שלום חברים,שאלה לגבי עיקום קרסול

שלום חברים,שאלה לגבי עיקום קרסול

ביום חמישי בריצת בוקר שלי,דרכתי על אבן על הכביש ממש לקראת סוף הריצה והקרסול שלי התעקם.
לא היו סימנים סגולים אלא נפיחות וקושי לדרוך על הרגל.
מאז ועד היום המצב השתפר,הנפיחות כמעט נעלמה,השאלה היא מתי אפשר לחזור לרוץ כרגיל?
(חשוב לציין שאני רץ 5 ק"מ 3-4 פעמים בשבוע,ככה שהריצות הן לא למרחקים ארוכים,אם המשקל הכרחי כדי לענות על השאלה אז אני שוקל בסביבות 95 ק"ג)
תודה רבה חברים.

Amir Shvoong

New member
נפיחות קיימת עדיין - תנוח

אש בוערת ברגליך ואתה רוצה לחזור לרוץ...
עדיין יש לך נפיחות, תן לעצמך עוד כמה ימים לנוח. נצל את הזמן לפעילות אחרת (שחייה לדוגמא).
חבל שתחמיר את הפציעה שלך ותצטרך לנוח יותר.
החיים לפניך חביבי, שתה בירה בערב, תתבטל קצת :)
אמיר

עיקום קרסול בריצה זו המומחיות שלי

אפשר לשוב לרוץ כשזה לא כואב. עניין של כמה ימים...

באחת הריצות שלי עיקמתי את הקרסול באופן די רציני. הבנתי שזה יבטל לי כמה ימי ריצה טובים אבל שהכאב יתחיל רק כשאסיים לרוץ. על מנת לנצל את הזמן באופן מיטבי, השלמתי את 13 הק"מ ורק כשעצרתי, חשתי כאב. שלוש שעות מאוחר יותר כבר התקשתי לדרוך על הרגל. שבוע לאחר מכן כבר רצתי במרוץ הר איתן....

elad fa

New member

מה שלא הורג מחשל, ומה שפוצע רק קצת, משווק היטב את האורטופד/פיזיוטרפיסט/ מדקר/ קואצ'ר שלנו (....השלם את החסר)

ואולי מי שיודעת להקשיב לגוף שלה,

לא צריכה אורטופד/פיזיוטרפיסט/ מדקר/ קואצ'ר אלא רק להבין מה הנזק וכמה לנוח.
בעיקום הנ"ל נחתי כמה ימים ושבתי לפעילות כשלא כאב. היה לי ברור תוך כדי ריצה שהריצה עצמה לא תגרום נזק. הכאב שידעתי שיגיע, ינבע מסיבוב הקרסול עצמו ואת זה לא היתה אפשרות לתקן. מסתבר שצדקתי.

בפעמים אחרות המשכתי לרוץ כי ידעתי שאין נזק בכלל.

היתה עוד פעם שהבנתי שאין נזק, היה ערב כאוב ולמחרת הלכתי כרגיל ושבתי לרוץ אחרי יומיים.

חברתי הפיזיותרפיסטית אשרה בדיעבד את כל ההחלטות האלו, כך שזכיתי גם לאישור שמי שמקשיב לגוף, לא פוגע בו.

ננו9

New member
ולעקם 5-6 פעמים את הקרסול נראה לך תקין?

למנוחה ולקשבה העצמית מקום של כבוד, אך ייתכן שאם היית מוסיפה מעט פרופריספציה (חפשי על זה, נושא מרתק) , תיקון ושיפור ייצוב ומגע כף-רגל - קרקע, חיזוק הרקמות המניעות וחוצות את כף הרגל והקרסול שיחפו מעט על הרצועות הפגועות (שלעד יישארו פגועות) שמתקשות להחזיק את העצמות במקום - או אז ייתכן והיית מונעת את הנקע הבא.

החכמה היא לאו דווקא לטפל נקודתית ולחזור לרוץ תוך יומיים שלושה,
החכמה היא המניעה

על פני שלוש שנים

3-4 פעמים שהרגל התעקמה בריצה בתקופה בה התחלתי לרוץ. בדרך כלל בגלל שדרכתי על אבן. למדתי להסתכל... היה כאב קל שהפסיק תוך כדי ריצה וזהו.
פעם לפני האחרונה, כשזה היה הכי חמור, היתה ביוני לפני כמעט שנה וגם אז, הרגל כמעט ולא התנפחה וזה עבר אחרי שלושה ימים. בפעם האחרונה לקח כמה שעות לכאב לעבור, וזה היה אחרי 10 חודשים.

