שלום חברים.... התייעצות?!!

דיגידוג

New member
שלום חברים.... התייעצות?!!

שלום לכולללם.. תזכורת קטנה: אנחנו הורים לתינוקת בת שנה ו-8 חודשים... לאחרונה ביתנו (המקסימה..) החלה עם סימני חרדה.. כלומר- במידה ואני מגיעה איתה לחברים הביתה או לכל מקום שיש אנשים חדשים, היא פשוט נאחזת בי ולא מרפה. במידה ואני מנסה ללכת (רק להביא מים או משהו אחר..) היא נכנסת להיסטריה של בכי. עד לפני חודשיים בערך היא לא היתה כזאת- היא היתה מאוד עצמאית ומתחברת מאוד מהר למקום ואנשים... ** אז מה קרה / קורה לה?? והאם זה עובר ואיך להתמודד עם זה?? (האם יש סיכוי שעובר עליה משהו בגן??) בנוסף, היא לקראת סיום תקופת השיניים - למעשה היא לקראת סוף עידן גדילת הניבים והיא לאחרונה (ממש בשבועיים האחרונים ) מכניסה אצבעות לפיה ונושכ חזק.. ** האם זה קשור לשיניים או האם זה משהו אחר או שזה מעיד על משהו?? תודה מראש, לכולכם!

לאה_מ

New member
אופייני לגיל ועובר.

אני חושבת שבגיל הזה הרבה פעוטות מפתחים חרדות מהסוג שציינת - מצד אחד הם כבר הפנימו את העובדה שאת יכולה להעלם להם פתאום וללכת לעיסוקייך. מצד שני, תפיסת הזמן שלהם עדיין לא מפותחת מספיק כדי להבין בדיוק מתי תחזרי. זה מקשה עליהם להפרד. כאשר אתם מגיעים למקום חדש, היא חוששת שתעלמי לה - ולכן דואגת "לשמור עליך" בטווח עין. אני מציעה להתייחס לחרדה הזו בכבוד - כלומר, אם אתם מגיעים למקום שממנו את לא מתכוונת ללכת - לומר לה את זה מראש ("אנחנו הולכים לשירלי, ואני אהיה איתך שם כל הזמן. ובערב נחזור יחד הביתה"), להתריע בפניה גם אם את הולכת רק לחדר הסמוך (אפשר להזמין אותה לבוא איתך, או פשוט לומר לה ואם היא תרצה, היא תצטרף). אם את מתכוונת להשאיר אותה במקום כלשהו - לא להעלם לה, להפרד ממנה בצורה ברורה ומפורשת, ולנסות לתת לה סימן שיאפשר לה להבין מתי תחזרי (למשל, אני אחזור כשיתחיל להחשיך). ובאופן כללי, לנסות שהתקופה הקרובה תהיה יציבה ובלי הרבה שינויים וחידושים. זה יעבור מהר. ולגבי השיניים - נשמע לי שהנשיכות קשורות לשיניים. את יכולה לרסק פירות ולהקפיא במגשיות של קוביות קרח עם מקלות קטנים (כמו של חמשושים), ולתת לה "קרטיבים" מפירות טבעיים - זה טעים, בריא, ומקל על כאבי צמיחת השיניים.

למעלה