שלום חברים,

star*dust

New member
שלום חברים, ../images/Emo13.gif

אני בחורה בת 22, אפשר לאמר "מתחזקת", אך באה ממשפחה חילונית (אמא היתה חרדית עד גיל 20). תמיד האמנתי בה´ אך לא הייתי בטוחה, לא יישמתי את האמונה במעשים... רק בזמן האחרון, אחרי שהלכתי לכמה הרצאות, ולאחר הרהורים רבים האמונה שלי ברוך השם התחזקה, התחלתי לשים לב שכל מה שאני רוצה אני מקבלת (לא מבחינה חומרית, כמובן... ) דברים טובים קורים לי, אני מרגישה שאני ממש בהארה. יש לי גם חלומות בלילה, חלומות שבוודאות אני יכולה לאמר שאלו מסרים רוחניים חזקים ביותר. אני לא יודעת למה, אבל עדיין יש איזה שהוא מחסום, משהו שעוצר אותי מליישם את האמונה עד הסוף בקיום מצוות. מאז שאני מאמינה בה´ בכל נפשי ולבי, אני מרגישה טוב, אני רואה כיצד הכל "זורם" אלי, אני מאושרת. השאלה היא האם קיום המצוות ישנה משהו, או האם די בכך שאני מאמינה, וטוב לי? מצטערת אולי השאלה שלי נשמעת לא ברורה או מצחיקה, אך אשמח לקבל תגובות... אה, ויש לי עוד שאלה: האם מותר לפרש חלומות? האם מותר להתעסק בקבלה? שיהיה לכולכם יום נהדר, star

נטע :)

New member
../images/Emo29.gif (הכי קרוב ל"סטר")

תפתחי "מסרים אישיים"... שלך- נטע

GLOCK

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

בס"ד אמונה לבד,לא מספיק.בודאי שצריכים לקיים מצוות, שע"י כך "מתקשרים" לקדוש ברוך הוא. תתחילי לקיים מצוות (כמו שמירת שבת,הדלת נרות, תפילה). ותרגישי הבדל. בעניין חלומות. רוב החלומות ,באים ממחשבותיו של האדם ביום,כך שרובם הם סתם חלומות.(בתחלת תהליך התשובה יש הרבה שחולמים חלומות מיוחדים) אבל לא כל חלום הוא אמת. קבלה:תלוי איזה סוג,איזה ספרים. קודם תתחילי במצוות(כמו מדרגות/סולם, שעולים לאט לאט) אני מקווה שעזרתי. בהצלחה

אמיתי 21

New member
אבל עדיין אפשר לפתור חלומות .

דמ"י עש"ו אבל כמו שאתה אמרת גם זה קשור למרגה של האדם עצמו וגם בגלל שאת בחורה לא נשואה אז רוב החלמות באים משרש של טומא אבל בכל שקר יש אמת רק צריך לדעת ברר ואשריך צדיק
לחיים ושלום

רות.

New member
אתה יודע מה אמיתי?

אני המומה מימך, "בגלל שאת בחורה לא נשואה אז כל החלומות באים משורש טומאה" זה משו שאני לא מבינה,איך אנשים יכולים להגיד משפטים שאולי הם נכונים אבל יכולים להפחיד או להרפות את ידם של אחרים.? תגיד לא לימדו אותך שכל אדם צריך לקבל יחס לפי דרגתו?????? מה היא מבינה בטומאות וטהרות????????? תהיה בטוח שהיא לא ממש מבינה מה זה "שורש הטומאה" צר לי ריבנו שלי אבל אני לא מבינה איך הדת והתורה שנתת לנו שהיא יפה נבונה חכמה ומשכילה גורמת לאנשים להיות כל כך אטומים ומטומטמים! ותיסלח לי אמיתי , אבל הצלחת לעצבן אותי!!!!!!!!!!!!!!

אמיתי 21

New member
לא יודע מה הבעיה שלך

דמ"י עש"ו למה אטומים ולמה סגורים וכ.. הרי זה מה שכתוב אבל את רק שמועת חצי משפט שאני אמרתי והפכת אותי לליודע מה אבל דעי לך שזה פשוט תקנת רז"ל מסיבה פשוטה מאוד כל השאין לה איש וד"א זה כנ"ל לגבר אבל האשה מוחזקת כנדה עד יום החתונה והגבר עצמו שהוא בלי אשה אז הוא גם מסטרא דנקבא ששם יש אחיזה לקליפה אז לפני ההגבות שלך אני מבקש סליחה דבר ראשון ודבר שני את צריכה לרדת לסוף דעתי לפני שאת מגיבה להודעות סתם
לחיים ושלום

רות.

