שלום חבר'ה..

שלום חבר'ה..

שוטטתי מעט בפורום שלכם, אני בעצמי התחנכתי כמסורתי- דתי ונשארתי כזה עד לתקופת החטיבה, מאז הפכתי לחילוני עד סוף שירותי הצבאי, שבתקופה זו התחלתי לחפש משמעות לחיי ובין הייתר נמשכתי לדת. מטבעי אני רציונליסט ופיקח ולא אוכל לוקשים של "חז"ל מסרו לנו" ועקב כך לאחר 10 חודשים נגמר הרומן שלי עם הדת, שהתחיל בתקווה גדולה ונגמר באכזבה מרה. כיום אינני מאמין באלוהים,בתורה מסיני או בכל ישות אחרת. אני מאמין באדם, ובכמה שהוא קטן,אך גם בכמה שהוא יכול לשנות ולתרום לעולם. ובכן, למה אני מספר לכם את כל זה? משיטוטי בפורום זה די נדהמתי לראות את רמת האנטי שיש לחלק מכם כלפי דת/דתיים/אלוהים/תנ"ך/חז"ל ושות' וכו'.זה דברים שאנשים מאמינים בהם! נכון שחלק מזה ממש נוגד כל הגיון ואף ערכי מוסר בסיסיים, אבל הם בדיוק אנשים כמונו, כמו שאנו מאמינים שאין- הם מאמינים שיש, ואף אחד לא יוכל להוכיח דבר כי בסופו של דבר כל החיים האלה הם חידה אחת גדולה.אני נגד כפייה דתית ונגד כפייה חילונית ונגד פנאטיות של כל צד, ובדיוק כמו שאני נגד חרדים בורים שמאמינים באופן דוגמטי באמונותיהם- כך אני נגד אולטרה חילונים שלא רואים כלום מבעד ל"נאורות" שלהם- עלק נאורות(לדוג' חילוני שיתארח בבית דתי ירגיש סלידה אבל אם יתארח בבית של בודהיסטי הוא ינהג בהתאם לכללים כי זה פלורליסטי - וזו פלצנות לשמה). מצד שני אני לא מאשים אתכם, רובכם כפי שהבנתי גדלתם כדתיים /חרדים כשמסביבכם חברה סגורה וקנאית שלחצה עליכם, וכגודל הלחץ שחשתם והסלידה שרכשתם לעולם זה, כך גם עוצמת ההתנתקות היתה טוטאלית(מה שלי לא קרה מכיוון שגדלתי בחברה מסורתית ופתוחה יותר). הייתי רוצה לראות יותר יוצאים בשאלה כדוגמת דב אלבויים, אנשים שמתחברים למסורת ולהסטוריה שלנו ,לומדים מהן ומפיקים מהן לחיים.. ציפיתי למצוא פה משהו שקשור לט' באב אך מכוון שלא מצאתי רשמתי את כל המגילה הזו, מצטער אם חפרתי, אבל אולי בעקבות זה יווצר פה איזה דיון בנושא.

הממ

הרב טוורסקי (נראה לי) תמיד מספר על האישה שפגשה חבדניק ברכבת. קיללה אותו באידיש, והוא עשה עצמו כאילו לא מבין. קיללה שוב, ועדיין לא הבין. לבסוף הסביר לה שהוא אומיש, והיא התנצלה והסבירה לו כמה שהיא מעריכה אותם. אחר כך הוא צחק ואמר לה שהוא חבדניק, ולמה אותם היא מעריכה ואותו לא. להערכתי, הסיפור הזה מעולם לא אירע, והאישה הזו אולי נשואה לחילוני שאתה מדבר עליו והם חיים יחד בשלווה בדימיונם של אלפי חרדים שאוהבים להתגאות בהם - בטיפשותם ובצביעותם של החילונים. משום מה, משתמע מהפוסט שכתבת שאתה חושב שאלו שחושבים כמוך -מזלזלים (סליחה, "נגד") בחילוניים ודתיים בורים, ומעריכים את דב אלבוים הם האידיאליים. נו. אני חושבת אחרת למה ציפית למצוא פה משהו שקשור לתשעה באב? שאלה כנה, אגב.

