שלום, חברים

מפציעה

New member
שלום, חברים ../images/Emo13.gif

אני קוראת סמויה שלכם, ומדי פעם גם מאמצת מתכונים (עד היום יצא לי להכין כמה מתכונים של פירגה - מעולים
בעיקר קציצות ברוטב סילאן...יאמי. ) הבעיה שלי היא ש... יש לי ילדה (בת 1.11) שלא אוהבת כלום. מאוד קשה לי למצוא משהו שהיא אוהבת, וגם מאוד חשוב לי שהיא תאכל בריא (אנחנו מקפידים על אוכל בריא, בלי ממתקים וכד'. מקפידים על ירקות ופירות. אבל היא לא נוגעת בבשר, ולכן עדיין מקבלת טיפות ברזל
.) מכוון שגם בגן היא לא אוכלת טוב במיוחד, מאוד חשוב לי להכין בערבים ארוחות מזינות וטובות שאהובות על ילדים שאינם אכלנים גדולים. אשמח לקבל מכם רעיונות לארוחות ערב כאלו. שגם מזינות, גם בריאות, גם אכילות, וגם מתחבבות על ילדים די בקלות. וגם - מחפשת מתכון מנצח לסלט חסה. יש לכם רעיון אולי ?

ady18

Well-known member
רעיונות לארחות ערב

יש מלא במאמרים אני אתן לך את השמות ותשם תמצאי לביבות יש מלא במאמרים מומלצים חביתות ירק במאמרים שקשוקה מלווח עם גבינה צהובה בורקס תפוח אדמה מורקם חצי פיצה עם טונה אבוקדו חומוס טחינה ספגטי יש פשטידות במאמרים לילדים פיצות טוסטים פרנץ טוסט

ady18

Well-known member
פשטידת גבינה מתוקה מומלצת בחום

פשטידת גבינת תפוזים מתוקה\ניקי ב רכיבים: 1 חבילת גבינה 500 ג' 1 כוס קמח תופח 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל חצי כוס מיץ תפוזים 2 כפות אינסטנט וניל. 2 ביצים אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 45 – 50 דקות עד שמזהיב הערות: תבנית גודל 20X29 אפשר להגיש אותה בתור עוגת גבינה. להגיש קר אפשר להגיש עם סירופ מייפל, דבש, סירופ שוקולד פשטידה נהדרת לילדים חוסלה תוך כמה דקות.

effyba

New member
סלט חסה של אורנה דץ..וברוכה הבאה

מתכון: סלט חסה של אורנה ומשה דץ רכיבים: ארבעה בצלים ירוקים חתוכים ארבעה תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות 100 גרם צימוקים חסה ערבית גדולה , שטופה וקרועה לפיסות בידיים 100 גרם שומשום קלוי קופסת בוטנים קלויים רוטב: 3 כפות ריבת משמש 1/4 כוס שמן זית 1/2 כוס חומץ רגיל מיץ מלימון אחד מלח רגע כפית אבקת קארי 1 כפית חרדל אופן הכנה: לערבב את כל החומרים לסלט ביחד. ממש לפני ההגשה לנער טוב טוב את החומרים לרוטב בתוך צנצנת ולשפוך על הסלט. הערות: "לדעתי סלט החסה הזה נמצא כבר במאה בתים לפחות. כל מי שטועם אותו, מיד מבקש את המתכון וסוחר בו הלאה. כשמגיעים אלינו חברים לארוחת ערב של יום שישי הם קודם מחפשים בעיניים את קערת הסלט. כשהם רואים שהוא נמצא הם נרגעים. זה הדבר הראשון שמתחסל. את השאר אני מתפללת שיגמרו" המתכון מתאים ל-6-7 סועדים. מקור המתכון: אורנה דץ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

העבריה

New member
האם אפשר לשים חסה רגילה ולא ערבית?

פשוט,אני משתמשת רק בירקות מייצור מיוחד ללא חרקים ואינני יודעת אם יש להם חסה ערבית.

דנייאלה

New member
סלט ירוק מדהים

פשוט להכנה, וטעים יש לצקת מהרוטב במידה- בעיניי הכמות גדולה מידי לסלט.לצקת כשלושת רבעי מהכמות , לערבב ולהחליט אם צריך עוד. סלט ירוק חסה- סוגים שונים- לקצוץ דק (אני קונה חסה משי, ואלו 2 סוגים של חסה בחבילה) חב' פטרוזיליה- לקצוץ דק חב' עלי בייבי- לקצוץ הרוטב- לערבב היטב: 100 מ"ל סויה 100 מ"ל חומץ 100 מ"ל שמן 2-3 שיני שום 2 כפות דבש מלח ממש לפני ההגשה, לפזר למעלה אגוזים מסוכרים

למעלה