שלום חברים, חזרתי

Bugsy Boxer

New member
שלום חברים, חזרתי

שלום חברים, חזרתי (אתם יודעים, עשיתי מחקר על האוניברסיטאות וזה לוקח זמן. אני עדיין בודקת). בקצרה - רוצה ללמוד תואר שני מנהל עסקים באוניברסיטה באמריקה. חיה בניו יורק כרגע. יש דרכון אמריקאי. יודעת שאצטרך לחכות לשנת הלימודים 2009. עד כאן רקע... מספר שאלות: ראשית לגבי הציונים הדרושים באוניברסיטאות: אקח לדוגמא את סטנפורד (ממש נמאס לי מהקור בניו יורק, רוצה קליפורניה). הם אומרים שאין ציון מינימום של GMAT שכן הם לוקחים בחשבון המון המון גורמים. מי מכיר מעבר לבולשיט ויכול לומר לי מה פחות או יותר הציון שהם עלק לא מבקשים אבל מצפים לראות? לגבי הGPA. מצאתי מספר אתרים שמחשבים אותו, והקטע הוא (כמובן) שהם מעט שונים. אז ברור שהאגו שלי ירצה לכתוב שהGPA שלי הוא 4, אבל השאלה היא האם יש אתר רשמי אליו מפנים האוניברסיטאות בכדי לחשב את הGPA? ןאגב כמובן שגם כמה GPA צריך לא כתוב שם... איך נחשבת UCLA מבחינת הביזנס סקול שלה? ולמה לעזאזל קשה כל כך למצוא את הדרישות של האוניברסיטאות מבחינת ציונים? זה כאילו הם מפחדים לומר מה הציונים. (מזכיר לי מאוד דרושים בישראל, שם לא מציינים את המשכורת. זה רק בשיחה אישית). כמובן שייתכן וזאת רק אני. לגבי קורסי השלמה אם אצטרך (התואר הראשון שלי היה בפסיכולוגיה ותקשורת). האם אני יכולה לעשות אותם עוד לפני שאני נרשמת? הלא אני לא יכולה להירשם עכשיו. אבל אם אני יכולה לנצל את הזמן, אז למה לא? זאת ועוד - האם יש אופציות של התחלה בסימסטר אביב? שאלות GMAT: הסתכלתי לאורכו ורוכבו של הפורום לGMAT ועוד אתרים. אבל נראה כאילו כל האתרים האלו יוצאים מנקודת הנחה שלכולם יש איזשהו מושג כללי כיצד נראה המבחן (כמעט כמו שלכולם יש פחות או יותר מושג כללי בישראל איך נראה או יותר נכון איך בנוי פסיכומטרי) אך לבושתי הרבה, אין לי מושג בכלל. היכן אפשר למצוא את המידע הראשוני ובסיסי הזה? מדברים הרבה על אסטרטגיות בפורום. האם הכוונה לאסטרטגיות בבחינת - קודם לעשות את החלק הזה, אחר כך את זה, להתעכב כך וכך זמן כל שאלה כזאת וכן הלאה? לגבי ספרים - ממליצים שם בעיקר על קפלן ספר + CD. האם זה מספק?האם יש טלפון של קפלן לעזרה מבן אנוש במידה וקונים את הדיסק והספר? האם רצוי ללכת לקורס פיזית (כמובן אינדיבידואלי ובכל זאת)? המלצות אישיות על ספרים וקורסים ןמה עדיף (כמובן לדעת האינדיבידואל) יתקבלו בברכה. האם יש איזה אתר שאפשר לקנות בו ספרים משומשים לGMAT? או שזה לא מומלץ? יודעת ששאלתי הרבה על הרבה תחומים, וחלקם קשה להשיב. בכל מקרה אודה :) תודה, באגסי אה - וחג שמח :)

Nikonia

New member
GMAT

לגבי הבחינה, מה זה, איך היא בנויה וכו', יש לא מעט חומר באתר שלהם (מי זה שלהם? הגוף שאחראי על הבחינה). www.mba.com (יש הסבר על הבחינה וגם אפשר להוריד תוכנה עם כמה מבחני דוגמא). באתר של קידום יש גם קצת מידע: http://gmat.kidum.com/www/exam.asp לגבי ציונים, אם תחפשי באינטרנט אז יש כל מיני פרסומים של "ממוצע ציוני ה GMAT של הסטודנטים שהתקבלו ללימודים באוניברסיטה X). לא עשיתי כך שאני לא יכול לתרום יותר מידי מידע, אבל יש ה מ ו ן חומר ברשת...