לקרוקודילה

סליחה באמת שאני מעריך יותר אנשים שצמחו מתוך משבר על פני אנשים שאימצו גישה ילדותית כלפי כל דבר שמזכיר להם את העבר שלהם. ואני לא מזלזל באף אדם- ומשום כך רשמתי שאני -מתנגד- לאותם אנשים, זה אולי עניין סימנטי אבל יש הבדל רב בין לזלזל במישהו לבין לכבד אותו ולהתנגד להשקפתו. החלוקה אצלך היא מאוד דיכוטומית, ולמעשה אני בטוח שאת שייכת לסוג החילונים שדיברתי עליהם. -למה ציפית למצוא פה משהו שקשור לתשעה באב?- ובכן, סתם כי תשעה באב הוא יום אבל לאומי ולא יום אבל דתי. אף אחד לא ביקש שתצומי, אבל זה הרבה יותר מלגיטימי להתייחס ליום זה.

להנדריקס 28

בהודעה הקודמת שלך לא דיברת על סוגים שונים של מתמודדים עם משברים, אלא על החרדים הבורים והחילונים החופפים אליהם. אני לא בטוחה מה פירוש המילה דיכוטומית. אני שמחה שהצלחת לשייך אותי לאותם חילונים צבועים (כבר הבהרתי מה דעתי עליהם). להבא, הייתי מציעה לך לחשוב פעמיים לפני שאתה מדבר, ולהכיר אדם לפני שאתה מנתח את אופיו. לא רואה סיבה להצטדק בפניך ולהסביר לך אם אני מתחשבת או לא. תגדיר את תשעה באב כרצונך. איני מוצאת סיבה מיוחדת להתייחס אליו, אין לי הרבה מה לומר בקשר אליו, ומסתבר שגם לאחרים אין. אוו, בעצם יש. ראיתי כמה הודעות הקשורות. על מה אתה מדבר, אם כן?

יום אבל לאומי?

חשבת פעם מה באמת הקשר בינך לבין יהודי בית שני? איפה היית היום אם היית שייך ללאום הזה "יהודי בית שני", אם אתה כהן ועדיף ירושלמי, סביר שהיית במקום טוב. כהנים צפוניים לא תמיד זכו לאותו כבוד. בתור כהן ירושלמי היית יכול להשתייך לבני המעמד הגבוה, לקבל החלטות, לחיות טוב, לאכול טוב, מה שקוראים היום "משרה ציבורית", אבל בלי הורדות בשכר, בלי שביתות ועם אורים ותומים. אורים ותומים זה כיף! אם היית לוי, אז שוב, זה תלוי במקום ממנו באת, ביחוס המשפחתי הספציפי ובמצב הכלכלי של המשפחה אם היית סתם ישראלי, יכול מאד להיות שהיית סתם איש עני שמתאמץ להגיע לבית המקדש כשצריך ומתבאס שהכהנים לוקחים את המעט שיש לך אם היית אשה היית מבואסת טוב, אולי בזה לא הרבה השתנה אבל אולי אם היית יהודי הלניסטי מצבך היה טוב. אני לפעמים מפנטזת על להיות יהודיה הלניסטית. אלו חיים. זו תרבות. זו ספרות. אה, וזה גם סוג של לאום אחר לגמרי. לא הרבה נשאר מהם. מעניין למה ט' באב הוא יום אבל דתי לחלוטין. בית המקדש הוא מוסד דתי לחלוטין. החורבן שלו כואב במונחים דתיים לחלוטין. ולא, אל תגיד לי שאז גם יצאנו לגלות של אלפיים שנה. אלפיים שנות גלות, לצערי הרב, הם מיתוס שעבר זמנו הרומאים לא הגלו אף אחד. נקודה. לגיטימי להתייחס לזה, בטח לגיטימי, נוצר כאן שרשור שלהם של אנשים שאין להם מה לאכול...

Patrick kim

New member
לא בטוח שכולם כאן אנטי. רבים מביעים

דעתם עמדתם מנקודת כאב ושבר בעיקר ``בוגרי``יוצאי הזרם החרדי וכל אחד ומיטענו דיא`לו.רבים מכירים ומודים בבלוף הממוסד שהחברה המשפחה והממסד החרדי מוכרים החוצה. מי שבפנים יודע את המציאות לא אמרתי אמת אלא מציאות. וזאת מציאות צורבת בחישת העלבון והאין אונים של הפרט שיש לו שאלות ולא מוכן לצעוד וליפעות עם העדר.הביקורת לעיתים בוטה ונישמעת כמו עידרית משהו.אך יש בה את אפקט הקורנס שמנסה לנתק שלשלאות חלודות.האמת הרבה יותר אישית ולא כל יוצא בשאלה יעז לחשוף אותה אפילו לעצמו.

barr1969

New member
האמת? לפי העמוד הראשון נראה שאתה צודק

אבל לא זו רוח הפורום. זה משתנה מנושא לנושא, ומכותב אחד לחברו. אתה מוזמן לקרוא קצת אחורה, ולהווכח במגוון.

