שלום! זקוקה לעצה

freak2100

New member
התגובה שלי לא הייתה מכוונת אליך

אני מבין אותך, ואני יודע שהלימודים קשים, אני רק אומר שהטכניון לא שם לעצמו למטרה להכשיל אותנו, פשוט הלימודים שם מאוד קשים, אבל ככה זה...

ELIELI22

New member
על סמך המידע הזה בלבד ...

על סמך המידע הזה בלבד ...יש פה ניהול לקוי ! בסך הכל אם מוסד מסתמך על פקטורים .. אז הוא עושה עוול לסטודנטים , עוול לממצועים ועוול למתקבלים לתואר שני . כי במקום ללמד ברמה אחידה , נאמר שגוררת בדרך כלל 5%-10% נכשלים 60% מתחת ל-80 ו30% מעל ל-80 .. אז המוסד בבעיה חמורה . רמה אחידה אומרת שאם באותה רמה יכשלו 50% הרמה לא תשתנה , והבחינה תמשיך באותה מתכונת ההנחה תהיה שהסטודנטים שהגיעו השנה חלשים יותר , או שצוות הלימוד פחות טוב, אחד משניהם או שניהם יחד . רמה אחידה , ללא פקטורים , על אף שהיא קשה מאפשרת יותר שוויון בין שנים שונות, ומאפשרת לסטודנט להיות מוכן ולקבל מידע טוב מהלומדים את אותו הקורס לפניו וכך גם לתכנן איך ללמוד ! המרצה אינו היחיד שקובע את רמת הבחינה אלא יש צוות שלם ואף אדם שאחראי על הקורס שקובע את רמת הבחינה והיא אחידה למשך שנים עד שמוחלט אחרת .

shirbi

New member
כנראה שיש שני טכניונים

כי בטכניון שבו אני למדתי את התואר הראשון (ולומד עכשיו את התואר השני), ממש לא הרגשתי שמישהו בא להתעלל בי. רוב המתרגלים והמרצים שפניתי אליהם לעזרה שמחו לעזור. נכון, היו כמה פוצים, אבל הרוב לא כאלה. מה גם שדי מהר לומדים להכיר מי הפוצים, ובוחרים בקורסים של מרצים אחרים. לגבי רמה: ממה שהבנתי מחברים שלי שלומדים מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה, יש שם בעיה של רמה ירודה, מהבחינה שהתואר כולל הרבה פחות קורסים, ומקבלים הרבה יותר נקודות זכות על כל קורס, למרות שלא לומדים בו באמת יותר. התוצאה היא שלומדים מעט חומר, באופן יחסי לטכניון.

vinney

Well-known member
המם

אתה יכול למצוא איפשהו סיליבוס של חיפה? חיפשתי ולא מצאתי...

vinney

Well-known member
המם...

על פניו באמת הקורסים מצומצמים למדי... קצת מאכזב, אבל דווקא הקורסים מתואר שני נראים (חלקם לפחות) מעניינים למדי. בהיצע זה אפילו פחות מהאו"פ, שגם בה היצע הקורסים (בעיקר לתואר שני, פחות לראשון) הוא די מצומצם...

iiddoo

New member
דרך אגב, אני מניח שהסיבה שלא מצאת

את הסילבוס היא שבאופן לא הגיוני, המחלקה למדמ"ח באונ' חיפה נמצאת תחת הפקולטה למדעי החברה. אומנם זו לא אינדיקציה ישירה על איכות התואר ומצביע כנראה על התנהלות אדמיניסטרטיבית לקויה, אבל בעיני זה בטח לא דבר חיובי.

liorphh

New member
תגובה

שלום, ההבדל ברמת הלימוד בין שני המוסדות הוא קטן, ומתבטא בערך ב- 5 קורסים. ממוצע התואר בחיפה הוא בערך 75. מספר קורסים הם ברמה גבוהה יותר מאשר בטכניון. ההבדל העיקרי היא באיכות ההוראה, הנוטה לטובת האוני'. עובדתית, לא נתקלתי במישהו שעבר מהטכניון לאונ' והעלה באופן משמעותי את הצלחותיו. עיקר ההבדל הוא בין האוניברסיטאות לבין המכללות. בהצלחה, ליאור

iiddoo

New member
"ההבדל העיקרי הוא באיכות ההוראה"

על סמך מה אתה מבסס את זה? למדת את אותו התואר גם בטכניון וגם בחיפה? לא שאני בא להגיד שלטכניון רמת הוראה מעולה, כי זה ממש לא המצב. אבל אל תכתוב סתם דברים. עובדתית, אני לא מכיר הרבה שעברו מהטכניון לחיפה מכיוון שמי שיכל להתקבל לטכניון יעדיף לעבור לעברית או לת"א. בשורה התחתונה, מדמ"ח וכל מקצוע אחר לא באמת משתנה כתלות במקום בו לומדים אותו. מי שיכול להתקבל לטכניון, כדאי שילך לשם {או לחילופין לעברית ות"א} ומי שלא, לא קרה כלום אם ילמד באונ' חיפה או במכללה.

למעלה