ממש לא חושבת שיש פה דפוס חוזר שדורש טיפול מיוחד.

omaopa

New member
אני והפיזיו שלי עם ננו

בעיקומי וניקועי קרסול אפשר פשוט לנוח וזה יעבור אבל קיים סיכון גדול לעיקומים ונקעים חוזרים בגלל שבעיקום/נקע (עיקום הוא גם בדרך כלל סוג של נקע, פשוט בדרגה נמוכה יותר. בוודאי שאם יש נפיחות וקשה ללכת) ריקמת הרצועות שעשויים דוגמת שתי וערב מתרופפת. יש בהחלט מקום וצורך לסייע באיחוי ההתרופפות כדי לוודא שכאשר הרצועות חוזרות לצורת הריקמה שלהן (האיחוי), הן יחזרו באופן תקין ובעיקר הדוק. אם לא עושים תרגילים ומתיחות (אפשר עם פיזיו ואפשר גם לבד) יש סיכוי לא-קטן שהאיחוי של דוגמת השתי וערב לא ייעשה נכון, מה שתורם לנקעים חוזרים וההחזקה של הרצועה שלא התאחתה כראוי את המפרק נפגעת באופן קבוע. את הנזק הזה אפשר למנוע בעזרת תרגילים שונים ופיזיו יכול לעזור בזה. הקשבה לגוף היא חשובה והכל טוב ויפה אבל יש דברים שבהתערבות איש מקצוע הנזק יהיה קטן בהרבה וההחלמה קצרה יותר.

אבל אם הנקעים לא חוזרים

עיקום קטן של הרגל 10 חודשים אחרי עיקום רציני.
רגל לא נפוחה וכאב שעבר אחרי פחות מ24 שעות.
לא נראה לי שזה נכנס לקטגוריה של נקע חוזר.
החברה הפיזיו שלי הסכימה איתי והיא זו שגם שלחה אותי למרוץ שבוע אחרי הסיבוב הרציני והבטיחה לי שיהיה בסדר (וגם קיימה
)

omaopa

New member
ועדיין

לא יודעת כמה פעמים נקעת/סובבת את הקרסול במהלך השנים אבל בכל מקרה אני אישית הייתי נמנעת מלהמליץ למישהו בפורום לא להתייעץ עם איש מקצוע בעקבות אירוע שכזה וגם לך האמת הייתי מייעצת בזמנו לראות איש מקצוע. זה שיצא בסדר, לא אומר שזאת דרך הפעולה הרצויה במקרה נקעים. כמו בכל מקרה שכזה, כמובן שיכול להיות מזל אבל הסיכון שלא יהיה מזל הוא לא-קטן וחבל לדעתי לקחת אותו (את הסיכון).

elad fa

New member
בקיצור, אולי תשובה קצת אחרת

המשתמש ע -
נשמע מדבריך כי אתה סובל מעט מעודף משקל (אלא אם כן אתה גבוה במיוחד), במידה ואינני טועה. הייתי מתמקד בבחירת דיאטה מתאימה להורדת המשקל, ובחירת ענף ספורט, בו הנזק הפוטנציאלי לגוף נמוך יותר. לא הייתי אומר שתפסיק לרוץ, רק ש 5 ק"מ X 3-4 פעמים בשבוע למי שנמצא בעודף משקל איננו מומלץ. (במידה ומתעקש, הייתי ממליץ יותר לכיוון של שילוב עם הליכה).
אופניים בטח, כמה שיותר...ועוד
שיהיה בהצלחה

עדכון+שאלה

תודה למגיבים,בקשר לתגובה השנייה מעלי שנוגעת בעודף במשקל,הגובה שלי הוא 1.84 אבל כשהתחלתי את הריצות לפני שנה שקלתי 35 קילו יותר מהמשקל הנוכחי שלי,ככה שאולי זה כן מומלץ במקרים מסוימים:)
לגבי התגובה האחרונה,קראתי את הפוסט,היום,שבוע אחרי שעקמתי את הקרסול ניסיתי שוב לרוץ ועדיין זה לא הרגיש חלק,אז הפסקתי,מכיוון שאני בחור צעיר ולא יכול להרשות לעצמי מנוי לקאנטרי/בריכה כלשהי,עדיף לי פשוט לחכות עוד כמה ימים לפני הריצה הבאה?כי בתחושה כשאני מסובב את הקרסול ומותח את כף הרגל עדיין יש קצת כאבים.
ואגב,קרח יכול לעזור אם הקרסול עדיין קצת נפוח?

למעלה