שלום חברים יקרים!!!

שלום חברים יקרים!!!

יש לי ולבן זוגי בעיה שנמשכת כבר תקופה לא קצרה. אנחנו כבר כשנתיים וחצי יחד ובתוכן נפרדנו למשך כחצי שנה (קצת פחות), כמובן שהוא הספיק להכיר די הרבה בנות בתקופה זו. עכשיו, לפני שחזרנו הוא חתך קשר טלפוני ופגישה אחת בלבד (!) עם מישהי שהוא נורא מצא חן בעיניה עד כדי כך שהיא שולחת לו עדיין הודעות כמו למשל: "תן לזה עוד צ'אנס", "אני מתגעגעת נורא", "למה?" וכד'. כמובן גם שהוא הבהיר לה שהוא לא מעוניין יותר בקשר איתה ושיש לו חברה. עכשיו לבעיה, מאז אותה תקופה שחזרנו להיות ביחד ובדיוק מהרגע שהוא חתך עימה את הקשר, מצב רוחו ירוד ומצבו הנפשי גרוע מאוד, הוא סובל מנשירת שיער חמורה (הבעיה קיימת מלפני כן אבל כעת בעוצמה הרבה יותר חזקה) דבר שמאוד קרוב לליבו (השיער שלו) וגרם לו להיכנס לדיכאון עמוק ביותר, הוא חש לעתים קרובות ב"לחץ" שאין לו מושג מה הגורם ללחץ הזה (ראוי לציין שחברי הוא אדם רגוע מטבעו ומאוד שליו) וכמובן שהקשר שלנו הפך להיות פקעת עצבים במשך התקופה הזו - המון ריבים וויכוחים. ועכשיו לענייננו, אתמול בשעות הערב הוא קם אליי מהמיטה וכתב לי על דף: "יש לי הרגשה חזקה מאוד שעושים לי עין רעה" וזה לאחר שאותה בחורה שלחה לו הודעה נוספת. מכאן שחברי חושב שהיא עושה לו עין רעה ומקללת אותו. ובכן זה הגיוני מכיוון שאם היא עדיין שולחת לו הודעות והיא כל כך כואבת אז אולי היא מקללת אותו ? אנחנו לא ממש מאמינים באמונות טפלות אבל אולי יש הסבר שיכול לעזור לפתור את המצב המוזר הזה? חשבנו על כל הסיפור וחבר שלי הוא לא אדם שנוטה לדכאונות ולמצבי רוח כאלה על לא כלום ובלי שום סיבה! אולי תוכלו אתם לעזור לנו? אודה לכם מאוד על כל תגובה שהיא!!!

ToryMaster

New member
קודם כל

אלו לא אמונות טפלות, גם אם בעינייך זה כן, אנחנו מאמינים בזה, רצוי לזכור את זה כשאת באה לבקש עזרה
. מדהים איך את מתארת כמעט מתוך ספר קליני מספר תופעות אופייניות במיוחד למצבי לחץ קשים במיוחד. למה שתעשה לו עין רעה? את חושבת שהיא מתעסקת בזה? את חושבת שאם היא מתחננת אליו כל כך יפה היא רוצה לפגוע בו? אולי זה מבפנים, ההתלבטות שלו וזה שהוא לא בטוח שהוא עשה בחירה נכונה?

ובכן,

אם היא עדיין חושבת עליו ושולחת לו הודעות על בסיס קשר של שיחות טלפוניות ופגישה אחת בלבד מראה על בחורה אובססיבית ולא שפויה בדעתה! ומסתומרת, "מדהים איך את מתארת כמעט מתוך ספר קליני"? ולמה התכוונת ב"אולי זה מבפנים, ההתלבטות שלו וזה שהוא לא בטוח שהוא עשה בחירה נכונה?" הסבירי את עצמך בבקשה!

ToryMaster

New member
לא

זה שהיא עוד שולחת לו הודעות על בסיס קשר טלפוני ופגישה אחת לא מצביעה על אובססיה וחוסר שפיות, אל תשכנעי את עצמך אחרת, כי זה פשוט לא נכון. לאהבה אין חוקים ואין מנים, ואם אחרי זה היא מרגישה שהיא התאהבה בו, היא לא יותר גרועה ממישהי שאשכרה מפחדת ומאויימת על ידה. את התופעות של החבר שלך, את מתארת תופעות קלאסיות של מתח ודיכאון כאילו קראת את זה בספר וציטטת. ובנוגע למשפט האחרון: אולי הדיכאונות והמתח והלחץ שהוא מצוי בהם, נובעים מזה שהוא לא לגמרי בטוח שהוא עשה את הבחירה הנכונה?