אם אתה כל כך עסוק בהטפות לאחרים

אז בוא תסביר לי משהו: אם אתה מאמין באדם, ובכמה שהוא קטן אבל מסוגל לתרום, אולי תסביר לי מי לדעתך יותר גדול ממנו, וגם איך לדעתך האדם הזה קיים בכלל? לפני שאתה מטיף לאחרים על רמה ועומק תביע גם אתה קצת עומק. ואגב, רוב האנשים שכותבים כאן נגד הדת סבלו מאוד מאנשים שפועלים בשם הדת. ייתכן שבעומק ליבם הם בכלל לא נגד הדת, אבל העובדה שהסבל שלהם נגרם מדברים שקשורים לדת גורם להם להגיב כך. יש רק מעטים שעושים זאת משנאה אמיתית, ורבים אחרים שלא שונאים בכלל. הם רק רוצים לחיות ולתת לאחרים לחיות. ועוד אגב, כדי שתבין ותכיר - אני חרדית.

כאילו שאני יודע..

אני חושב שאני מדבר מספיק לעומק, ואל תהפכי לרגשית מדי- זה לא בריא. אני חושב שכל מי שעושה שינוי כזה עובר תקופה של קריסת ערכים, בלבול,דכאון וחיפוש עצמי. אני יודע,הייתי שם!

נסה בפורום יהדות משיחית

אולי שם יקבלו את המלצתך להגיש לסוטר את הלחי השנייה. ובשונה מהבודהיסט שאינו שולל את דתך ואינו בז לאמונתך, לא כן החרדי המקפיד לקללך השכם והערב, ואף טוען שאלהיך=הבל וריק ואפילו אם אלהיך הוא יהוה. ומדוע לא נשיב למחרפינו שבעתיים אל חיקם ?!

כמה שנאה- אני מרחם עליך

הבנתי שאתה לא מאמין בכלום, אתה כמו היהודים המתבוללים של תקופת ההשכלה שלא יכלו לסבול שום ניחוח יהודי משום דבר, והפכו לאוייבי היהודים עצמם. אתה יכול לשנוא את הקהילה שממנה באת,את העיר בה גדלת,אפילו את הדת עליה חונכת, אבל אסור לך לשכוח את ההסטוריה שלך,ומאין אתה בא. תפסיק לשנוא את עצמך.

חרדלש1

New member
כל בר דעת הוא נגד הדת

האנשים החרדים הם נגד המדינה נגד האנושיות מתפללים שיבוא המשיח מחרו ואז ? יהרגו יסקלו כל מי שחילל שבת כרת וכאלה גוזלים את כספי המדינה אונסים ועד כהנה וכהנה זה לא מספיק להצטרף לירון ידען?לדעת אמת? צריך לחשוב לפני מה שכותבים זה לא חכמה ללכת אחרי הזרם בלי לחשוב

``כל משנאי אהבו מוות``!

``אל תקרי משנאי, אלא *משניאי*`` ואיני אשם שהחרדים הצליחו להשניא את עצמם על כולם. והכל באשמתם ! שאילו היו מתנהגים כשם שהם מציגים את עצםם או את החרדים- בהרצאות, הלא היו נאהבים על הציבור. ומה לעשות שבעלי תשוקה שנואים על החרדים יותר מהחילונים ואף מהגויים !

Patrick kim

New member
שניים שנאו החרדים ולא ידעתי את מי

יותר.האם את המיזרוחניקים? או את בעלי התשובה? שידוע אומרם החרדים על בעלי התשובה שאי אפשר לעמוד במקום שבעלת`ש עומדים.כי המקום מסריח והם החרדים מתכוונים לכך באמת ובתמים. ורק לאמירה זאת מכל דיבריהם אני מאמין שהם רציניים.

אז תציע לבחור לחזור בתשוקה ולהיות

דתי מתחרד. או אז יהיה מוקצה מחמת המיאוס בפני החרדים, ומה גם בפני החילונים.

למעלה