Bugsy Boxer

New member
לפעמים זאת הבעיה. מרוב חומר לא מוצאים

את הצמח? וברצינות - זאת בדיוק הבעיה שלי. שיש המון אתרים שאומרים מה ומי, אבל כל אחד אומר מספר אחר, ציון אחר. איך יודעים מה יותר רשמי?

pj77

New member
MBA israeli forum

I am not sure how you reavh them but there is an israeli forum dealing with MBA in the USA. I think the best is to find someone who did- I f you are living in new york and you know an at least one israeli, you can find at least one more israeli who did an MBA and i think that will be the best place to get info i know from friends that the rating of the school is very important when choosing a school (top 10 i mean) and also each school of the top 10 are good in specific areas ao it really matters what you want- marketing, finance etc again- the best is to ask someone who can help

Bugsy Boxer

New member
ראשית תודה על התגובה :)

אני מודעת לרנקינג. זאת לא השאלה. ואמנם אולי נשמעתי כאילו בא לי ללכת לקליפורניה ולכן הסתכלתי על סטנפורד, אבל סטנפורד נחשבת היום למספר 2 אחרי הרווארד, ויש גם שם ביה"ס טוב לMANAGMENT ולכן שאלתי עליה. פשוט עם כל הכבוד לרנקינג (ויש הרבה כבוד האמן לי) אני חושבת שאני פשוט לא מסוגלת או יותר נכון לא רוצה לעבור עוד חורפים בניו יורק ובטח שלא בבוסטון. אז לפעמים צריך לעשות פשרות (וזה עוד לפני שבכלל בדקנו אם מישהו בכלל ירק לכיווני מכל האי וי ליג האלו). :) ולגבי הישראלים - אני עובדת בחברה אמריקאית. ממש לא מכירה פה ישראלים שעשו את זה. לכן אני תוהה האם יש כאלו בפורום. חג שמח :)

boot

New member
MBA

Usually there's no strict acceptance range. professional schools usually advertise the GPA/ GMATrange in the form of 25th-75th percentile. if the 25-75 percentile of GMAT scores is 690-710, it means that 25% of admitted students had scores lower than 690, 25% higher than 710, and 50% in between. It's not that they "afraid" to name a cutoff, it's just that many factors affect the application such as work experience and recommendation so any such arbitrary ranges are more effective by the way, i don't think Harvard Business School is ranked first, I think it's U Chicago or U penn, but any top-10 would do I guess as for the rest of your questions-- GOOGLE my friend, google

