שלום חברים,אני מחפש!

lutz2

New member
שלום חברים,אני מחפש!

אני היגעתי באניה "גלילאה" בסוף שנת 1938 אם אנני טועה לחוף עתלית הורדנו בסירות לחןף,אני אנני זוכר מאומה כי הייתי רק בן 4 בערך, אך את שם האניה אנני מוצא,משהוא יכול לעזור? תודה, נ,ב,נאמר לי ע"י חבר שבא אחרי שבדרך חזרה לטריסט היא טובעה ע"י הגרמנים,

חוה3

Member
קצה חוט לשם הספינה

הפרטים על גלילאה: היא נקראה בתחילה Pilsna נבנתה בשנת 1918, בשנת 1935 שונה שמה ל- "גלילאה" ובהמשך הועברה ל - Adriatica S.A. di Nav, Trieste. Pilsna (1) 1918 1919 transferred from Lloyd Austriaco, 1935 renamed Galilea, 1937 transferred to Adriatica S.A. di Nav, Trieste. 8,040 ועוד פרטים עליה על הטביעה שלה באתר הבא.

zogu

New member
אניה "גלילאה"- ומודעות הגעתה לארץ

ב"פלסטין פוסט". (למעלה בשורת הסרגל מצד שמאל תלחץ על- Search - ותפתח לך חלונית ובו תרשום באנגלית- Galilea - ותקבל את כל המודעות שבהן מופיעות הידיעות על האנייה גלילאה שהגיעה לארץ. (יש גם תמונה של האוניה באחת מהמודעות.) אוניה זו הביאה את דודי ואבי לארץ ב- 1935 , אני מצאתי את היום המדוייק, ומסלול הגעתה- מנמל טרייסטה.

הלני

New member
הסבר, בבקשה

האם כדי לחפש ידיעה על הגעתה של אונית מעפילים בעלייה ליגלית בחודש אוגוסט 1945, עלי לעבור על כל גליונות אותו חודש? יש איזושהי דרך אחרת לבצע החיפוש? הלני

zogu

New member
את לא מציינת את שם האניה

אולם בפלסטין פוסט- ב"חפש" הקישי את השם וייתכן ויעלה משהו. או -תאריך מסויים- ויעלה העיתון של תאריך זה- אולי תמצאי משהו

הלני

New member
אז זהו, שאין לי את שם האוניה...

מה שיש לי: שמות, חודש: אוגוסט, שנה: 1945 , עלייה ליגלית מאיטליה. אז צריך לעבור על כל גליונות PALESTINE POST של חודש אוגוסט 1948? הלני

בדיוק כך. ה"פלסטיין פוסט" היה עיתון

לכל דבר, ולכן אם את צריכה לחפש אחר ידיעה/מודעה שמתייחסת לאירוע בחודש מסוים - עלייך לסרוק את כל גליונות אותו חודש. את יכולה להתחיל בחיפוש ידיעות/מודעות המכילות מילות מפתח, כמו: ספינה, נוסעים, נמל, איטליה, וכו'. אולי כדאי לך להציץ בידיעות/מודעות בדבר ספינות אחרות, כדי לראות מהן המלים המרכזיות שם. ארנון

עמי60

New member
זה לא פשוט למצוא את האניה בעתון

אני יודע את תאריך העליה המדויק של אבי אבל בחיפוש בעיתון מתברר שעגנו כמה אוניות בנמל חיפה באותו הזמן.

יויויו3

New member
העפלה

דליה עופר בספרה על עליה ב סוקרת את כל אנית המעפילים, שמותיהם, התניבים, הארצות מהן נמנו העולים וכולי

zogu

New member
מחלקת העלייה של הסוכנות היהודית

יהודה, יש לי הצעה מעשית עבורך: תפנה לארכיון הציוני בירושלים, ותבקש את המסמך של רשימות העולים שבאו לא"י ביום שאתה הגעת. (הם ימצאו לך- גם אם התאריך לא בדיוק...או שאתה לא זוכר...)- אולי ייקח קצת יותר זמן. במסמך זה מופיעים כל האנשים שהיו באוניה שאתה הגעת! אולי יהיה משהו ברשימה שעדיין חי/ ויזכור עוד פרטים שישלימו לך את הפרטים החסרים. לצורך זה עליך למסור את שמך (השם שנרשמת אז- ושם משפחה) יום/חודש/שנה- שם האנייה. מניסיון- הם מוצאים ! בהצלחה.

GALILEA

גם אני הגעתי בגיל 10 באניה בשם זה, וכן בעלה ז"ל של חנה לנמל חיפה בשנת 1936 היתה לפני כשנתים שאלה בהקשר זה והנה שני קישורים.

למעלה