שלום! זקוק להכוונה...

JoeNichols

New member
שלום! זקוק להכוונה...

לפני כשנתיים אובחנתי כסובל מ-OCD, ומאז אני חש שיפור מבחינת "הטקסים" וכו'... אך לאחרונה אני חש כי בעיה נוספת צצה, שאני לא סגור על ההגדרה שלה. העניין הוא שהמוח שלי עובד 24/7 .. ממש כל הזמן חושב אין רגע אחד פנוי, בכל שניה ורגע שיש בי אם אני עסוק או בין אם אני פנוי, תמיד המוח שלי נמצא בתהליכי חשיבה ברמה כזו או אחרת. העניין הוא שזה מציק, אך לפעמים אני לא בטוח שזו בעיה בכלל, כי הרי נמצא שאיפשהו זה טוב שהמוח תמיד יהיה עירני ופעיל. איך אני יכול לסנן בין המחשבות הלא רציונליות לאלו שכן, כי אני חושש שאיבדתי את הכושר לכך, ובנוסף זה משגע אותי לחשוב כל הזמן. אם מדובר בתופעה פסיכלוגית ידועה מה השם שלה? תודה מראש

גרא.

New member
JoeNichols,זו מהות ה-OCD ,מחשבות

כפיתיות טורדניות.מאחר ואתה מרגיש שהמחשבות הללו פוגעות בתפקוד היומיומי שלך,יותר נכון אם אתה מרגיש ככה,אתה חייב לגשת לטיפול,קוגנטיבי-התנהגותי.

JoeNichols

New member
כן אבל כפי שהצגתי...

ייתכן שהבעיה היא כלל לא בעיה, כי יכול להיות שדווקא טוב לאמן ולתפעל את המוח?

גרא.

New member
JoeNichois,אכן אימון קוגניטיבי,משפר את יכולות

הזיכרון,הדמיון והיצירתיות.אלא שאתה כתבת כי אינך יכול להפריד בין המחשבות הראציונאליות לאלה שלא. תארת מצב של פעילות מחשבתית ענפה מתמדת.המוח זקוק למנוחה,לעיבוד תכנים שקלט,ולהתרעננות. לכו אנשים ישנים,לכן אדם חייב לישון.ומי לא ישן שעות רבות,למשל עקב פעילות מלחמתית,מרגיש את הצורך לשינה של המוח,בצורה מאד תובענית.כשאתה חושב כל הזמן כפי שתארת,ואתה מרגיש שאינך יכול לשלוט בתכני החשיבה שלך,אלא החשיבה שולטת בכך,יתכן שה ביטוי של OCD

למעלה