שלום- זקוק לעצה...

יפתח14

New member
שלום- זקוק לעצה...

אני בכיתה ט' ותיכונים בעלי מגמות מוסיקה מתחילים להתעניין בי ולהתקשר אליי. ישנו תיכון אשר מעוניין בי במיוחד, שאצרף למגמת המוסיקה שלו, המנהל של המגמה דיבר איתי מספר פעמים והזמין אותי לחזרה של הרכב הג'אז שלהם ביום רביעי. אינני יודע אם כדאי לי לעבור לבית ספר בעל מגמת מוסיקה, או להישאר בבית הספר שלי וללמוד מגמה יותר "נחשבת". אני לא יודע אם אני מעוניין במוסיקה כמקצוע או דרך חיים..יש לי הצעות מאוד מפתות ואני לא יודע מה לעשות. אני אשמח אם תעזרו לי לקבל החלטה או לייעץ לי מה לעשות... תודה :)

דוייק

New member
אל תחשוב על זה

יותר מדי... אתה סה"כ בן 14 אתה לא קובע שומדבר לגבי החיים שלך לפי מה שאתה לומד או לא לומד בתיכון. זאת סתם המערכת שמנסה לשכנע אותך שזה ככה. תנסה להנות אם מוסיקה מהנה אותך, ואתה חושב שתהנה ללמוד את זה באופן רציני, אזלך על זה. אםלא אז לא. בכל מקרה, ללמוד עוד משהו אף פעם לא הזיק למישהו. וברגע שתצא מהתיכוןהחיים שלך ישתנו לגמרי אז זה ממש לא משנה מה תעשה עכשיו פשוט תנסה להנות מהילדות שלך...

StagaDish

New member
אני הייתי הולך על זה...

אבל אני כבר מורעל... ולא הולך לוותר על מוזיקה בחיים... כך... שעצתי היא לא אובייקטיבית בכלל! שמע, אני רואה את אלה שניחנים בכשרון המוזיקלי, כבעלי מתנה אדירה, שאחרים פשוט מפספסים.. ואם אתה באמת טוב.. אסור לוותר על זה.. או לא לנסות לפחות להתקדם עם זה, ולעסוק באהבה הזו בחייך הבוגרים.. אפילו אם אין זה בדיוק כמו שתכננת ורצית.. זה בכל זאת דבר שונה.. ואהבה אישית. מה רע לנסות לפתח את התחביב הכ"כ מיוחד הזה למקצוע? חיים מאושרים? (נכון, אומנם קשים - אבל מאושרים!!) חוץ מזה.. זה לא כאילו אתה מוותר על ביצפר.. או תעודת בגרות..
פשוט תדאג ללכת לביצפר הטוב ביותר, עם מגמת המוזיקה הטובה ביותר... ואז תזכה גם ב"מגמה הנחשבת יותר"

דוייק

New member
../images/Emo45.gif_____

אני לא רציתי להגיד את זה כי זה בא מנקודת מבט באמת לא אוביקטיבית. אבל גם הוא צודק. בכל מקרה, אם הבטן שלך אומרת לך שאתה רוצה לנגן עכשיו אז תעשה את זה. כמו שאמרתי לך, אתה בן 14. נשארו לך לפחות עוד ארבע חמש שנים לחיות..במקרה הרע.:) במקרה הטוב תהיה ג'ובניק.

FABER

New member
אם באופק נראה סימן

שאתה מודע לקיומו בך ,כלומר אתה מרגיש וחש את זה בכל רמ"ח איבריך שנשתפשפו ב 14 אביבייך הטריים, וכל כולך דרוך ומוכן לקלוט ולייצר מוסיקה, אם אתה שומע שיר או יצירה וחייב לשים לה אבן בוחן אנליטית ומוסיקה זה מה שמצטלצל אצלך באוזן רגע לפני שוכבך לישון ,בזמן האילוזיות בשינה ובהשקימך עם אור בוקר ראשון , אז ,כן , לך על זה ! אם אתה מודע לרצונותייך בגיל כה צעיר ומכיר בכשרונך (במידה ואכן חוננת באחד כזה) סלול לעצמך את הדרך צעד צעד לכיוון רצונותייך. ותזכור שבמידה ואתה לא רואה אופק צבעוני לכשרונות הצעירים בארצנו ,מבחינה מוסיקאלית, העולם הוא גדול ורחב ומוסיקה למזלם של המחוננים המכירים את השפה , היא שפה בינלאומית שכל עם ואדם בעלי אוזן מוכנים לקבלה בלי שאלות וגזענות , אתה לא חייב להתקבע על גבולות מדיניים שבין הירדן לים. אבל והיה ואינך מרגיש רגשות כאלו לגבי עצמך ורק מתחכך ברעיון והצליל נשמע לך מושך וזוהר -מוסיקאי--- אז אתה לא עושה את זה ממניעים נכונים ואז אני מסכים פה אחד עם דויק , וכל זאת בכפיפה אחת עם מה שאמרו פה קודמיי שהם צודקים לא פחות. ואגב, שלום לכולם פה בפורום ותיקים וחדשים כאחד ושנה אזרחית טובה מאושרת ופורה כחול שעל שפת הים, לכולכם. FABER

