שלום, זקוקה לעצתכם.

שלום, זקוקה לעצתכם.

אני הייתי אמורה להתחתן באוגוסט בגן אירועים בפרדס חנה. שבוע לפני החתונה עלתה רמת הכוננות בפרדס חנה, ולאחר ש- 30 אורחים ביטלו את הגעתם נאלצתי להעביר את האירוע מפרדס חנה למושב של הוריי. גן האירועים מסרב להחזיר לי את כספי מפני שהפסקת האש הוכרזה יום לפני האירוע (מי ידע?...) הקייטרינג קיבל אף הוא מקדמה, ולאחר המעבר מפרדס חנה למושב הוא העלה את המחיר. בשיחה טלפונית הוא אמר שנקבל את המקדמה חזרה וכי "לא משתלם לו להקים את האירוע בעלות הקודמת". פניתי אליו מספר רב של פעמים, והוא מתחמק, לא חוזר אליי, ולא עונה לטלפונים. פניתי אליו שוב אולם- הוא אמר שישלח המחאה - ההמחאה התקבלה בגובה של 2000 ש"ח (כשהמקדמה הייתה 5000) כיום הוא טוען שהוא מעולם לא אמר שהוא יחזיר לי את הכסף. חשוב לי לציין שאין לי חוזה חתום מולו מפני שהיינו קצרים בזמן. השאלה שלי: מה אני עושה? לוותר? לתבוע? האם אני מסתכנת בכך שהם יתבעו אותי על סכום כל האירוע (מדובר על סכום עצום). תודה

קודם כל מזל טוב

אני מבינה שהשאלה שלך מתייחסת לקייטרינג. לדעתי במצב המתואר על ידך, בו הנזק מסתכם ב 3,000 ש"ח עדיף לך לא להמשיך לפעול.

הדיעות חלוקות

באשר לשאלה האם מחלמה בכלל ומלחמה זו בכלל הינם בבחינת כוח עליון המסכל ביצוע הסכמים. מציעה להתפשר על סכום סביר.

הגן לא מוכן להחזיר שקל

קיבל 4000 ש"ח. הקייטרינג מאיים לתבוע ממני את יתרת התשלום.

אבל השאלה אם אין איזשהו סעיף בחוק

שמגן עליי, כמו על הגן ממצב של אי יכולת לקיים את החתונה בגלל מלחמה.

למעלה