שלום חבר'ה , שאלה

שלום חבר'ה , שאלה ../images/Emo13.gif

שלום לכולם , יש לי שאלה . בימים האחרונים התחלתי להעביר את החדר שלי ליחידת דיור שבה אני יגור עם החברה שלי . התחלתי לארוז ארגזים וכל שאר הדברים האלה (אתם יודעים , המביאי קריזה
). התחלתי לארוז כמה אלבומים שלי וגיליתי אלבום בולים שנראה נורא ישן . לאחר בירור קטן מסתבר שזה אלבום שהיה שייך לאימי לפני 30 שנה . באלבום יש המון בולים , וממש חבל עליהם . הייתכן שיש להם ערך כלשהו ? ערך כספי ? או רעיונות מה אני יכול לעשות עם האלבום הזה עכשיו ? תודה מראש חבר'ה .

אז ככה -

קודם כל - סחתיין על המעבר הצפוי. צעד קטן לאדם - צעד גדול לאנושות. האם אתה קורא לזה "החדר שלי" ו"יחידת דיור" כי אתה קיבוצניק? בעקרון, אם מדובר בבולי ישראל, רוב הסיכויים שאין לאלבום ערך כספי ממשי, אלא אם ישנם בו בולים משנת 1948-49, או מלפני קום המדינה. אם מדובר בבולים מחו"ל, שוב- רוב הסיכויים שלא מדובר במשהו בעל ערך כספי מיוחד, אבל צריך לבדוק לגופו של כל בול. רעיונות? קודם כל, אל תזרוק. תנסה לבדוק האם יש מזה משהו שמעניין אותך אישית: ישנם אספנים שאוספים, למשל, בולי ספורט בכלל, וכדורגל ובייסבול בפרט. יכול להיות שזה ימצא חן בעיניך, לא? או אולי דווקא בולי פרחים או פרפרים, עכשיו כשיש אשה בחייך... אם התשובה היא לא מוחלט, תנסה למצוא להם בית חם - יש כאן בפורום מספיק אספני בולים צעירים שישמחו לקבל מתנה. אם תרצה תשובה יותר מדוייקת, תצטרך לתת פרטים יותר מדויקים על הבולים, מאיזה מדינות הם, מה מצבם, משומשים או לא - ובעיקרון גם לסרוק לפחות חלק מהם כדי שנוכל להתייחס ברצינות. שבת שלום!

אוקיי ...

נתחיל מהקטע של המעבר ... לא לא קיבוצניק , חי בבאר שבע . פשוט נמאס לגור עם בבית של ההורים , גם לה , אז מצאנו מקום זול . בקשר לבולים , רובם מחו"ל (לפי הסתכלות חטופה) . לא בדקתי את הבולים לעומק , אך כמובן שאם יהיו בולי בייסבול או כדורגל אני ישמור אותם לעצמי . בכל מקרה , התכנון שלי זה לא לעשות עליהם כסף , אלא שפשוט יהיה להם שימוש . תמונת מצב על הבולים , אני יתן מחר , כרגע אין לי ממש זמן . אז תודה על התשובה המהירה , ומחר אני יכתוב עוד כדי שנגיע לתשובה הרצוייה
תודה .

למעלה