tulkin

New member
ברוכה השבה - וכמה תשובות

ציון GMAT: לא אומרים כי אין באמת מינימום. זה גם לא המרכיב הכי חשוב באפליקיישן. לעומת זאת, בתי הספר המובילים חזקים בסטטיסטיקות, וכמעט כל בית ספר מפרסם את את הממוצע, לפעמים החציון ובד"כ גם הטווח של 80% המרכזיים של הציונים. אסור לשכוח שזה רק סטטיסטיקה. גם אם כתוב שהטווח של 80% מהתלמידים הןא 670-740, זה עדיין אומר ש 10% מהתלמידים, שזה בערך 60-90 איש בשנה מתקבלים עם פחות מזה. ויותר תכלס - אני מציע לך להסתכל ולקרוא לעומק את הפורומים של www.gmatclub.com/forum יש שם המון חומר גם על הGMAT ובעיקר הרבה מאד חומר ועצות מצויינות לגבי הרשמה לבתי ספר למנהל עסקים בארה"ב. אני למדתי המון מהפורום הזה, ובעבר הייתי שותף פעיל מאד. צריך להירשם כדי לקרוא חלק מהפורומים, אבל זה בחינם. אתר מאד חזק בסטטיסטיקות ועדכונים מהשטח הוא www.admissions411.com ויש גם את האתר המעצבן, אבל בעברית: www.mbachances.com GPA: אין נוסחא אחידה להמרה ואף בית ספר לא מצפה שתמירי את ציונייך לGPA. את לא הסטודנטית הראשונה ולא האחרונה שמגיעה ממדינות בהן נהוגה שיטת ציון אחרת. פשוט תדווחי את הציונים שיש לך מישראל כמו שהם בלי שום המרה. לצרכים בלתי פורמליים (כמו למשל השוואה עם מועמדים אחרים), תשתמשי באיזה נוסחת המרה שתיראה לך סבירה. בשאני נרשמתי, הוספתי מילולית הערה בדבר שיטת הציון הנהוגה באוניברסיטה העברית. גם האוניברסיטה עצמה צירפה מסמך רשמי שכזה לגליון הציונים. באתר של GMATCLUB בטח תמצאי דיון יותר ארוך ומפורט על טיבה של כל אוניברסיטה, כולל UCLA. למיטב זכרוני היא נחשבת לא רעה בכלל, אבל לא מהטופ. כלומר לא בליגה של סטנפורד. לגבי קורסי השלמה - למיטב ידיעתי אין שום צורך בכאלה. לתואר שני של MBA מגיעים אנשים מרקעים שונים ומשונים. את כל מה שתצטרכי, ילמדו אותך בצורה מסודרת, או יגידו לך מראש מה כדאי לך ללמוד. בד"כ יהיה מדובר בקורסים במתמטיקה. אבל סביר להניח שאת הזמן את יכולה לנצל לעשות דברים שיעזרו לך הרבה יותר לסיכויי הקבלה מאשר עוד קורס. למשל להתנדב. או לעבוד ולצבור נסיון תעסוקתי משמעותי. הדברים האלה (במיוחד הראשון) נחשבים מאד מאד בתהליך הקבלה. לרוב בתי הספר אין אפשרות של התחלה בסמסטר אביב. אבל יש כמה בודדים שאפשר - אני אישית לא מכיר. לגבי הGMAT: המבחן מורכב מ3 חלקים (נו טוב... כמו כל דבר). בהתחלה יש חלק של כתיבה, למעשה זה שני חלקים. נותנים לך נושא ויש לך חצי שעה לכתוב עליו חיבור. ואז נותנים לך עוד נושא וגם עליו יש לך חצי שעה לכתוב חיבור קצר. בחלק השני יש מבחן עם שאלות במתמטיקה. 37 שאלות בדיוק. 75 דקות לענות על השאלות. דרגת הקושי של השאלות נקבעת לפי התשובות שלך לשאלות קודמות: ענית נכון - תקבלי שאלה יותר קשה, שגית - סביר שתקבלי שאלה קלה יותר. בחלק השלישי יש מבחן עם שאלות מילוליות: תיקון משפטים, הסקה לוגית מקטע מילולי קצר, והבנת הנקרא (מתוך קטע ארוך יותר). 41 שאלות. 75 דקות. אותו פרינציפ של קושי שמתעדכן. כל המבחן נעשה מול מחשב. יש דפי טיוטה. מקבלים על כל חלק ציון נפרד (0-6 על בכתיבה, 1-60 במתמטיקה ובמילולי. מעשית קשה להשיג יותר מ 51). הציונים בכתיבה ובמילולי מצטרפים לכדי ציון כולל 200-800. ויש כמובן אחוזונים, כלומר כמה אחוזים מהנבחנים בשנים האחרונות קיבלו ציון נמוך יותר ממך. ציון 700 מקביל פחות או יותר ל 90%. 760 ל 99% מותר להיבחן עד 5 פעמים בשנה. לפחות 30 יום הפרש בין מבחן למבחן. לבתי הספר מדווחים כל הציונים שקיבלת. יש שמועות שעל אנשים שניגשים הרבה פעמים למבחן מסתכלים בעין לא יפה. אבל זה כנראה רק שמועות. אפשר להוריד חינם שני מבחנים מלאים שזהים לחלוטין למבחן האמיתי כמעט מכל בחינה אפשרית. השאלות שם לקוחות ממבחנים שנעשו בשנים האחרונות. התתוצאות במבחנים האלה הם המנבא הטוב ביותר למבחן האמיתי - ומשם אני מציע להתחיל. לנתח את התוצאות ולבנות אסטרטגית הכנה למבחן (על זה כולם מדברים). אני לא אהבתי את הספרים של קפלן. הספר GMAT800 שלהם היה סביר. הספרים האחרים ברמה נמוכה ועם שגיאות. המבחנים שלהם ממש לא קרובים לדבר האמיתי, אבל יכולים להוות תרגול טוב לתכנון זמן. הספר הכי טוב הוא המדריך הרשמי למבחן (official guide 11th edition) שמורכב משאלות שהופיעו במבחנים בשנים קודמות. ההסברים שם מצויינים, אבל לא מאד שיטתיים. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

boot

New member
GMAT

If an applicant has taken the test multiple times, do you know whether admission committees consider the highest score or average them all out?

Bugsy Boxer

New member
ככה כתוב לפחות באפליקיישן של

סטנפורד. שאם יש לך מספר תוצאות של GMAT אנא רשום את התוצאה בה אתה מעוניין להשתמש.

Bugsy Boxer

New member
ואו :) תודה.

דווקא בסטנפורד כתוב שיש להמיר את הציונים לGPA. יש להמיר כל שנה בנפרד ואחר כך לעשות ממוצע. עכשיו (אחרי ההסבר שלך) יהיה לי הרבה יותר קל לקרוא בפורום של הGMAT CLUB. זה הפורום שנכנסתי אליו, אבל עד שאתה לא מבין מה זה המבחן, אי אפשר ממש להבין על מה מדברים. שם אגב ממליצים על הספרים של קפלן. אם הטווח הוא 200-800 אז אפשר להגיד שלהשיג 700 זה בערך כמו להוציא 700 בפסיכומטרי? לגבי ניסיון תעסוקתי אני חושבת שאני בכיוון, אבל אפרט מאוחר יותר (מוכרחה ללכת) ותאמר לי מה דעתך. ושוב תודה :)

למעלה