שלום - זקוקה לעזרה

שלום - זקוקה לעזרה

שלום לכולם! שמי נועה, אני מוסיקאית - שרה בעיקר מוסיקה קלאסית (וגם מנגנת, אבל עכשיו כבר פחות). אני עושה השנה בחינות לאקדמיה למוסיקה בת"א - ובין קטעי השירה מתקופות שונות אני צריכה להכין גם קטע קריאה או משחק. מכיוון שאני לא יודעת בדיוק מה הם רוצים, אני מעתיקה לכאן את הניסוח מדרישות הכניסה, ואשמח אם תוכלו לעזור לי ברעיונות לקטעים - ובכלל - איך לגשת לזה?? "המועמד חייב להכין רציטט/קריאת שיר או קטע תיאטרלי קטן בעל-פה בשפה העברית או בשפה זרה לפי בחירה. על הנבחן להסביר את מה שהוא מקריא וכן להציג אותו על הבמה בצורה אמנותית."

normajean

New member
אהלן נועה

אני חושבת שמה שהם מבקשים זה שתחפשי אחר קטע כגון מונולוג או שיר כתוב ותשחקי אותו,תכניסי למילים משמעות ורגשות שפת גוף וכדומה תכניסי בקטע את האמנות שיש בך את העומק והחפירה מעבר לפני השטח. אני מניחה שהם רוצים לראות איך את מתמודדת עם טקסט איך השפת גוף שלך כי בשירה צריך כמובן לשיר עם רגש ולהתכוון לדברים שיוצאים לך מהפה ולא להוציא צלילים ומנגינות ולקוות לטוב. בכל מקרה אם את צריכה עזרה בבחירת הקטע רק תגידי אני בטוחה שיהיו המון אנשים ועבדתך הנאמנה כמובן שישמחו לעזור לך בהצלחה!

normajean

New member
וכמובן..

איך את הופכת מילים של מישהו אחר למילים שלך

כן, את כל זה פחות או יותר הבנתי

בעצמי - אבל די אין לי מושג איזה קטע לבחור - שיר (כתוב) - נגיד של רטוש, או אלתרמן? או ממש מונולוג מתוך מחזה? אני לא רוצה שיהיה ארוך מדי... ממש קצרצר... האמת היא שרוב הסיכויים שהם לא יבקשו: מתוך 7 קטעים שמכינים (6 קטעי זמרה והקטע המדובר...), הם שומעים בין 2-4. אשמח לכל עזרה בבחירת קטע... נועה - אובדת עצות.

normajean

New member
נאמנאמ

יכול להיות של אלתרמן ויכול להיות של פוליקר ויכול להיות של חנוך:)העיקר הוא שתצליחי להפוך אותו למן סיפור זה לא משנה מה כתוב! כל שיר עברי ולא עברי שתמצאי את המילים שלו ויהיה לך קל להתחבר אליהן ותוכלי ממש לספר אותו להוסיף לו מנגינה וקצב דיבורי יהיה טוב אני חושבת

הצעותי:

1. חכי שיר שאת אוהבת ומתחברת אליו. 2. כדאי שהשיר ידבר על משהו אחד ספציפי, בצורה שדומה לדיבור של אדם מהחיים (לדוגמא: "מקום אחר" של משינה מאוד לא יעזור לך אם את לא וירטואוזית בלשחק שירים). 3. תכתבי על כל שורה מהשיר שבחרת את הסאב טקסט (sub-text) שלה (מה שאת מתכוונת בעצם. נסי את זה ותחזרי להגיד לספר אם עזר לך. בהצלחה!

למעלה