שלום... זקוק לעזרה...

K 3 0 0

New member
שלום... זקוק לעזרה...

שלום לכולם, אני בן 19.5 (פטור משרות צבאי מסיבות טפשיות שלא מפריעות ולא יפריעו לי בשום דרך) ומתנדב 3 שבועות במשא"ז הקלאסי. בגלל שאין לי צבא, חשבתי להתגייס למשטרה... אבל הבנתי שכל האופציות סגורות עד גיל 21... אז חשבתי להיות מתמי"ד, אבל גם זה מ21.... וגם יח"מ סגור עד 21!!! מה העניין? מה בכל זאת כאחד עם הרבה מוטיבציה ויכולת גופנית ושכלית אני יכול לעשות כדי לתרום כמה שיותר? תודה.

benzvie

New member
ליח"מ לא סגור ניתן

לפנות למפקד היח"מ ששם אתה רוצה להתנדב ולבקש ממנו לפעול לפי נוהל של חריגי גיל. ובהנחה שיסכים הוא ידע מה ואיך לפעול לקבלך. ישר כח עלה והצלח

K 3 0 0

New member
תודה :)

רק שאלה, היח"מ שייך למשמר האזרחי נכון? הוא לא עצמאי...

K 3 0 0

New member
באתר של המשטרה כתוב מגיל 21...

http://www.police.gov.il/districtmain.asp?path=/web_akam/hitnadvut/volunteering_list.xml

benzvie

New member
זה נכון ברמה העקרונית אבל

ראשית כן שייך למשא"ז עקרונית אך יש לכל יחידה מיוחדת קצין אק"מ (אגף קהילה ומשמר אזרחי) יש יצאים מהכלל ויש דרך לאישור של חריגי גיל ישנו נוהל לפיו הוא יכול לפעול

760

New member
חריג גיל ביח"מ

אפשרי אך ורק אם המבקש להתנדב הוא חייל בשירות סדיר. פטור מסיבות נפשיות - סביר שיפסול את הבקשה (ייתכן גם אחרי גיל 21).

benzvie

New member
ממש לא נכון אבל ממש!!!

בני בן 20.5 ומיתנבד ביח"מ באישור חריג גיל והוא עדיין לא חייל !!! אז לפני שאתה כותב דבר מה בדוק את הנוהל !!!!

760

New member
עדיין לא חייל = עתודה ?

עתודה לצורך העניין = צבא. מי שלא עשה צבא - דינו אחר. לגבי הנוהל, הנוהל אומר 19 + שנה בצבא, כך שאין התייחסות למשהו אחר. חריג פשוטו כמשמעו - חריג. טול קורה מבין עיניך .

למעלה