New member
אתה זה שלא מבין

בדיוק על מה שאתה מוסיף וכותב אני מדברת. לא שללתי את דעתם של רבותנו הקדושים. אני רק לא מבינה איך אתה חושב שהיא תבין את המסר שלך! היא חלמה חלומות ואתה מיד מפיל עליה "שורש טומאה" "קליפות" בחייך...זה לתת אגזוים למי שאין לו שיניים. אין לי שום בעיה, רק שלפעמים אני ניתקלת במציאות בדיוק בשיטה שלך ורואה לצערי איך הכל מתבזבז...

אמיתי 21

New member
אין עינין לחסום במיוחד בתחום הזה

דמ"י עש"ו ואם זה לפשט שדברים ודבר שני למדתי לפתור חלומות וכ.. אז זה אלף בית של וזה לא נכון לתת אגוזים בית מישהוא שאין שנים כי זה בגדר חלק עדיין זה לא טיפה עמוק ולא כתבתי כאן שום דבר מסודות התורה אלה רק פשט אז לא יודע על מה המהומה שלך
נ.ב אני גם חוזר בתושבה ואז קצת כבוד
ואני מאמין שאדם לא יבעט בגלל דברים כאלו אם הוא ממש רוצה לדעת דברים לחיים ושלום

רות.

New member
אני יודעת

שיהיו פה רבים שיאכלו אותי על המשפט הבא אבל מבטיחה לא להתרגש מזה... זה היה ברור לי לפי הסגנון שאתה חוזר בתשובה! לפחות כמו שרוב הציבור מכנה את אלו ש"נישבו" וזה לא מוריד כלום מיחסי שווה הנפש לכל אחד מישראל שבעיני כולם חוזרים בתשובה או צריכים בכל אופן. רות שחוזרת בתשובה כל יום מחדש!

אמיתי 21

New member
אשריך ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו כל עינין של אמונה קשור ישירות לעשית המצווה בכללותן כי כל העולם הן הרוחני והן הגשמי נזונים ע"י המצווה שאחנו עשים וגם צריך להבדיל בין מצווה עשה שאין עלהם שכר בעולם הזה ובין מצוות לא תעשה שע"י ביטלם מקבלים שכר גם בעולם הזה וגם בעולם הבא . ובנוגע לפתור חלומות מותר וגם כדי ללכת ליודע שידע את לפתור את החלום על הדרך הנכנה ודעי לך שאסור שפותר יהיה חילוני או משהוא כזה צריך אדם ירא שמים ובכי בתורת החלומות כמו שלמדנו בזהר הקדוש בכמה מקומות . ובקשר לקבלה אני עדיין לא מבין מה השאלה ללמוד מותר וגם חובה על כל איש ישראל אחרי זמנו של האר"י ז"ל ורבנו הרש"ש לעשות משמע קבלה מעשית יש איסור חמור מאוד אבל ברגע שאדם הופך עצמו לחסיד אז לא צריך שימוש בשמות קודש וכ.. אז רק תסברי את השאלה שלך יותר ברור אז לחיים ושלום

רות.

