שלום חברים יקרים

שלום חברים יקרים

שלום חברים יקרים מה נשמע? ברצוני להגיד תודה לרחל ברגר על המפגש של הבוגרים היה טוב מאוד
ומשכיל למדתי הרבה דברים שלא ידעתי מקודם. הינו בוגרים מצומצם אבל זה לא חשוב כרגע. זה חבל עד שמארגנים כאלה מפגשים ואתם לא באים
דיברו שם על מחקרים שמראים שהרבה הצלחות של הריון הצליח וזה טוב, ושכדי לספר לילד שאנחנו חולים או לאחים שאם אני מתאשפז לטיפול החודשי. היה גם אוכל קרפ , וגלידות היה לנו גם סדנא של תופים אפרקים כול אחד ההחזיק תוף אפרקאי ולפני קצת המדריך תופפנו והיה כיף. אני מבקש אם יש פה בוגרים שהיו במפגש לשלוח לי תגובה במסר אישי כי יש לי תמונות ואני רוצה לפרסם אותם ואני צריך רשות ממכם תודה רבה מאחל לאנדרו יום טוב

jasmine38

New member
שלום יונתן

כמה חברים בערך, היו במפגש ? 20, 80, 150 ? האם דנתם בשאלה, איך ומתי לספר לבן/בת זוג, ובמקרה של רצון לקשר מחייב, איך לערב את משפחת בן/בת הזוג, ואם בכלל ? האם היו רק הרצאות, או שהיו גם קבוצות דיון?

תוכנית הכנס שבוצעה בפועל

מן הראוי להדגיש, כי יוזמות הכנס והמארגנות הן 3 בוגרות: ליאורה - חברת ועד, פאני - חברת הועד הקודם שממשיכה לסייע בפעילות האיגוד ללא תואר פורמלי, דנה - שהייתה ממארגנות הכנס שהתקיים בשנה שעברה והמשיכה לסייע בנושא גם השנה. להלן תוכנית הכנס, כפי שהתקיימה בפועל. (מתוך ההזמנה: "כנס בוגרים: "דיבורים זה לא הכל" זוגיות, מיניות, פוריות והורות... לאחר ההצלחה של הכנס הקודם ובעקבות הביקוש לכנס המשך, הנכם מוזמנים לכנס בוגרים נוסף והפעם: "דיבורים זה לא הכל" בנושאים זוגיות, מיניות, פוריות והורות . הכנס יתקיים ב- 13.6.03 – יום ו' בשפיים"... ובתכנית (אני מציגה את התוכני, כפי שהתקיימה בפועל): 9:30 – 9:00 התכנסות וכיבוד קל זוגיות ו-CF - ד"ר אורלי בך, פסיכולוגית קלינית-מכון שינוי פוריות האשה – דר' ברק החליפ ב"רגע האחרון" את ד"ר דוליצקי פוריות אצל גברים עם C.F- ד"ר גיל רביב מתל השומר. מיניות - ד"ר רונית אלוני-מטפלת מוסמכת לטיפול ולשיקום מיני ולטיפולי סרוגייט הורות ו – CF- עו"ס רחל פרידמן, מרפאת CF ביה"ח כרמל 13:00: - 12:00 פנל בהשתתפות כל המרצים ודיון פתוח עם הקהל לאחר "הפסקת האוכל" היו אמרות להיות סדנאות יצירה והבעה: (לפי בחירה ) מכיוון שבמקור החלק הראשון היה אמור להסתיים בשעה 12:00 ומפאת העניין הרב בתכנים נמשך עד 13:00 הסדנאות בוטלו, ונשארנו "רק" עם סדנת תיפוף מהממת שהתקיימה על מדשאות שפיים, להנאת העוברים ושבים.

jasmine38

New member
../images/Emo176.gifכנס בוגרים

אני מברך על קיום הכנס (ומי שפעל לקיימו). הנושאים חשובים מאוד. זו לא ברכה מטעמי נימוס, אני מתכוון לך. שאלת המשך: האם יש תמליל ואו הקלטה של ההרצאות, לטובת מי שמתעניין, ולא הגיע ?(סדרי עדיפות, פחד הדבקויות, ואו שאפילו לא הוזמן/הוזמנה). ? כמובן בהנחה, שההרצאות היו ללא מעורבות פעילה של הקהל, שאולי מעוניין בפרטיות אפילו משאר חברי הקהילה.

