שלום,זקוקה לייעוץ

מגי1001

New member
שלום,זקוקה לייעוץ

היי אני בקרוב בת 22 וגרה עם אמי ועם בערך 15 חתולים הגדלים אצלנו. אבי נפטר כשהייתי תינוקת ואמי גידלה את אחי ואותי לבד כל השנים. אין לנו משפחה מעבר לכך,רק משפחה רחוקה שאין איתה כל כך קשר. מאז שאחי ואני היינו קטנים גדלנו עם חתולים וקיבלנו זאת כמובן מאליו. המצב כיום הוא שאחי לא גר בבית כבר מספר שנים ואילו אני כן. ההתפכחות לכך שצורת החיים בבית עם כל כך הרבה חתולים היא לא הגיונית בעייני,הגיעה כבר בעבר. אך כיום המצב מבחינתי הוא בליתי נסבל ואני במקום קצת יותר עצמאי (אך עדיין כבולה כלכלית) ולכן הנושא צף מחדש. אני מרגישה שאני חייבת שינוי מהבחינה הזו. קראתי במספר מקומות על התופעה הנפוצה של נשים ללא זוגיות שנוטות לגדל הרבה חתולים. (האם באמת הם מהווים תחליף למשפחה/זוגיות?) אני מוטרדת מכמה בחינות בנושא הזה: 1. עצם העובדה שעד היום גדלתי באורח חיים שנכפה עליי ולא שאני בחרתי בו. אגב יש לי הרבה מחלוקות בנושא עם אמא שלי והיא מבחינתה לא תשנה את הדפוס הזה. 2. הפחד והחשש מההשפעה שיש לצורת חיים הזו עליי כיום ובעתיד. 3. הרצון לבצע שינוי מגורים אך הקושי הכלכלי והרגשי. אשמח לייעוץ בנושא,כי אני די אבודה .. תודה!

HH husa

New member
מיו !

הבעיה היא מגורי עם חתולים או התלות בבית ? 1 החלק הראשון נכון. החלק השני בעיתי כי זכורה כי זו צורת החיים שלה. 2 מה החשש ? שתשארי תלויה בבית או שגם לבד תרצי לגדל חתולים ? 3 אכן... הקושי העיקרי הוא כלכלי. ברגע שתפתרי אותו זה ישפיע מאוד עח הביטחון ועל השינוי הרגשי. ברגע שתהיי עצמאית כלכלית בבית אחר , תהיי עסוקה מכדי לחשוב על חתולים.

גרא.

New member
מגי1001,אימך מתייחסת לחתולים הרבים האלה כחלק

מהמשפחה,היא זקוקה כנראה לנוכחותם מסיבותיה היא,שאינן בהכרח חייבות להיות דומות אצלך. תוכלי להרגיש בכך,אם וכאשר תחליטי יום אחד שאת בשלה ומסוגלת לצאת מהבית לחיים עצמאיים, כלומר מגורים בחדר עם שותפים'/ דירה שכורה כפי יכולתך.קשה להניח שתהיה השפעה מכרעת על דפוס חייך להמצאות חתולים רבים בבית אימך,סביר לחשוב שמה שיאפיין את חייך הם דברים המתרחשים בכל מציאות של נערה עצמאית,לימודים,עבודה,חברים,בן זוג וכדומה.לגבי שינוי מגורים,אין ספק שהקושי הכלכלי הוא בלם המשפיע בהרבה מקרים יותר מאשר הגורם הרגשי. השאלה היא תמיד עד כמה יש לך מוטיבציה לעשות מה שאפשר,כל מה שאפשר בכדי לצאת מהבית,ולהתמודד עם הקשיים הצפויים לך.חייך עם החתולים,לא אמורים להוות גורם מעכב כלשהוא .יתכן ששיחה,שתיים עם מאמן אישי (קאוצ'ינג) יעזרו לך לסדר טוב יותר את החיים שלך בהמשך.

למעלה