שלום חברים יקרים

Angel45

New member
שלום חברים יקרים

האם מישהו יודע\ת אך מכינים אפיו (שורש כרפס) עם בשר הסבתא הבולגריה שלי מנוחתה עדן היתה מכינה לנו את המעדן הזה ואני לא יודעת איך להכין,קיבלתי אמנם מתכון באחד מהפורומים העוסקים בבישול אך זה לא היה מה שהתכוונתי תודה רבה אנג'ל

xeno2

New member
אפיו אס מוי סאנטו

מה לונוסה קומו אזר לו קון קארנה. יו מטה לו אל סופה אי מוי מפלאזה לסופה שקמבה צ'ורבה בולגארו אי טורקו אי גרגו טאמביין. לה בידה אס און ביסקוצ'ו קן לו קומה קרודו אי קן לו קומה קוצ'ו איי טיימפו קה לבידה אס יינה דה טינייבלה נו אס אנסינה?

Angel45

New member
השליטה שלי בלדינו היא לא תפארת היצירה../images/Emo9.gif../images/Emo10.gif

לא את הכל הבנתי

xeno2

New member
תרגום לעברית

אפיו הוא מאד בריא אבל אינני יודע כיצד להכינו עם בשר אני שם את השורש במרק וזה מאד טעים במיוחד אני אוהב מרק בטן בולגרי וטורקי ויווני גם כן. עכשיו סתם שורות: אמא שלי היתה נוהגת להגיד דברי חכמה עממיים: תרגום: החיים הם כמו בסקוויט או עוגיה יש כאלו שאוכלים אותו חי ויש כאלה בעלי מזל מקבלים אפוי יש לפעמים זמנים בחיים שהם שחורים כמו הפחם שנוצר על הקערה כשמבשלים על פחמים כמובן. זה לא ככה? אז כמובן שאין כאן מתקון לאפיו קון קרנה אבל בעבורי זאת חוויה נהדרת סתם להשתולל קצת בלאדינו של ההורים. אז אני מתנצל מראש על כל אי הבנה ותודה

Angel45

New member
xeno2 היקר

תודה על התרגום לעברית להשתולל זה תמיד נחמד וכייף לך שאתה יכול להשתולל בלאדינו. אצלינו רק הסבתא שלי דיברה לדינו וגם היתה שרה לנו בלדינו ומזל שעשתה כך כי ההורים בכלל לא טרחו לא בבולגרית ולא בלדינו לכן אני תמיד אומרת , אין כמו סבתא בעולם. כשקראתי את הודעתך הראשונה הבנתי שאין מתכון לאפיו קון קרנה
ולא קרתה אי הבנה,הכל בסדר והכל ברוח טובה. ושקמבה צ'ורבה אם עשוי כמו שצריך אין טעים ממנו. הבנתי רק 60-70% ממה שכתבת אורלי

xeno2

New member
נהנה מאד לקשקש בלאדינו

שפה יפה שלא התאפשר לפתח אצלנו בבית. מזל שאחרי כמה שנים אמי ז"ל לא יכלה להתגבר על פרצי צחוק כשהיתה אומרת "דברי חוכמה" שהביאה מביתה בסאלוניקי.

רותי ב.

New member
xeno, סאנטו אס אוטרה קוזה,

קו קיריאס אסקריב'יר אפיו אס מוי סאנו, סי?

xeno2

New member
איי מוצ'וס סאנטוס א לוס קריטיאנוס

קי ב'ה פיאנו ב'ה סאנו אי לונטטאנו מרסי קרידה

xeno2

New member
לונטטנו=לונטאנו

כנראה זה משפט באיטלקית אבל טוב מאד לכולם כדברי אבי ז"ל

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gifמויי בואנו לו דישיטיס. סאב'יס ???

סי נו מיטיס טודוס לוס "צ'פצ'יקיס" אין סוס לוגאריס קואלו סאלי די לו קי סי איסקריב'י ? קומו אין איל "בידה" קי סי לאב'ה ייא סאב'יס קואלו
, מה נו ביסקוצ'וס

למעלה