא"א אחרי קריאה של ספר, שתיים, ואפילו שלוש להגיע להכרעה.

מהו מוסר כליות? מהי חובת לב?

ואגודות שמאלניות לא מעניינות אותי בכלל. לפי דברי הרמב"ם אוטוטו לא באמת שמח מטעויות שפרפר עושה, שכן האושר לא נמצא בדברים כאלו. סה טו.

מוסר כליות

מצפון הוא מרכיב של נפש האדם המנחה אותו בתחום המוסר: מוביל לתחושות, רגשות או חרטה, המדריכים את האדם או מייסרים אותו, בנוגע לפעולות, מעשים או חוסר מעשים, המנוגדים לתפיסת צווי ההתנהגות המוסרית כפי שהם נתפסים על ידי האדם, או עולים אתם בקנה אחד. למרות שתחושות כאלה אינן באות בהכרח ממקור אינטלקטואלי, הן עשויות לגרום לאדם לבחון את התנהגותו ולהימנע מפעילות שאינה עולה בעיניו עם המוסר. עכשיו מובן?!

נכון מאד.

שאיננו אחיד,כך סוברים רוב הפילוסופים. אך אפשר לחנך על פיו את אטלנטה אני בוחן לפי המוסר הקיים במחוזותינו ומוצא אני צעד זה מוצדק והכרחי.

שוב פעם לא הבנתי

איך אפשר לחנך על פי דבר לא אחיד, מהו ההיגיון בכך? הבן יבין את המוסר כפי שהוא יבין אותו ויפעל על פיו, מה המקום לחנך על פי המוסר שהאב הבין? מה הכוונה "מוסר הקיים במחוזותינו? האם אתה מתכוון לממוצע המוסרים של הכלל? ומה המקום לקבוע עונש לגנב שפועל על פי המוסר העצמי שלו? למה המוסר של קובע החוק קודם למוסר של הגנב?

חלק מהמוסר העצמי

כלומר המצפון הוא לחנך את סביבתך לאותו מוסר. אדם שנמנע מלהוכיח רוצח יתיסר במצפונו על כך , כנ"ל לגבי ילדו.

אבל ל-מ-ה

אם המצפון והמוסר זה משהו אישי - למה צריך להשפיע על השני שיפעל כפי שהמצפון שלי מורה לי? אם אני אוהבת תפוזים - למה שאני אשפיע עליך לאהוב גם כן?

אץ קוצץ

New member
מאיפה אתה מביא את זה??

רוב החוקרים היום מסכימים שהוא נרצח ע"י אברהם תהומי פעיל ההגנה. אם אני לא טועה יש אפילו ראיון שלו איפשהו

מסתבר, ששוב לא טעיתי

ראה קישור: http://www.ymarkel.com/dhan.htm ותודה לאץ קוצץ אגב, הסיבה שגרמה לי לחשוב שאני טועה היא שאכן האצ"ל היו יותר לוחמניים מההגנה ומכיון שעברה תקופה מאז הפכתי בנושא (והפכתי) כבר אינני יכולה להיות בטוחה במאה אחוזים שאני צודקת.

קטב עט

New member
שישים שנה פחות שלוש עשרה

את הטרור המאורגן קיבלנו אחרי שהשמאל העניק לרוצחי הילדים מדינה, את ממשלת חמאס קיבלנו אחרי שמרכז המפה הפוליטי העניק לברברים ההם את עזה במתנה, את הטרור המתעצם מלבנון קיבלנו אחרי שגנרל כמעט ימני ברח משם. לא הגיע הזמן שנתעשת?? לא הגיע הזמן שנשים לכל ההרג והרצח הזה סוף??

למעלה