שלום! זקוקה לעצה

Z a r b u v i t

New member
שלום! זקוקה לעצה

אני סטודנטית (עתודאית) למדמ"ח בטכניון. אני מסיימת כרגע סמסטר שני, ואני רואה שאני פשוט לא מצליחה לשרוד במקצוע שבחרתי, למרות שאני מאוד משקיעה ומשתדלת. מצד אחד, אני מרגישה שהמקצוע מתאים מאוד לאופי שלי והייתי רוצה לעסוק בו בהמשך, אבל מצד שני אני לא מסתדרת עם החשיבה האלגוריתמית, והמקצוע קשה לי מאוד. יש אנשים שאומרים לי שצריך נטייה למקצוע הזה בשביל להצליח בו, ואחרים אומרים לי שעם הניסיון אני אוכל להצליח במקצוע ולרכוש את המיומנויות הנדרשות. אני חוזרת בפעם השנייה על הקורס התיכנותי היחיד שהיה לי בסמסטר הראשון, ואני עדיין לא מצליחה לעבור אותו. מצד שני, הציונים שלי בכל שאר הקורסים לא מזהירים במיוחד (בלשון המעטה), ואני חושבת שגם למוסד הלימודי יש חלק לא קטן בעניין. רמת הלימודים בטכניון מטורפת והמבחנים הם התעללות לשמה. אני כרגע בהתלבטות האם להפסיק את הלימודים, או לנסות לעבור לאוניברסיטת חיפה באותו המקצוע. האם יש הבדל כה גדול בין מוסדות הלימוד? (מבחינת קושי הלימודים, לא מבחינת היוקרה, כי במסלול העתודה זה לא כל כך משנה) האם כדאי לי לנסות לעבור מוסד לימודים או שבשום פנים ואופן אם אין לי נטייה למקצוע, אז חבל על הזמן שלי? מה אתם חושבים? תודה רבה מראש.

amit1515

New member
אוניברסיטת חיפה

אולי תוכלי להיעזר ב http://msn.limudim.org.il/ArticleOverEveragePage.aspx?id=17 אני סימתי שנה ראשונה באוניברסיטת חיפה. מצד אחד יש קורסים שהבחינות בהן קלות יחסית שמעלות את הממוצע מצד שני ישנם קורסים כמו מבני נתונים שהממוצע שם 50 ודי הורסים את הממוצע. כלומר להבנתי חלק מהקורסים - כמו מבני נתונים - הם ברמת קושי טכניונית, אך חלק ברמה פחות קשה. עמית

vinney

Well-known member
50 זה ציון עובר???