יפתח14

New member
תודה רבה לכם על התגובות....

היום- המוסיקה בשבילי זה דרך חיים, אני חיי, נושם, ואוכל מוסיקה... אני מפחד ממספר דברים: 1. שלפתע מוסיקה תהפך לחלק שולי בחיי, ואז אני "תקוע" במקום שאני לא אוהב. 2. שמגמת מוסיקה לא תפתח לי דלתות בעתיד כמו מגמת פיסיקה למשל או מתמטיקה. 3. חלוקת זמן לפי דעתי- אם אני הולך למגמה הזאת מוסיקה תהיה חיי ללא יכולת בחירה, אלא כחובה, היום המוסיקה היא דרך חיים מבחירה שלי ומאהבה שלי...אבל שוב, אני לא יודע אם זה ישאר כך (אני מקווה שזה ישאר). בכל מיקרה. תודה רבה...יש לי עד פסח להחליט..

FABER

New member
שלושת הפחדים שלך כביכול נובעים

כולם מנקודת מבט מאוד צרה על מה שמתרחש בשוק העבודה והם מאוד סובייקטיבים ותלויים במידת כשרונו של האדם ובאמביציה שלו להתפתח ולפתח את סביבתו הקרובה יחד איתו ,אז תן לי לסדר לך את זה ,לפי השקפת עולמי ולפי סדר הצגת הדברים 1. אם גמרת אומר בליבך שמוסיקה היא הדבר ( נכון לזמננו כעת) שאתה רוצה לעסוק בו , למה שהוא יהפוך לנושא שולי בחייך? אתה הוא זה המחליט לעצמך ( כמובן מלבד התערבות כוחות עליונים ושאר מיני ירקות שלא נוגעים ישרות אליך ומשפיעם על השתלשלות האירועים ) מה הוא שולי ומה לא . מי ייקח לך את זה ? , דבר נכון יהיה לאמר שהמוסיקה תהפוך לחלק אינטגרלי בחייך ותהפוך כמו כל מקצוע לאורח חיים ומטה לחמך , ומה שמתחיל מאהבה לרוב , לצערי, הופך לשכיח ורגיל ומקבל לפתע את התואר הנאצל -עבודה.... אבל שוב , זה עיניין של השקפה . אם תדע להביט על מוסיקה בעין לא כלכלית אלא חדורת אידיאולגיה במשך ה-50 שנה הקרובות לפחות ( 53 מאז העלאת גיל הפנסיה..) אז תדע שמצאת מה שהרבה אנשים לא מצאו בחייהם -אהבת חיים שהיא עבודה ולא להפך. 2. מגמת מוסיקה דינה כמגמת חשמלאי בכל מוסד טכני , אתה לומד את רזי המקצוע , קח את זה מאדם שלמד כל חייו את 2 המקצועות שאותם הזכרת וכנראה ארצה גם לעסוק במשיקים לתחום , שוק העבודה למקצועות הוא תחרותי בכל ענפיו - אמנם מסתובבים בעולם המון עסקנים מוסיקאלים שכף רגליהם מעולם לא דרכה בבית ספר למוסיקה והם מסתמכים על כשרונם בכדי להצליח ולאו דווקא על הדיפלומות , אבל אנשים כאלו חסרים את הכלים ואת השפה בכדי ליצור ולהתחדש , ומעטים אלו המצליחים מבלי הידע הבסיסי +++ לפחות. כמו שהזכרתי בהודעה קודמת , השוק המוסיקאלי הוא רחב מבחינה גיאגרפית וההערכה למוסיקה ולמוסיקאים היא גדולה יותר ברחבי תבל מאשר בארצנו העייפה - אז קח את זה בחשבון , בדוק,,, הייתי שם ראיתי את זה ,עסקתי בזה . 3. כמו שכבר הזכירו פה . אתה עדיין בתחילת הדרך , אתה יכול בקלות לשלב מגמה מוסיקאלית עם לימודי בגרות ומסלול רגיל וכך לצאת לאחר סיום התיכון עם 2 דברים ביד : 1 היא תעודת הבגרות שהיא קרש קפיצה ומשענת לקבלה לאוניברסיטאות בהן אתה יכול ללמוד פיסיקה ומתמטיקה . ו-2 הוא הניסיון המוסיקאלי שעדיף שתטפח אותו כל עוד הוא בראשיתו. בכל אופן היה ותחליט לא להשתמש באחד ב-2 התעודות שהשגת בתיכון , אתה רק יוצא נשכר , כי להשיג את התעודה הזאת או את הניסיון הזה אחרי צבא יגזול ממך פי כמה מונים יותר השקעה וזמן. מה גם שאין שום סתירה בין המקצועות הריאלים לבין מוסיקה , ההפך הוא הנכון . ובסוף ההחלטה נתונה ביידיך , נפתחות לך דלתות עכשיו שאולי שווה לך להכנס הן אבל אתה רואה את התמונה האמיתית ולכן עשה מה שטוב לך כל עוד אתה יכול , תתיעץ עם חברים הורים וכל מי שמכיר אותך יותר טוב. מה שלא יהיה ,אל תשב ותאכל מרורים בפסח על העובדה שפסחת על ההזדמנות לצאת "מארץ מצרים " ואהלן וסהלן גם לך דויק

