שלום, זה שוב אני

R-E-L

New member
שלום, זה שוב אני

הבחור מהשבוע השעבר שהתריע על המחדל במנחת חיפה. להזכירכם המחדל הוא מעבר החציה במרכז המסלול. אני בתור קורסיסט בבסיס הטכני של חיל האוויר... (רציתי מטוסים, מכמובן שהצבא בא נגדי משם אותי מבין כל ה 28 קורסים של המטוסים דווקא בקורס הייחיד של הנ"מ - נגד מטוסים
... אירוני) טוב, נחזור לענייננו, היום ב 7:30 בבוקר התכנסנו במסדר דגל, ולאחר המסדר עלה אדם בעל דרגות גבוהות ואמר: "אנו, חזרנו מהלוויה של שני חניכים שנהרגו אתמול על מסלול הטיסה" הוא שם לב לפנים המבוהלות של הנוכחים במסדר ושאל: "לא סיפרו לכם על זה?" כמובן שהיינו בהלם, הוא המשיך "כל זה היה נכון אם החניכים היו חוצים 4 שניות מאוחר יותר את המסלול"... מתברר שאתמול חצו שני חניכים חדשים שלא מכירים טוב את הכללים את המסלול לא במעבר החציה המסומן אלא לאורך המסלול, ועוד כשהפעמון מצלצל, המנורה האדומה דולקת והמחסום כבר נמצא למטה... הטייס היה כבר על המסלול וחיכה לאישור המראה, קיבל אותו והתחיל להמריא. פתאום התפרצו לו למסלול שני בחורים והוא מייד ביצע היפוך מנועים ובלימה של המטוס, פקח הטיסה גם הבחין בבחורים והם היו כבר במרכז המסלול, האדם שאחראי על התנועה במסלול החל לצרוח בפניקה במערכת הכריזה: "רוצו!" אחרי שתי שניות שיצאו מההלם שהם ראו מטוס מתקרב במהירות לעברם הם רצו... וניצלו בנס בשניות ספורות... נערך להם משפט צבאי - והם עכשיו בכלא. באדם שנאם לנו המשיך לספר: "לפני 3 שנים הסיפור הזה כבר לא היה סיפור, חייל נפצא באורך אנוש מפגיעת כנף בראשו, כיום הוא נמצא במוסד מיוחד למוגבלים ואינו יכול לזוז ולדבר, רק למצמץ עם העיניים" הנה הוככה שמקרים קרו במסלול הזה... חייבים לעשות משהוא.

רן בג

New member
הפתרון בגוף הסיפור...

"מתברר שאתמול חצו שני חניכים חדשים שלא מכירים טוב את הכללים את המסלול " למדו את הכללים והכל יהיה בסדר...

R-E-L

New member
אז זהו...

ביום מן הימים עוד תקרה תאונה... כמו שקרה לפני כשנתיים עם הבחור שנפצע אנושות מפגיעת כנף בראשו... תאמין לי שהרבה יותר טוב להעביר את מעבר החצייה לתחילת\קצה הrwy כיוון שלשם לא מגיעים רוב המטוסים. ולא לשימו במרכז המסלול.

רן בג

New member
מה ההבדל..

מה ההבדל אם אנשים לא יעברו במעבר חציה שנמצא באמצע המסלול ,או שהם לא יעברו במעבר חציה שנמצא בסוף המסלול ?? הרי הבעיה כאן (ובעוד הרבה אירועים המפורטים בפורם - ראה מצנחי רחיפה), היא לא הוראות לא נכונות, אלא אי קיום הוראות כלל...

למעלה