איזו הפקרות

vicz

New member
היי

המצב מוכר לי מאוד כשהתחלתי את התואר, היה לי נורא קשה קודם כל הרמה הייתה שונה לגמרי. בבית ספר הייתי לומדת יומיים לכל מבחן וחשבתי שאני משקיעה ומכאן הציונים היפים. באוניברסיטה מהר מאוד הציונים שלי התגלגלו ל-60+קצת למרות שהייתי משקיעה בכל קורס פי 10 ממה שהשקעתי במקצוע בבית ספר. גם התכנות היה לי קשה אז הקורס הראשון היה שפת פסקל ישבתי מול המחשב שעות והתוכנית עדיין לא הייתה רצה הייתי בוכה למנחה שלי בטלפון וכגולת הכותרת נכשלתי באחד הקורסים בשלוש מועדים בציון 49 כל זה היה עד הצבא בצבא הייתי צריכה להתמודד עם הרבה דברים שנראו לי בהתחלה בלתי אפשריים (דוגמית: אני: לא קיבלתי שום הכשרה בבניית רשתות ולא הכנתי אפילו כבל רשת בימי חיי המקום:בניין צבאי, על הדלת שלט "זהירות אזבסט", בפנים עכברים,אין חשמל הציוד:כלום, נדה, שום דבר, אין סוויטץ', אין כבלים,אין שקעים, אין מקדחה.... הסמג"ד שלי: "אני רוצה שתהיה פה רשת!!!" (מסתובב והולך) כעבור שעה מתקשר ל-VPN: "נו, איך הולך" (אני עדיין עומדת פעורת פה מול הבניין, ומנסה להבין אם הסחרחורת זה שבץ שעומד לקרות, השפעת אזבסט או מחלה סופנית שחטפתי מהעכברים....) כעבור כמה ימים הייתה שם רשת... ) בסוף של דבר ראיתי שאין שום דבר שהוא בלתי אפשרי וזה עזר לי בלימודים משני הקורסים שעשיתי בצבא, הוצאתי ציונים גבוהים בקורס שבו נכשלתי 3 פעמים הוצאתי מעל 80 במועד הראשון שום דבר לא בחינם כמובן: השקעה של 18 שעות ביום והרבה כוח רצון ומה אני רוצה להגיד? (אולי הייתי צריכה ללמוד ספרות, אני מקשקשת המון) שהכל עניין של אמונה, ריכוז והשקעה אם את אוהבת את המקצוע - תמשיכי בו אם את משקיעה ובכל זאת אין תוצאות - סימן שאת לא משקיעה מספיק אם את משקיעה את המקסימום ואין תוצאות - סימן שאת צריכה להשקיע יותר אם הצלחת להתקבל לעתודה ולטכניון - אני מניחה שאת לא טיפשה בלשון המעטה אולי מה שאת חושבת שהוא המקסימום שלך הוא בעצם עשירית היכולת האמיתית שלך?? חבל לעבור לאוניברסיטת חיפה מעריכים את הטכניון יותר וגם אם בעתודה זה לא משנה, אף פעם לא מזיק להיות בוגרת טכניון ולגבי חשיבה אלגוריתמית - זה לא חייב להיות מולד זה יכול להיות נרכש זה מצריך הרבה תרגול הקורס שבו נכשלתי שלום פעמים הוא אגב מבני נתונים ומבוא לאלגוריתמים.... פעם צירוף מילים "תן אלגוריתם" גרם לי להתעלף מפחד ועכשיו אני נהנת לחפש פתרונות לשאלות בנושא שנשאלות לפעמים בפורום אני לא חושבת שאת צריכה לעבור קשה לך בהתחלה - זו לא סיבה לברוח.... אם את צריכה עזרה במקצוע או סתם לדבר - את מוזמנת לשלוח לי מסר ויקי

Z a r b u v i t

New member
תודה רבה על העצות וההסברים..

כרגע אני כנראה פורשת..יש לי מחר ראיון עם העתודה
מקווה שלא עשיתי טעות. (ויקי תודה רבה שלחתי לך מסר).

vinney

Well-known member
אני הייתי מציע לך לחשוב טוב

בסך הכל טכניון זה אכן מוסד ששם למטרה להתעלל בסטודנטים לתואר ראשון, ולא ללמד אותם, אבל הנסיון הצבאי (אם כמובן אכן תעבדי במקצוע) הוא יקר ערך עד מאוד בשוק האזרחי. אם לעתודה לא איכפת, לעבור לאוניברסיטת חיפה יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל, לא שמעתי על מקרי התעללות באוניברסיטה הזאת, ולפי הרשמים של blur2 (תסתכלי במאמר שהוא כתב) הסגל שם די בא לעזרת הסטודנט, זאת בניגוד להרבה מאוד דברים ששמעתי (ואת מתארת) על טכניון. לגבי רמה ויוקרה - הרמה היא אותה רמה בכל מקום, מבני נתונים לא משתנים רק כי עברת מטכניון לאוניברסיטת חיפה, ובסך הכל הידע שאת אמורה ללמוד הוא אותו הידע בדיוק, בכל האוניברסיטאות. מה את לומדת בפועל - תלוי מאוד. אם את עסוקה בלעבור את המבחן הבא, כמו שכנראה שהמצב אצלך בטכניון, לא תלמדי הרבה, ואין הרבה יוקרה לבוגר עם ממוצע 60-70, שלא יהיה מסוגל לענות על שאלות ידע בראיון, גם אם זאת תעודה מטכניון. לעומת זאת ממוצע 80+, מכל אוניברסיטה בארץ, מכובד למדי, ולא יהווה מכשול למצוא עבודה (אם לא את העדיפות הראשונה, אז את השניה או שלישית בטוח תקבלי). אם נשברת סופית וכו, עזבי את זה, תנוחי בצבא שנה-שנתיים, או שתעשי קורסים באו"פ תוך כדי, ותסיימי את התואר אחרי הצבא, יהיה לך קצת יותר נסיון חיים ויכולת התמודדות עם בעיות, תעברי את זה, כולם עוברים.

