שלום, זקוקה לעזרתכם.

שלום, זקוקה לעזרתכם.

טל בן שנה ושבעה חודשים ובזמן האחרון התחיל להרביץ - בעיקר כשהוא מתרגז, אבל גם סתם אם משהו לא מוצא חן בעיניו, אם ילדים אחרים בגן השעשועים עולים על המתקן שעליו הוא נמצא, סתם אם ילד עובר לידו ולא מוצא חן בעיניו. אנחנו משגיחים עליו בשבע עיניים ותמיד תמיד אומרים לו שאסור להרביץ ושזה לא נעים, אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות מעבר לזה. מתי זה עובר? יש דרך אחרת לטפל בנושא ולהעלים את התופעה? אני יודעת שזו תופעה נורמלית בעיקר בגיל הזה, אבל זה הופך להיות ממש קשה. אי אפשר להשאיר אותו לבד אם יש ילדים אחרים בסביבה כי הוא פשוט מרביץ או דוחף אם משהו לא מוצא חן בעיניו. אודה לכם על כל עזרה שהיא!

לורליי43

New member
בדרך כלל זה בגלל חוסר יכולת לתקשר

ברמה שמשביעה את הצרכים שלו. תנסי לתמלל עבורו את הרצונות שלו, ואז ככל שירגיש יותר מובן, יהיה לו יותר קל.

זהו? אולי עוג תובנות בכל זאת?

לאה_מ

New member
טוב שאת יודעת שזו תופעה נורמלית,

כי ככה פחות תלחצי מזה, וזה כבר טוב. אני לא בטוחה שהוא מרביץ כי מישהו לא מוצא חן בעיניו. מנסיוני, הרבה פעמים המכות הן נסיון (לא מוצלח) ליצירת קשר. לפעמים זה מגיע בזמנים שאנחנו ממש לא מצפים לזה, משום שהילדים משחקים יחד ונראים נהנים, ופתאום מגיעה איזו מכה או נשיכה. מה אפשר לעשות? כמו שלורליי אמרה - לתמלל עבורו הרבה; לסייע לו בתקשורת חברתית (אתה רוצה גם להתגלש? בוא נבקש מהילדים שישתפו אותך במשחק... אתה רוצה לשחק באוטו? לא להכות - בוא נבקש מדני שיתן לך את האוטו כשהוא מסיים...); בהחלט לאסור הכאה של ילדים; אם את חושבת שהוא מכה מכעס או תסכול - להציע אלטרנטיבות (אתה כועס? אבל לא מכים. אתה יכול לקפוץ / להכות בכרית הזו / לתופף בתוף...); למרות המעמסה שזה מטיל עליך - להשתדל להיות נוכחת בקרבת מקום כדי למנוע כמה שיותר אירועים ולתווך באלה שכבר קרו. וזה יעבור, אבל קחי בחשבון שזה לוקח זמן. הוא הולך לגן? משפחתון? מה אומרים לך שם?

בגן הם אומרים שאם הוא נקלע לאיזו

התקלות הוא מרביץ או נושך - כמו מריבה על בימבה (בה אגב חזרו שני הצדדים נשוכים). ותודה על התשובה!

אפרתש

New member
דגש על ה"כן" ולא על ה"לא"

זה בעצם חיזוק של מה שלאה אמרה - לא רק להעיר לו ולנזוף בו, אלא לבוא בגישה חיובית. "אתה רוצה לשחק עם הילד הזה?" "אתה רצית להתגלש עכשו?". להראות לו שאת מבינה מה עובר עליו, ולעזור לו ללמוד את דרכי הביטוי המועדפות עליך. זה עובר ככל שהוא לומד דרכים נוספות לתקשר. ככל שהוא לומד שהוא "מרוויח" מהתנהגות מסוימת. אם הוא יראה שכיף לו להתגלש ברכבת עם עוד ילדים, הוא כבר לא ירצה לדחוף אותם.

למעלה