New member
שלום לך סטרית

בקשר לאמונה ומעשים אני רק יכולה להגיד לך את דעתי האישית ללא מובאות ואסמכתות. כל אמונה ולא משנה באיזה תחום מקצועי, אישי, דתי יש לה ביטוי מעשי ואם זה לא מגיע למעשיות הרי זו לא אמונה אמיתית, הרי שאם את מאמינה בעזרה לזולת את גם תוציאי את זה לפועל ,אם את מאמינה שזהירות בכביש שומרת על החיים את תקיימי את כל החוקים שעוזרים לך לשמור על האמונה שלך. האמונה היא המנוע שנותן כוח ומעודד לעשות , ולעשות באהבה ברצון עם תחושה של שלמות ואהבה. המעשה מבטא את האמונה בצורה אחרת. אם את עדיין מרגישה מחסום כל שהוא שגורם לך לא להביא לידי ביטוי , תני לעצמך זמן אל תמהרי אלוקים שלנו הטוב רוצה שנבוא אליו בלב שלם ומעדיף שנעשה מתוך אהבה ולא פחד או סיסמא, בטח לא למראית עין. תזכרי שאם האמונה שלך עדיין לא מניעה אותך אז ייתכן שאת עדיין לא מודעת לכוח שלה והאמונה שלך לא ברורה דיה מובנת לך. תמשיכי להתעניין וללמוד ואז כשתביני ותדעי את האמונה שלך זה יבוא מאליו. בכל אופן בהצלחה. בכל מקרה דעתי האישית אומרת שמכיוון שריבונו שלנו המקסים נימצא בכל מקום ואין לו התחלה או סוף והגבלה כל שהיא, אז את יכולה להתחיל מאיפה שאת רוצה ללמוד אותו, לבד את תביני שכדי להבין את ריבונו שלנו המקסים בקבלה את תצטרכי להבין המון מושגים ותהיי חייבת להתחיל בדברים שאחרים קוראים להם "קטנים , התחלה, מעשיים". הערה קטנה : את יכולה תמיד לנסות לעשות חלק מהדברים רק כדי להתנסות, לפעמים צריך לטעום משו או למדוד משו כדי להבין ולראות שזה דווקא מתאים לי וערב לחיכי, משם הדרך לא פחות ארוכה אבל לפחות מעניינת ומלאת חוויות. ועכשיו לנושא החלומות, קודם כל אם את אחת שמתייחסת לכל חלום שאת חולמת תמיד ולעולם תפרשי אותו לחיוב כי הרי החלומות הולכים אחרי הפה...ככה אמרו לנו רבותינו. ראשית אם את רוצה להתיחס לחלומות כחלומות אמת של מסרים רוחניים עלייך לדעת איך ומה רבותינו מכוונים אותנו לדעת מה הם חלומות אמת . וחלומות אמת הכוונה לחלום שאינו בא מהדמיון או קשור לתהליכים פסיכולוגיים שיוצאים מתת המודע. אלא חלום שמביא מסרים חדשים שלא עלו בראשנו מעולם, או באים בשעות ובימים מסויימים. לכל שאר החלומות יש להתיחס כתת מודע שפורץ בגבולות של תת מודע, כולל תת מודע סמוי שהוא תת מודע גם במצב ערות שבו אנחנו לא שומעים מסרים כגון, שיר שמתנגן רחוק, לחישות , דברים שהאוזן קולטת בזמן שאחנו ישנים, אנחנו מדברים בטלפון והרדיו פתוח, לכאורה אנחנו לא יודעים מה דיברו שם כי היינו שקועים ומרוכזים בשיחת הטלפון אך האוזן שמעה קלטה והכל אוחסן, למוח יש יכולת של קשב מפוצל מה שאנחנו בתאים הפעילים שיש לנו שליטה עליהם לא מסוגלים לעשות, בכל אופן לא רובנו, כל אלו מסרים שהמוח קיבל עיבד לא בצורה שאנחנו יכולים לשלוט עליה, כיון שזה לא מסר שאנחנו ממש קלטנו או עיבדנו לכן גם זמן ה"פלט" של אתו מידע לא תלוי בנו , ו"פלט" של מידע מסוג זה עולה בחלומות שהם חלק מממלכת התת מודע (אני קוראת לזה מגרש המשחקים של התת מודע) או בשעות בהם התאים הפעילים שלנו שיש לנו שליטה עליהם יוצאים מכלל פעולה או משתבשת היכולת שלנו לשלוט בהם כגון במקרי חרדה, דיכאון עמוק, פיגור, מחלת נפש וכו´. רוב החלומות היום-יומיים ואפילו הם נראים לנו כמסרים חדשים רוחניים או לא,הם ביטויים פסיכולוגיים של החוויות שאנחנו עוברים בכל רגע ורגע, החל מ"נטלה" של הבוקר וכלה בהתבוננות בתיקרה וספירת כבשים ...בינם אנחנו עוברים כל יום מליארדים של חוויות קטנטנות.אנחנו ביום אחד שמחים וכעוסים עצובים ושלווים, אנחנו אפילו לא שמים לב לכך, מספיק שאחנו שומעים מהדורת חדשות אחת וכבר עברנו את רוב החוויות אפילו שהם אולי זעירות ולא שמנו לב להן, אבל מספיק אלפית השניה של כעס אלפית השניה של בוז , של צחוק של חוסר אונים וכבר יש למוח חומר שלם וענק לעבד לקטלג ולאחסן. לדעתי האישית סוג החוויה והביטוי נבחרים ע"י המוח כ"חוויות" שלא נתנו להם תשומת לב מיוחדת ועדיין הם לא יכולים להיתאחסן כמידע לכן הם עולים כחלום. המסרים שאת מקבלת הם מימך ומתת המודע שלך ומהצרכים שלך שלא שמת ליבך אליהם. לרוב כל דמות שאת חולמת היא צד אחר שלך וכנ"ל כל התנהגות, כל עצם וכל פעולה יש לה הסברים, ואני לא מדברת על פרשנות דתית, אני מדברת על פרשנות פסיכולוגית (גם חז"ל הצדיקים שמו ליבם לאופי האנושי ולא התעלמו מכך ,שימי לב כאשר תילמדי את הכללים לפרשנות החלומות תראי שלרוב חכמים מפרשים דווקא את החלומות שאמורים להיות מפחידים כדברים חיוביים וזה הגיוני וגאוני . אדם שחלם חלום מפחיד לא צריך שיוסיפו לו עוד פחדים , זה עלול לשתק אותו מפעולת מניעה, בדיוק כמו שפסיכאטר לא יכניס פחדים לאדם שלוקה בחרדות, השיטה היא ל"פרק" את החלום ולעשות אותו "פיזי" כדי שנוכל להתמודד איתו. צום תפילה וכו´ הם בדיוק כמו הפרוזאק , כמובן בפלוס אחד ענק שיש לו פעולה רוחנית שמועילה במקרה של חלום אמת.) אז אם את חולמת חלומות רוחניים עם מסרים אולי זה מביא אלייך את הכמיה שלך בכל הנושא של דת יהדות ואמונה. את יכולה בקלות להבין את המסרים, קצת תירגול ותראי עולם חדש. בכל מקרה בהצלחה לך. המון אמונה ואהבה לריבונו שלנו המקסים. יום טוב