Z a r b u v i t

New member
תודה רבה

יכול להיות שאני באמת צריכה את המנוחה הזו של שנתיים, כדי להבין מה אני באמת רוצה, והאם המקצוע הזה באמת מתאים לי וליכולות שלי. אני מאוד מבולבלת ואני לא יודעת אם אני אהיה מסוגלת להצליח באוניברסיטת חיפה באותו המקצוע, ואני מפחדת לקחת סיכון ול"בזבז" עוד שנה מהחיים. המון תודה!

freak2100

New member
איזה משפט של סטודנטים מפונקים מהטכניון...

"מוסד ששם למטרה להתעלל בסטודנטים לתואר ראשון, ולא ללמד אותם" ממי שמעת את זה? אתה לא למדת שם... זה נכון שהמבחנים בטכניון נורא קשים, וזה נכון שהרבה אנשים מאוד מתקשים בלימודים והכל... אבל בתור מישהו שלומד שם, אני יכול להגיד שברוב המקרים הטכניון מאוד הוגן. נכון, יש לפעמים את המרצים ששונאים סטודנטים ונורא שמחים לראות אותם נכשלים, אבל זה נדיר מאוד. בסך הכל הלימודים בטכניון הם ברמה מאוד גבוהה, וכתוצאה מכך הם קשים מאוד, אבל זה לא בלתי אפשרי להצליח בהם, וזה ממש לא נכון שזה גורם לסטודנטים סבל בלי ללמד אותם בדרך. אז נכון שיש מבחנים שלפניהם צריך להסתגר בחדר שבוע, וקצת שוכחים איך העולם שבחוץ נראה, ונכון שבתקופה הזאת מאבדים קצת את השפיות, אבל תקופת המבחנים עוברת וכל ה"סבל" נשכח מאחור...

vinney

Well-known member
שמע... ראה...

כשכל מי שאני מכיר שלמד בטכניון אומר את זה, ואף אחד שאני מכיר שלמד במוסדות אחרים לא אומר את זה על המוסד שלו, אפילו לא על את"א בכזאת חריפות, כנראה שיש דברים בגו. כמתבונן מהצד הרבה יותר קל לי להגיד את זה, אתה כנראה לוקח ביקורת על המוסד באופן אישי מדי. באופן עקרוני אני לא ממש מחבב סטודנטים שעסוקים בלהסתגר שבוע לפני המבחן וללמוד. אני מעדיף לעבוד עם אנשים ששבוע לפני המבחן יוצאים איתי בערב לבית קפה, כי הם למדו משהו במהלך הסמסטר. זה בלי קשר לטכניון.

freak2100

New member
אז זהו...

העניין הוא שגם אם למדת במהלך הסמסטר, אתה עדיין חייב לחרוש למבחן בטירוף, אולי לא שבוע שלם, אבל בין יומיים לנניח ארבעה ימים (כשיומיים זה רק למקצועות קלים במיוחד, בדרך כלל אין מקצועות שצריך להתכונן אליהם פחות משלושה ימים, אם לא ארבעה... אבל לרוב המקצועות צריך להתכונן פחות משבוע, די הגזמתי בתיאור שנתתי בהודעה הקודמת, זה היה קצת כדי להצחיק
). אני מניח שמזה נובעת הדעה שהטכניון נהנה לראות אותנו סובלים, כי המבחנים באמת קשים, ולא מספיק רק להבין ולדעת את החומר, צריך גם לתרגל המון עד שמגיעים לרמה של לפתור מבחנים כמו שצריך, ואפילו אם זה מקצוע שבו מקבלים (ומכינים) כל שבוע שיעורי בית בדיוק על החומר שנלמד באותו שבוע ולכאורה ההכנה במהלך הסמסטר מצויינת ומספקת, זה עדיין לא מספיק וצריך לתרגל עוד הרבה לפני המבחן עצמו. אבל שוב, זה נובע רק מרמת הקושי הגבוהה מאוד של המבחנים, זה לא שלא מלמדים אותנו את החומר כמו שצריך או משהו כזה, וקשה לי עם האמירה שהטכניון מנסה לגרום סבל לסטודנטים ולא ללמד אותם לא כי אני לומד שם אלא כי אני רואה כמה שהמרצים והמתרגלים משקיעים במהלך הסמסטר ונותנים מעצמם (כמובן שיש יוצאי דופן, אבל רובם).