תמליל הכינוס

סכום ההרצאות אמור להופיע בעתון הבא של "לנשום חופשי" - ראה סכום כינוס המשפחות שהתקיים בשפיים לפני שנה.

שלום יסמין

שלום יסמין מה שלומך? היו במפגש 30 אנשים לא יותר מזה
אני ברוצני רציתי תודה לפאני וליאורה , ודנה. נכון הם דיברו מתי כדי לספר למשפחה לדעתי צריך לספר ולא להסתיר איזה זה המסר שלי ולא חשוב מה יש לבנאדם. כי מה שקובע זה אהבה שלנו.
להתראות מאחל לאנדרו

tofo

New member
על הכנס ועל ההדבקות

אני קוראת את התגובות ואני חושבת בעיקר על השאלה שיסמין שאל איך לספר לבן/בת הזוג? אני מרגישה שהכנסים במתכונת החדשה (פחות רפואיים ויותר על דברים שמעסיקים את עצמנו אחרי הפזיו) הם ענין שנבנה כמו לבנים אחד על השני ולכן לדעתי צריך להגיע לכולם כיון שלדוגמא על הנושא הזה דברנו מאד בהרחבה בכנס הקודם בסדנא שהיתה על זוגיות שהיתה רק שלנו הבוגרים ובני זוגינו. בכנס הזה המטרה היתה לבנות על הסדנאות הקודמות וללכת הלאה ולתת מידע שחשבנו שרלוונטי אחרי הכנס הקודם ובעיקר אחרי המשובים שלכם לכנס הקודם. הייתי מאד שמחה אם תכתבו אפילו פה בפורום מה מעניין אותכם לכנס הבא. כי כמה ש"נקלע" יותר לעניין שלנו כך אני מקווה יגיעו יותר אנשים. אני רוצה לדבר על עוד עניין שאולי גרם לכמה אנשים לא להגיע וזה עניין ההדבקות. אני רוצה לקחת את העניין הזה ברצינות ולעשות מחשבה איך אנחנו מתמודדים איתו. אני מרגישה שאני בודאי לא רוצה לחזור הביתה מכנסים אלה עם עוד חידק לתפארת מדינת ישראל, ומצד שני אני חושבת שהכנסים מאד חשובים - כל אחד עם הענין שלו בהם: אם לצורך חברה, קבוצת תמיכה, קבוצת השתייכות, מידע על התמודדות בדיחות מקבריות וכו' לכן אם משהו רוצה להרים את הכפפה ולעשות איזשהוא פורום חשיבה על איך להתמודד עם ההדבקה אני מזמינה אותו לדבר עם ריקי ונראה איך להמשיך להריץ את הנושא - נראה לי שזה בנפשינו - להפגש ולא להדבק!

sunbeam

New member
שמחה על הנכונות

כאחת שאכן בחרה שלא לבוא גם מסיבת ההדבקות (אבל לא רק), אני שמחה על היוזמה. ברור שלטמון את הראש בחול כמו יען (למרות שהיענים כמובן לא עושים זאת...) זו בטח לא סוג ההתמודדות הנכון. דרך פשוטה למנוע את ההדבקות היא למהל את המפגשים תחת כיפת השמיים. אפשר לעשות זאת בעונות נעימות של השנה או בערבים. (אם להתחתן אפשר בגינה למנה לא מפגש בוגרים?). אולי כמו בכנסים אחרים צריך להוציא בקשה מפורשת מחולים שיש להם ספשיה (והיו כאלה בארץ) לא לבוא!

למעלה