שלום ו

ע ו ל ם

New member
שלום ו../images/Emo53.gif

שאלה לי, אני וחבריי מעוניינים לצאת שבוע הבא לטיול ג'יפים. אני מעוניין במספרי טלפון, של מקומות שבהם אפשר לשכור מכשיר
GPS. תודה רבה. שבת של שלום.

למה אתה צריך GPS קח מפה ומצפן

זה אמור להספיק בארצינו הקטנטונת חוץ מזה רוב שבילי הנסיעה ל 4X4 מסומנים בשילוט בדרכים לפחות בנגב כך שאין צורך גם במפה ,אולי רק כדי לתכנן את המסלולים.

רוזוב

New member
מסכים ולא מסכים

אני מסכים שבארצנו הקטנטונת מספיק בהחלט מפה ומצפן בשביל להסתדר, GPS לעומת זאת הוא אחלה כלי לגיבוי ובטחון ( לי אין- יקר ). אני לא מסכים שמספיק לתכנן טיול על גבי מפות בלבד - חובה לקחת מפות לשטח, אלא אם זה איזור שאתה מכיר בעל פה ואין שום סיכוי בעולם שתלך בו לאיבוד. להיכנס לטיול רציני בנגב ללא מפות לא כל כך מומלץ . חוץ מזה אני אישית אלרגי ללא לדעת איפה אני נמצא בכל רגע נתון, המפה נותנת לי להכיר את השטח ולצפות מה קורה בהמשך הדרך. כמו כן לפעמים רוצים לקצר או שחס וחלילה מצב חירום דורש שינוי מסלול... ואז בלי מפות אין הרבה מה לעשות. מה שחשוב באותה מידה של לקחת מפות הוא גם לדעת לקרוא אותם. טל.

בשביל זה יש מפת סימון שבילים

מעט יקרה ,ומצפן . לדעתי לא צריך בארץ יותר. טיול נעים ובהצלחה

ע ו ל ם

New member
מה רע ברשת בטחון?

אנחנו לא צריכים מפה, כי זה טיול חד פעמי כזה. (ומפה כזאת, אכן מאוד יקרה) אנחנו רוצים לעשות מסלול של יומיים -3 עם עצירות, יש לנו את מפת המסלול. אך אנו רוצים, לייתר בטחון, GPS. כמה אמור לעלות, להשכיר GPS לסופ"ש בערך?

ע ו ל ם

New member
התכוונתי, מפה בקטע של רכישה.

וכתבתי, שיש לנו מפה של המסלול. (צילום, של מה שאנחנו רוצים)

אין לי מושג אם מי שהוא משכיר GPS

יקח לך גם כ שלושה ימים ללמוד להפעילו. אם תמצא מי שמשכיר . שיהיה לך בהצלחה

tooom

New member
לי יש ג'י פי אס ספורטרק של מגלן

אם אתה מכיר אותו ויודע איך להפעיל אותו יש על מה לדבר על השכרה.

פשוש 28

New member
סיפור על GPS

בטיול הראשון שהוא לקח אותי, עוד לפני שבכלל היה משהו, רק ניצנים, נסענו למדבר. מזג אויר היה מקסים והמסלולים היו מתוכננים בקפידה עד לפרט האחרון. ליתר בטחון (בטח זה היה כדי להשרות עלי בטחון כי מעולם לא טיילתי אתו, או אפילו טיול ברכב שטח, אני מהמטיילים ברגל), פרט למפות ושלל פלאפונים מכל הרשתות, נלקח גם GPS כדי שלא יהיו שום פיקשושים. היום כולו היה קסום. המסלולים משגעים, הוא מקסים (עובדה, אנחנו יחד) המידבר פרח בשלל צבעים, היו מלא צבעונים והדבר היחיד שלא היה זו המצלמה שהגיעה רק יותר מאוחר (והמשגרת תמונות אליכם מדי פעם). והיה גם GPS. ובשלב כלשהו, אפילו נדמה היה לנו שאולי קצת התברברנו (כמובן שהיינו לבד ומצויידים כהלכה), ולא נראה היה שמישהו עוד יעבור באיזור. השעה היתה שעת אחה"צ לקראת דמדומים והיתה דילמה כלשהיא מה לעשות. החלטנו שדבר ראשון צריך קפה טוב, כי בלי קפה אי אפשר להמשיך. הוכן קפה טוב וטרי, נשלפה העוגה, הוצאו הכסאות וככה ישבנו לנו ושתינו ואכלנו ודיברנו והאמת, לא חששנו כי היה לנו GPS וידענו שאין מה לדאוג. כשסיימנו את הקפה והעוגה (שהיתה נפלאה למרות שאני לא זוכרת מאיזה זן היא היתה), ארזנו את כל הציוד חזרה לג'יפ, ויצאנו לדרך. הGPS הוכנס לפעולה רק שהוא לא הסכים בשום אופן לספר לנו איפה אנחנו נמצאים. טוב, אז מחוסר ברירה, הסתכלתי מסביבי וראיתי קצה של אנטנה סלולרית (לידיעת מי שלא יודע, אנטנות סלולריות, על פי תכניות המתאר הארציות, ממוקמות תמיד באזור כביש). נסענו לכוון האנטנה וכמובן ששם היה גם הכביש שהוביל אותנו ישר לצימר המקסים ולטיול ההמשך למחרת היום (ולעוד המון טיולים שטילנו ועוד נטייל). מסקנה, אפשר להסתדר טוב מאוד עם מפות ומצפן. רצוי שגם יהיה בן הזוג המתאים (את זה שלי אני לא נותנת). שיהיו לך עוד הרבה טיולים ובנימה אופטימית זו, שבוע טוב, פשוש

tooom

New member
סיפור מרתק....

אני אישית תמיד נושא איתי את הג'י פי אס שלי לכל טיול ואפילו לא מתעצל ומכניס את כל הנ"צ למכשיר. אבל כשאני מנווט אני לא מסתכל על המכשיר, הניווט הוא בעזרת מפה, מצפן ומד המרחק של הרכב. הג'י פי אס משמש אותי (כמו בסיפור) למצבים בהם אני רוצה להתאפס על המיקום המדוייק שלי או במקרים הנדירים של התברברות.

למעלה