vinney

Well-known member
נו אז זאת בדיוק הבעיה

עם המוסד הזה, הוא לא באמת מלמד במהלך הסמסטר את מה שהוא מצפה שתדע בסופו, הרי בשביל מה אתה לומד כל הסמסטר ומגיש מטלות ותרגולים, אם לא כדי לדעת את החומר למבחן? ואם המטלות והתרגולים לא מספיקים למבחן, סימן שיש פער בין הדרישות במהלך הסמסטר לדרישות במבחן, ואם נגיד באו"פ עוד אפשר לתרץ פער כזה בכך שהסטודנטים לא אמורים ללמוד בשיעורים (אם כי לא נתקלתי בפער מהותי באף קורס שעשיתי, יש אנשים שטוענים שקיים כזה גם באו"פ), בטכניון אני לא רואה סיבה לכך. רמת הקושי הגבוהה של המבחן בפני עצמה לא אומרת שלסטודנט לא אמורים להיות חיים בתקופת המבחנים, המבחנים אמורים לשקף את הדרישות לרמת הידע של המוסד, אבל גם הלימודים במהלך הסמסטר אמורים לשקף את הדרישות האלה בדיוק. אל תבין אותי לא נכון, גם מטכניון יכולים לצאת אנשים מצוינים בעלי ידע רב ופוטנציאל, ללא שום צל של ספק. הבעיה שלי עם המוסד הזה היא שהאנשים האלה ייצאו משם למרות, לא בגלל.

freak2100

New member
זה לא מדוייק...

תראה, זה לא שאי פעם נתקלתי במבחן בשאלה שלא ידעתי לפתור כי לא למדתי את החומר הרלוונטי אבל כן נתקלתי בשאלות שלא ידעתי לפתור כי הן היו מאוד קשות, או כי הן עסקו בחומר שנלמד בתחילת הסמסטר וכבר הספקתי קצת לשכוח... תראה, העניין הוא לא שלא מלמדים כמו שצריך, בסך הכל כל חומר שלומדים לומדים בהרצאה + בתרגול + שיעורי בית, וכמובן שאף אחד לא מונע מהסטודנטים לפתור עוד תרגילים אם הם לא מבינים עד הסוף נושא מסויים. העניין הוא שכמות החומר היא אדירה, ומאוד מאוד קשה ללמוד כזאת כמות של חומר בכל מקצוע. אז אין מה לעשות, צריך לשבת לפני כל מבחן, להזכר בכל מה שלמדנו ולפתור תרגילים בכל נושא, ובסוף לפתור תרגילים מסכמים שמכסים את כל החומר. אם אני לא אעשה את כל זה, אני אדע מה רוצים ממני בכל שאלה, ופחות או יותר מה אני צריך לעשות, אבל אני פשוט אתקע איפשהו באמצע. ככה שחייבים ללמוד לפני כל מבחן, ואם רוצים להצליח - צריך ללמוד הרבה. אני יודע מה תגיד - שאם מעמיסים בכל קורס כזאת כמות של חומר, יוצא שאי אפשר לזכור הכל ולסטודנטים אין סיכוי ללמוד כמו שצריך... לדעתי זה בדיוק האתגר שעומד בפני הסטודנטים של הטכניון, וזאת הסיבה שאומרים שהטכניון הוא מוסד קשה, וזאת גם הסיבה שיצא לו השם שיצא לו - כי הוא דורש מהסטודנטים שלו הרבה! אני יודע שיש אנשים שמסיימים את הטכניון ולא יודעים דברים בסיסיים, אבל אני לא חושב שזה הרוב. יכול להיות שיש הרבה פשוט כי יש הרבה סטודנטים בטכניון, אבל אני לא מכיר את הסטטיסטיקות וכו' אז אני לא רוצה סתם להגיד. מה שכן, מבחינת הלימודים, וצורת ההוראה, והרמה, והיחס - אני לא רואה שום סיבה למה שאנשים שלומדים בטכניון יסיימו עם פחות ידע (או מה שמפריע לך בבוגרים של הטכניון) ממוסדות אחרים.

vinney

Well-known member
עוד פעם התחלנו עם האגוטריפ?