DrunkGoat

New member
טוב...

1. אל תדאג, אם אתה באמת אוהב מוסיקה היא לעולם לא תהפוך לחלק שולי בחייך. 2. מנקודת מבט פולניה הייתי אומר לך שלא כדאי ללכת למוסיקה. אבל, מנקודת מבט אובייקטיבית, מגמת מוסיקה (לפחות זו שאני לומד בה) פותחת בפניך אותן האפשרויות שמגמה מדעית פותחת בפניך. אתה עושה 10 יחידות מוסיקה ו-10 יחידות מדעיות (יעני מתמטיקה ועוד מקצוע שאתה בוחר), שזה די והותר על מנת שתקבל תעודת בגרות שתרשים כל אמא פולניה! 3. שוב, אם אתה באמת אוהב מוסיקה זה לא צריך להיות לך אכפת. חוצמזה, שלא תחשוב שבמגמת מוסיקה יכשפו אותך ויכריחו אותך להתאמן כל היום. ז'תומרת, אם אתה רציני, אז אתה רציני, ואם לא, אז גם המגמה לא תהפוך אותך לרציני. לך למבחנים של המגמות (אגב, לאיזה תיכונים קיבלת הזמנה?), תנסה... תחליט אחרי שתתקבל.

DrunkGoat

New member
איפה אתה גר?

צ'מע, לך על זה. גם אם תלמד במגמת מוסיקה זה לא אומר שתצטרך לשעבד את כל חייך למוסיקה ולא תוכל לעסוק בשומדבר אחר. רוב מגמות המוסיקה משולבות גם עם מגמות מדעיות וכאלה... חוצמזה שאני לא חושב שמוסיקה זה פחות "נחשב" ממדעית או הומנית. בכל מקרה, נחשב או לא, להיות במגמת מוסיקה זה כיף חיים.

דוייק

New member
אוקי

נכון, מוסיקה זה כיף. אבל אני ממש מציע לך להפסיק לחשוב על בצפר בתור מה שקובע את מסלול חייך, כי זה לא! אני מסיים ללמוד עוד שישה חודשים בערך, אני הרחבתי גיאולוגיה ומוסיקה. נראה לך שאני יהיה גאולוג?! בבצפר אתה מקבל במקרה הטוב את הכלים להצליח בחיים. ברוב המקרים זה לא קורה. פשוט תנסה להנות, תעשה מה שמתאים לך, מה שמרגיש לך נכון. וזהו.

למעלה