חי אדר

New member
שלום לסטאר

את משתמשת בביטוי ´מתחזקת´ אולם מה פישרו, לכל אחד עשויים להיות הגדרות שונות לביטוי זה.מכל מקום עלייך לדעת כי חשוב לתת משקל ללמוד יסודי של הדברים. להכיר את ההגות היהודית על היקף התפרסותה. בלימוד זה תתוכחי לדעת כי דעות רבות יש, לא ראי זה כראי זה. בנוסף לזאת, חשוב ביותר לנטרל ככל האפשר את אמונות ההבל אשר נפוצים בימינו.מבין אמונות אלו, היא האמונה כי יש בכחו של החלום לפתור נעלמים. חלומות הם מכח הדמיון אשר מצייר את ההגיים שלנו ביום ומתרגם אותם לתמונות. כך שבמהות העניין אין החולם רואה אלא מהירהורי ליבו.לטעמי, אם תטרחי לחפש פתרונות לחלומות, תמצאי עצמך מרחפת במרחבי התהו המחשבתי,ולא תתקדמי ולו צעד אחד. בעניין ´קבלה´ האמת שאין כל בעיה ללמוד כל מה שרוצים, וכדברי חז"ל לעולם ילמד אדם מה שליבו חפץ.אולם חשוב מאוד, שתמקדי את עיונך והתעניינותך, אל תולדות הקבלה. למרבה הדאבה, יש הרבה היום משמשים במילים קבלה, אולם אין להם כל הבחנה בין התפיסות השונות, והזרמים השונים המצויים בעולם זה. בעניין השלב המעשי:גם כאן צריך מאוד להיזהר. חשוב ללמוד את היסודות של ההלכה. להבחין בין מנהג אשר יש לו בסיס, לבין מנהג שהוא תולדה של בלבול. היום יש הרבה מנהגים שיסודם רופף מאוד, אולם העדר לימוד יסודי מביא בני אדם לחשוב כי אלו מנהגים מיוסדים ומבוססים. אל תהסי לחקור וללמוד.

אריאל1

New member
ענו לך כל כך טוב

מה נשאר להוסיף? ההרגשה הטובה הזו שלך... "מזל של מתחילים" כמו שאומר פאולו קואלו (אמיתי עכשיו אני מעלה את הקליפות של הטומאה...). ההארת פנים של הקב"ה "תפתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כאולם" כפי שאומרים חז"ל. אבל ללא קיום המצוות מה יצא לך? הנוצרים דאגו להפריד את האמונה מהמעשה. זה מאפשר להם לחיות חיים לא מוסריים ואז להתוודות עליו.. להאמין והכל מתכפר. מה ההיגיון? ללא המעשה, ללא הביטוי המעשי... אין ערך מלא לאמונה. מישהו כבר אמר לך לעיין בעיקרי האמונה לרמב"ם?

למעלה