האם מישהו יודע\ת אך מכינים אפיו (שורש כרפס) עם בשר הסבתא הבולגריה שלי מנוחתה עדן היתה מכינה לנו את המעדן הזה ואני לא יודעת איך להכין,קיבלתי אמנם מתכון באחד מהפורומים העוסקים בבישול אך זה לא היה מה שהתכוונתי תודה רבה אנג'ל
מה לונוסה קומו אזר לו קון קארנה. יו מטה לו אל סופה אי מוי מפלאזה לסופה שקמבה צ'ורבה בולגארו אי טורקו אי גרגו טאמביין. לה בידה אס און ביסקוצ'ו קן לו קומה קרודו אי קן לו קומה קוצ'ו איי טיימפו קה לבידה אס יינה דה טינייבלה נו אס אנסינה?
אפיו הוא מאד בריא אבל אינני יודע כיצד להכינו עם בשר אני שם את השורש במרק וזה מאד טעים במיוחד אני אוהב מרק בטן בולגרי וטורקי ויווני גם כן. עכשיו סתם שורות: אמא שלי היתה נוהגת להגיד דברי חכמה עממיים: תרגום: החיים הם כמו בסקוויט או עוגיה יש כאלו שאוכלים אותו חי ויש כאלה בעלי מזל מקבלים אפוי יש לפעמים זמנים בחיים שהם שחורים כמו הפחם שנוצר על הקערה כשמבשלים על פחמים כמובן. זה לא ככה? אז כמובן שאין כאן מתקון לאפיו קון קרנה אבל בעבורי זאת חוויה נהדרת סתם להשתולל קצת בלאדינו של ההורים. אז אני מתנצל מראש על כל אי הבנה ותודה
תודה על התרגום לעברית להשתולל זה תמיד נחמד וכייף לך שאתה יכול להשתולל בלאדינו. אצלינו רק הסבתא שלי דיברה לדינו וגם היתה שרה לנו בלדינו ומזל שעשתה כך כי ההורים בכלל לא טרחו לא בבולגרית ולא בלדינו לכן אני תמיד אומרת , אין כמו סבתא בעולם. כשקראתי את הודעתך הראשונה הבנתי שאין מתכון לאפיו קון קרנה
ולא קרתה אי הבנה,הכל בסדר והכל ברוח טובה. ושקמבה צ'ורבה אם עשוי כמו שצריך אין טעים ממנו. הבנתי רק 60-70% ממה שכתבת אורלי