שלום חבריה...

lululemon

New member
שלום חבריה...

טוב כמו שאתם רואים אני חדשה כאן.... אין לי צאליאק, אבל כרגע יש לי משהו אחר יש לי מן חיידק בקיבה (קנדידה) ולכן נתנו לי דיאטה למשך חצי שנה בה אני לא יכולה לאכול חיטה,שמרים סוכרים וכל היוצא בחלב פרה. בגלל שלכם יש בעיה דומה לשלי, ואולי כמו שלכם יש מתכונים מיוחדים לאוכל... רציתי לדעת מאיפה אתם מוצאים מה לאכול.. כלומר-מאיפה המתכונים? אני רוצה לאכול!!!!! ועם מה שנטורופתית (אם ככה כותבים את זה) נתנה לי אין לי כמעט שום דבר שאני אוהבת אז אולי אתם יוכלים לעזור לי... המון תודה גם אם לא כל כך הגעתי למקום הנכון!

QWER124

New member
בהחלט יש מה לאכול .....

זה יניב השף מהסדנאות אני יכול בהחלט לעזור לך צרי איתי קשר יש פשטידות ללא לקטוז יש אגרולים יש המון דברים תשאלי עלי בפורום

דיאטת קנדידה

אני אישית לא אוהבת את הגישה הזאת, הדיאטה של הקנדידה אכן כוללת כלום וכשלי נתנו את הדיאטה הזאת בזמנו (ללא שום סיבה הגיונית דרך אגב, נטורופתים מאוד אוהבים לתת את האבחנה הזאת כמו שרופאים אוהבים לתת את האבחנה על מעי רגיז) התוצאה הייתה שבאמת לא אכלתי כלום כי עם התפריט שנותנים באמת אין יותר מדי אפשרויות שפויות. אני יכולה לנסות לתת לך מתכונים לדברים שאני אוכלת בתור צליאקית שרגישה לחלב, הבעיה היא שרטבים וכדומה שאני משתמשת בהם לרוב מכילים סוכר ודברים מעובדים שאסורים לפי הדיאטה הזאת (ככל הזכור לי זו דיאטה שמתמקדת בירקות וטופו ולפעמים גם ביצים). מקווה בשבילך שתצליח לאלתר תחליפים למה שאסור: אורז עם עוף: 2-3 גזרים חתוכים לקוביות 200 ג'ר חזה עוף חתוך לקוביות כוס וחצי אורז לבן 2 כפות חמוציות 2 כפות צימוקים כפית קינמון אבקת כף מרק עוף רבע כוס שמן מטגנים את הגזר בשמן כשתי דקות, מוסיפים את העוף ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את האורז, חמוציות, צימוקים וקינמון ומטגנים למשף מספר דקות. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ואבקת מרק ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן.

lululemon

New member
עשית את הדיאטה הזאת?

ומה בסוף לא יצא כלום? לא אכלת חצי שנה בשביל כלום?!?! - למה? איך גילית בסוף שזה לא זה?

האמת שאמרו לי להתמיד בדיאטה יותר מחצי שנה

ואיך גיליתי שזה כלום? כי לא רק שלא היה שיפור, מצבי מאוד הדרדר (הגיוני בהתחשב בכך שלא אכלתי כלום במשך תקופה ממושכת). על סמך מה החליטו שאת צריכה את הדיאטה הזאת? עשית בדיקות כלשהן? זו תופעה שהרופאים הקונבנציונאלים מאוד לא מאמינים בה ואם את שואלת אותי בצדק, כשהגעתי לרופא גסטרו הוא היה מזועזע מלשמוע איך אני חיה ושלח אותי למליון בדיקות. הגוף צריך אוכל, ודיאטה נטולת אוכל לא תפתור שום בעיה ורק תיצור בעיות חדשות. אם למי שמטפל בך, במיוחד אם זה לא רופא, אין פיתרון להציע לך כדי לא לרעוב (ולפי מה שתיארת אין לנטורופתית שלך פיתרון לזה ולכן פנית אלינו), זה משהו לא תקין ואני לא הייתי סומכת על מטפל שבונה לך תפריט שמשאיר אותך רעבה וחלושה.

lululemon

New member
לא עשיתי שום בדיקות...