שטויות במיץ!

אז איך תגדירי בחורה שבנסיבות כאלה כל כך משפילה את עצמה עד כדי כך שהיא אמרה לו שהיא "רצתה שהוא יהיה הראשון שלה"! היא בקושי הכירה אותו! בקיצור, בחורה כזו היא לא בחורה שפויה וחסרת כל כבוד עצמי! חוצמיזה שהיא יודעת שיש לו חברה עכשיו והיא ממשיכה להתקשר ולשלוח הודעות אולי את מכירה את זה במקום שאת גדלת בו אבל אני ממש לא. בנוגע לתופעות שתיארתי, מה הקשר לציטוטים מספר? איך הגעת לזה?

ToryMaster

New member
|מגלגלת עיניים|

את רוצה עזרה ועצה או לא? שיפסיק לענות לה, יפסיק להתייחס אליה בכלל, זה יוריד אותה מהגב שלו. וניסיון אחרון לפשט את מה שאמרתי: את מתארת דברים שנשמעים כמו הגדרה מתוך ספר פסיכולוגיה ל"רגשות אשם" או ל"חסר ביטחון בהחלטה שנעשתה". יותר טוב?

imdark

New member
את פרופסורית לפסיכולוגיה?

חוסר כבוד אצמי לא אומר שהיא משוגעת ולך אישית אין שום יכולת לומר שהיא משוגעת אובססיבית אולי אבל לא משוגעת אלה הם שני דברים שונים לחלוטין

IBP1

New member
לפי דעתי מנהלת הפורום צודקת.

זה מתבטא מתוך התנהגותו שהוא לא מרוצה מיחסיו עימך. ולנוכח התבטאויותייך כאן ,אין פלא בכך .

IBP1

New member
אני ציינתי רק שאני מסכים עם דעתך

ועל דעתך הוספתי משלי.

מגבייבי היקרה

ענו לך בפורום עולם המיסטיקה של גילי פרי ממש בהרחבה. וקבלת תשובה מדוייקת. אוהב מיקי

ToryMaster

New member
מיקי היקר

פורום עולם המיסטיקה הוא פורום עולם המיסטיקה, זה פורום אחר. אנא ממך, מההודעה הזו נובעת נימת "שם קיבלת תשובה שמצאה חן בעינייך, כאן לא, זה פורום מחורבן, ההוא טבו יותר, לכי אליו". אתה מתבקש שלא להמשיך בזאת, תודה

RainBird

New member
אז לא שפויה= עוסקת בכישוף ולפיכך הטילה על החבר שלך קללה?

neophile

New member
המ

זה קורה כשעושים עין רעה בצורה לא מודעת מצד שני גם לך יש מעורבות בזה לי נראה שהוא לכוד בין הפטיש לסדן ואתן שניכן מזיקות לו אולי דווקא עושים את העין הרעה עלייך ולא עליו?

hagakora

New member
לחץ

הוא נשמע לחוץ מאוד... זה הכל, ומנסיון, כשיש מישהי שכל הזמן שולחת הודעות כאלה, זה באמת יכול להיות מאוד לא נעים ומלחיץ... לא בטוח שאנחנו האנשים לדבר איתם בנוגע להפגה של הלחץ... אולי אנשים בתחום הפסיכולוגיה?

MetalSinagouge

New member
נצל"ש, מצטער.

נמצא ברשותי ספר של בסופר ז'רארד דה-אנקוס בשפה שהיא די קשה לי, הספר הוא אם לתרגם בצליעה את הכותרת: גישה ראשונה לתורת הנסתר. בספר ישנם פרקים רבים המתארים המון דברים כמו סמלים, נומרולוגיה, טבלת היסודות וכו'. (האם מישהו קרא\שמע?) בכל אופן שאלתי היא: כיצד שם הסופר נכתב באנגלית? האם הייתם ממליצים ספר אחר שהוא מצד אחד מקיף ומצד שני נייטרלי נגיד ככה מבחינת הסופר?

MetalSinagouge

New member
כן בסוף ביררתי את זה..

דרך ויקיפדיה, תודה בכל זאת, אבל השאלות האחרות עומדות על הפרק עדיין :)

למעלה