קשה יש רק בלחם, והשם של המוסד הוא בטח ובטח לא בגלל הלימודים לתואר ראשון, אלא בגלל המחקר. אין שום בעיה לזכור את כל החומר, למדתי אותו גם, ואפילו יותר, השאלה איך לומדים ואיך מלמדים, ובטכניון לא יודעים ללמד ולא מלמדים ללמוד, מי שיודע - יודע, מי שלא - יוצא עם כלום בראש, ובשביל המוסד הזה לדעתי זאת טעות חמורה כי כמה כבר אפשר לרכב על הגל של מחקרי העבר? בשביל עתיד הם לא בונים כלום חוץ מילדוד'ס באגוטריפ אינסופי.

freak2100

New member
לא, לא התכוונתי להגיד

"אני לומד בטכניון ולטכניון יש שם וזה הופך אותי לטוב יותר" או משהו כזה... אני בכלל לא מדבר על עצמי... אני רק אומר, הלימודים בטכניון קשים, אבל אפשר להצליח בהם, והמרצים והמתרגלים עושים הכל כדי לעזור לסטודנטים, אז אני פשוט לא מבין איפה אתה רואה פה את הבעייה. ומה שרציתי להגיד לגבי המבחנים, זה שהם קשים אז צריך ללמוד אליהם הרבה, כשהגעתי לטכניון לא ציפיתי למבחנים כמו בבית ספר תיכון שאפשר לא ללמוד אליהם בכלל ולהוציא בהם 100... זה לא קשור לאם מלמדים את החומר טוב במהלך השנה או לא, הם קשים באופן כללי, לא ביחס לרמת הלימודים במהלך הסמסטר...

iiddoo

New member
מה רע באגוטריפ?

זה לא שאתה לא עשית מהאונ' הפתוחה המקבילה הישראלית לסטנפורד. אין שום דבר רע בגאווה במוסד בו אתה לומד, כל עוד אתה לא מתחיל לחשוב שעצם זה שלמדת במוסד הזה, זה מה שיעשה אותך מוצלח. כל מה שאתה כותב שזור בסטראוטיפים טיפוסים על הטכניון. לא למדת שם ולמרות זאת אתה מרשה לעצמך לבקר את כל תוכנית הלימודים, המרצים ולסווג את בוגרי הטכניון כבכיינים בעלי אגוטריפ וזאת על סמך שני חברים ומרואיין וחצי. אני מציע שתלמד ענווה מהי ובמקום לנסות להעמיד במקומו כל מי שכותב שהוא מהטכניון, תתמקד בדברים נשגבים יותר.

vinney

Well-known member
למה עשיתי מהאו"פ מקבילה לסטנפורד?

מה בכלל הקשר, ולמה אתה אומר את זה? אין שום דבר רע בגאווה, כמובן, אבל זה קצת פוגם באובייקטיביות שלך, אתה לא חושב? אני מרשה לעצמי לסווג את מי שפגשתי, וכבר נמאס לי לחזור על זה שדעתי על טכניון גובשה בעיקר על בסיס התנסויות שלי עם הבוגרים במקומות העבודה השונים, לא פחות ולא יותר. כשתגיע לשלב בו אתה יכול לקחת כמה אנשים, בוגרים ממקומות שונים, בעלי נסיון דומה, ולהשוות ביצועים, תוכל להגיע למסקנות אליהן אני הגעתי, או אולי אחרות, תלוי במי תתקל. בינתיים, אני מרשה לעצמי לסנן את ההמלצות שלך.

ELIELI22

New member
אני לומד בפתוחה וחורש 3 שבועות לפני כל בחינה

אבל זה לא קשור למבחן זה קשור אלי, אני אוהב ללמוד הרבה זמן לפני בחינה .. זה הכל . ככל שאני לומד מוקדם יותר לבחינה אני פחות בלחץ בשבוע האחרון ומפיק יותר ממנו .

Z a r b u v i t

New member
תגובה

יש אנשים שדווקא מצליחים יפה מאוד ומסתדרים עם המבחנים. אבל אלו האנשים הבאמת מבריקים. מי שקצת פחות מזה קשה לו מאוד להצליח בטכניון. אני מכירה יותר מדי עתודאים, וגם סטודנטים לאחר השירות הצבאי, שאחרי למידה ממושכת, ומאמצים רבים מגרדים ממוצע של 60, 50. ברוב המבחנים ממוצע הציונים הוא כל כך נמוך, ככה שציונים בטכניון מסתמכים בעיקר על הפקטורים. קח לדוגמה את המבחן שהיה בחדו"א 1ת, שהתוצאות שלו התקבלו אתמול : 60% נכשלים. איזה מן דבר זה שסטודנט משקיע כל כך הרבה מאמצים, פותר כל כך הרבה מבחנים, ואני מדברת גם על עצמי: ימים שלמים מהבוקר עד הלילה, וכשהוא ניגש למבחן הוא מקבל את השוק של החיים שלו? זה לא ייתכן שאני ואנשים אחרים נהיה מאושרים רק מלקבל 55 במבחן, אחרי שהשקענו כל כך הרבה....

למעלה