היא הסתקלה לי בעין.. ראתה תסמינים שיש לי בנוגע לפטריה הזאת וקבעה. זה נראה די מרושל אבל מה אני יכולה להגיד?! בנוסף היא נתנה לי חיידקים טובים שיעזרו לי לעיכול כי כמו שהיא אמרה הפיטריה אכלה לי את האינזימים. לא יודעת מה להגיד... ביקשתי מהרפא האמיתי האמיתי שלי שיתן לי בדיקות נוספות לבדוק מה הבעיה... נראה אם זה באמת יראה תוצאות

היא הסתכלה לך בעין?

האמת שגם אני הייתי אצל מישהי כזאת וכבר אז זה נשמע לי לא הכי מקצועי. חיידקים טובים זה תמיד טוב בלי קשר לקנדידה, אבל כמו שכבר ציינתי זו אבחנה שהרבה מטפלים טבעיים אוהבים לתת וזה לא תמיד מדוייק. קחי בחשבון שהדיאטה עצמה גורמת נזקים לא מעטים כי היא לא אנושית, הגוף זקוק לאוכל וגם הנפש.

amitshein

New member
../images/Emo2.gif מה הם יעזרו לך לעכל בדיוק?

... כלווום?????

החיידקים טובים לא רק לעיכול

אבל יש משהו בדברייך. בדיאטות כאלו יש עוד בעיה וזה שהקיבה מצטמקת כשמפחיתים את הכמויות שאוכלים וזה עוד פתח לבעיות, היא תתרגל לא לאכול כלום וכידוע זה מסוכן.

עוף מוקפץ עם ירקות

אני לא יודעת אם יש רוטב סויה או רוטב אחר שיתאים לדיאטת קנדידה ובמידה ויש, איזה טעם יש לו, אבל שווה לנסות: 2 פלפלים ירוקים 2 פלפלים אדומים פלפל צהוב 3 גזרים 2 בצלים גדולים חבילת פטריות טריות 300 גרם חזה עוף אטריות אורז (רצוי רחבות) חותכים את הירקות והעוף לקוביות. מטגנים בסיר גדול את הירקות - מתחילים בבצל ובהמשך את הפלפלים, הפטריות והגזר, מוסיפים את הירק הבא כשהקודם מתחיל להפריש נוזלים. את העוף משרים בזמן הטיגון ברוטב סויה, אני מכינה תערובת של רטבים - סויה מסוגים שונים, טריאקי, דבש ושמן שומשום ומוספיה קצת יין אדום בשביל הטעם. כשהגזר נכנס לסיר מטגנים קצת בצל בנפרד ומטגנים את העוף עד שנהיה לבן ומוסיפים לסיר הירקות. מבשלים אטריות אורז באופן חלקי בנפרד ומוסיפים לסיר עם הרוטב שנשאר, במידה ונדרש עוד רוטב מוסיפים לפי הטעם. התוצאה מאוד טעימה ומשביעה.

מה עוד?

תפוחי אדמה - אם מותר לך שמנת פרווה את יכולה להכין רוטב שמנת פטריות ולאכול עם תפוחי אדמה או עם עוף. מתוקים זו חתיכת בעיה אבל אם מותר לך סוכר חום (יש כמה סוגי גישות בדיאטה הזאת) תוכלי להכין את העוגה של בן עמי שנמצאת במאמרים בגירסה הפרווה (שמן במקום חמאה). שיהיה לך בהצלחה, אם כבר את עושה את הדיאטה ומאמינה בה חשוב מאוד להקפיד עליה, דבר שהוא מאוד מאוד מאוד קשה...

למעלה