שלום חברים

Noam TG

New member
שלום חברים../images/Emo70.gif

בדיוק לפני 10 דקות קיבלתי בתיבת הדואר זימון מצהל ל"צו התייצבות לרישום ובדיקות" לתאריך ה15.11 רציתי לדעת אם זה מה שנקרא צו ראשון? ובחוברת שקיבלתי איתה, כל נושא ההשתמטות היה מנוסח בנקבה. רציתי לדעת אם יש גם כוונה לבנים? וגם היה רשום שמסירה של מכתב בכוונה להשתמט זה עבירה פלילת ואני יכול להכנס לבית הכלא עד 5 שנות מאסר. עד כמה זה נכון? אז מה עלי לעשות?למי ומתי לשלוח את מכתב ההשטמתות שלי? תודה רבה
נועם.

כןןן

כן, זה צו ראשון. אם בהשתמטות אתה מתכוון לוועדת מצפון, אז כן, באותה מידה הוועדה היא גם לגברים. מה הכוונה ב"מסירה של מכתב בכוונה להשתמט"?

Noam TG

New member
זה מה שהיה כתוב שמה למטה=/

אני מניח שזה המכתב ששולחים לועדת מצפון

ומה עם מדים?

אז אם אני מבין אותך נכון, זה סתם איום סרק מפגר. אין כזה דבר לשפוט מישהו על עצם זה שהוא פנה לוועדה, כל מקרה נבדק לגופו, מחליטים לגביו, וזהו, אין עוד הליך שבו אם נראה להם שאתה מבלף שופטים אותך.

Mיקי_

New member
מה זאת החוברת הזו?

האם אתה יכול להעלאות סריקה או ציטוט מדוייק של אותה חוברת?

Noam TG

New member
לחוברת עצמה קוראים:

"מדריך למיועדים לשירות ביטחון" התשס"ו 2206 ואין לי איך לסרוק אז אני יצוטט תקטע על השתמטות: פטור משירות בטחון לנשים "פטור מטעמי דת ומצפון לנשים" בהתאם לחוק שירות הבטחון, תוכל הנערה לקבל פטור מחובת שירות ביטחון במקרים הבאים: א.אם הגישה תצהיר בכתב בפני שופט או דיין רבני, ובו הצהירה כי התקיימו בה שלוש תנאים אלה: 1.טעמים שבהכרה דתית מונעים אותה מלשרת שירות בטחון 2.שומרת על כשרות בבית ומחוצה לו. 3.אינה נוסעת בשבת על התצהיר להיות חתום על-ידי דיין/שופט, לאחר היות הנערה מיועדת לשירות ביטחון על-פי המוגדר בחוק, דהיינו: גיל 17 לפי הגדרת החוק (ראי חישוב גילאים עמוד 18). האופן והמועדים להגשת הבקשה לפטור ולהגשת התצהיר נקבעו בתקנות על-פי חוק. ב.אם הצהירה כי טעמים של הווי משפחתי דתי או טעמים שמצפון מונעים אותה מלשרת בשירות בטחון, והכוחיה זאת לוועדת הפטור. מלש"ביות המבקשות לקבל מידע אודות אופן שילובן של בנות דתיות בשירות צבאי, יכולות לפנות בבקשת מידע אל לשכת הגיוס האזורית, ו/או אל נציגי עמותת 'לאומה' למעורבות ולזהות יהודית, בטלפון מספר... יובהר כי מסירת תצהיר כוזב או ידיעה כוזבת לרשויות הצבא, בכוונה להשתמט משירות בטחון, הם מעשים המהווים עבירה פלילת, שהעונש בגינה הוא עד חמש שנות מאסר. ". בכל מקרה,מיקי, האם עלי לכתוב מכתב מדוע איני רוצה לשרת כבר עכשיו? למי עלי לשלוח אותו? תודה נועם.

Mיקי_

New member
כן לכתוב כבר עכשיו!

מפקד/ת לשכת הגיוס שלך (חתומה על צו גיוס שלך) שר הביטחון (עמיר פרץ, משרד הביטחון, קפלן 37 הקריה ת"א-יפו ) ראש מנהל גיוס (ד"צ 01191 הקריה ת"א-יפו) ברשום עם אישור מסירה. עייני במאמרי הפורום יש שם דוגמאות.

Noam TG

New member
עוד שאלה:

האם אני עדיין חייב ללכת לצו1? ובשבת/יומכיפור אני יכתוב תמכתב וישלח בשלישי..

Noam TG

New member
עוד כמה שאלות:[כולי בלחץ..חח]

1.האם אני צריך לשכור עורך דין? כי ראיתי שבחלק מהמכתבים שלכם אז כתוב שיש תצהיר של עורך דין. 2.האם עלי לכתוב כי אני מעביר את העותק של המכתב לעוד אנשים?אם כן, את מי אני צריך לציין ואת מי לא? תודה

Mיקי_

New member
אני רואה שלא עיינת במאמרים

1. לא אתה לא צריך עו"ד, אתה צריך עו"ד / שופט שיחתום לך על התצהיר, את התצהיר ועוד מידע עליו תוכל למצוא בשאלות נפוצות. 2. אתה צריך לכתוב בסוף המכתב למי שלחת העתקים, ציינתי בהודעה הקודמת למי אתה אמור לשלוח העתקים. 3. אתה יכול ללכת לצו 1 ואתה יכול לא ללכת לצו 1, אם לא תלך ישלחו לך עוד כמה זימונים ואז זימונים אדומים. אבל הליכה לצו 1 לא משפיעה על עצם היותך פציפיסט או על השתחררות דרך הוועדה. קרא שאלות נפוצות ומאמרים לפני שאתה שואל, זה יחסוך לך הרבה לחץ, ויתן לך הרבה מידע.

Mיקי_

New member
נ.ב. עדיף לא לכתוב את המכתב לבד

ללא התייעצות, כתוב טיוטאת מכתב, והעבר אותה לעיון או דרך הפורום, או דרך הליווי של פ"ח (תמצא אותם בקישורי הפורום).

Noam TG

New member
אוקיי תודה../images/Emo13.gif

וכן קראתי אבל לא הבנתי פשוט..

למעלה