שלום ותודה

בעז 100

New member
שלום ותודה

בני אובחן כ-adhd לפני כחודשיים ופורום זה ביחד עם הספרים העוסקים בליקויי קשב עזרו לנו רבות בהבנת הליקוי בהפנמתו ובהכנה שלנו לקראת הבאות( בני עדיין בגן כך שלהערכתי הבעיות האמיתיות עדיין לפנינו). לכן ראשית רציתי להודות לכל המשתתפים בפורום על העזרה וההבנה ששאבתי מדבריהם. בארץ קשה ומחוספסת כשלנו פורום המלא באהבה ובעזרה מתוך איכפתיות וטוב לב הוא קרן אור גדולה. שנית כפי שבוודאי קרה ללא מעט מכם התברר לי לאחר שבני אובחן כי ככל הנראה את הגנים הוא קיבל ממני. אשמח ואודה לכם בעלי הנסיון שבכם יוכלו לכוון את צעדי הראשונים לאבחון למבוגרים וטיפול. תודה מראש בעז

שריתילה

New member
איך אתה מתמודד?

איך התמודדת עד היום? ממה בדיוק אתה סובל? איפה הקשיים היומיומיים שלך? מה היית רוצה לשנות? כמו הילדים כך גם המבוגרים. יש לעשות את כל הבדיקות ולגשת לנוירולוג או פסיכיאטר. השאלה באמת מה המטרה? מה היית רוצה לשנות? בהצלחה שרית.

בעז 100

New member
קצת פרוט על עצמי

הבעיות העיקריות שלי מתבטאות בעיקר בעבודה . אני לא מרוכז מבצע מספר מטלות במקביל וכמובן לא מסיימן במועד. העבודה שלי לא מסודרת ואני לא מתרכז לאורך זמן וחייב לעשות עוד משהוא באמצע. מאחר והעבודה שלי כרוכה בהרבה כתיבה זה ממש קשה. לשאלתך איך התמודדתי עד היום ובכן הי לי בעיות לא מעטות אני מתגבר עליהן במס דרכים כמו כיבוי שריפות, אילתור בדקה התשעים, עקיפת מטלות ע"י פתרון הבעיות בהפעלת חביבות וקצת קסם אישי בקיצור מאלתרים. מה הייתי רוצה לשנות? את כל המגרעות שפרטתי למעלה ( על החביבות הייתי שומר)זו באמת המטרה לשפר את איכות החיים ואיכות הביצועים. אני אמקד את הפניה שלי למי כדאי לי לפנות ( לאיזה רופא ?) ומי פתוח לטיפול בבעיה אצל מבוגרים כי קראתי פה לא מעט התיחסויות שאומרות כי אין הבנה לבעיה זו אצל מבוגרים. ושריתילה תודה שמיקדת אותי

שריתילה

New member
כן. מיקוד. מיקוד זה אחד הקשיים של

הסובלים מ-ADHD. אני ממליצה לך לפנות לעמותת ביחד 03-5797004 ושם יש להם רשימה של מספר רופאים. אינני יודעת היכן אתה גר, אבל תוכל לומר להם ואני תקווה שיוכלו לתת לך באמת נוירולוג המבין בהפרעה. קשה מאוד באמת למבוגרים כאשר אין הם הולכים לנוירולוג או רופא שמבין, שההפרעה לא עוברת אחרי גיל הבר מצווה. היא פשוט לא. אתה יודע, כשאני מרצה או בכלל אפילו בכתבה האחרונה דבר ראשון שאמרתי היה, שיש לי את האופי הכי סוער ומרתק שיש בכלל. אותו לא הייתי מחליפה לעולם. אבל כמובן יחד עם האופי וחוש ההומור והחביבות והחיוך, שנראה כאילו הוא תמידי אצלי, הרבה דברים שיניתי. זו לא עבודה קלה כלל וכלל. אבל בהחלט אפשרית. גם אם יתנו לך טיפול תרופתי אני מציעה לך המשך של טיפול מערכתי ואתה בוודאי יודע, אם קראת את הספר ADD מריטת עצבים. אנחנו באמת ידועים בתור שורדים. אבל כשאתה כל חייך (וכשאני אומרת אתה כמובן אני מתכוונת גם אלי, במיוחד) צריך להילחם על הקיומיות שלך, על המקום שלך בחיים, על ההכרה באמת במי שאתה מבפנים ולא רק את מי שהם רואים, זוהי עבודה קשה ושוחקת ואין זמן ללמידה של משהו אחר אלא רק בכיבוי שריפות. מי שכל חייו נאלץ לכבות שריפות ושורד אין לו זמן ואין לו כוח ללמידה ושינוי אמיתי. פעם דוקטור לורנס אמר שהחיים הם כמו ג´ונגל ואנחנו כמו איזה פנתר או פומה. תחשוב כמה הוא צריך שחושיו יהיו מחודדים כדי לשרוד בג´ונגל. מביט ימינה שמאלה ישר אחורה כל הזמן כל הזמן רק כדי לשרוד, למצוא טרף כדי להתקיים. קשה לו להתמקד רק בדבר אחד. טוב, בעצם התחלתי לבלבל ולדבר יותר מדי. נו דברת ופטפטת זה גם אחד המאפיינים ל-ADHD
מקווה שעזרתי קצת. יש חיים טובים אחרי הגילוי של ה-ADHD. אני מבטיחה לך... שרית.

בעז 100

New member
תודה על התקוה

ההבטחה לחיים טובים אחרי הגילוי זה הדבר הכי טוב בכל הסיפור.

zivadina

New member
נראה לי שכל נוירולוג או פסיכיאטר

שמתמחה בהפרעת קשב ורכוז ושמוכן לטפל במבוגרים יתאים לך בשלב הראשון. תחפש מרפאות של קופ"ח עם אגף להפרעה הזאת או מרפאות חוץ של בתי חולים. ותוודא שאכן המומחה שאתה הולך אליו מתמחה בהפרעת קשב ורכוז, כי אחרת הוא ימצא לך בעיות אחרות, או יגיד לך שאין מה לעשות בגילך. אם אתה לא לומד, אני חושבת שאפשר להסתפק באבחון הראשוני שיגיד אם אתה adhd או לא. אם אתה רוצה טיפול, יש היום את שיטת ה-coach, מאמן אישי שעובד אתך על הקשיים שלך. גם שרית היא coach . הובאו פה קישורים להסבר. תנסה לדפדף אחורה.

zivadina

New member
קישור להסבר על coaching

זהו סיכום של איילת להרצאה של רבקה ארוטשס, הכוהנת הגדולה של ה-adhd בארץ. מומלץ לקרוא.

בעז 100

New member
מה מפריע לי בכתיבה.

אין לי בעיות לכתוב או להתבטא בכתב ההפך הוא הנכון אני אף עוזר לעובדים אחרים אצלנו לנסח מסמכים ורעיונות. הבעיה היא שאני צריך לכתוב המון ובכמה נושאים ומטלות, כך שלמעשה המטלות שלי גם דורשות ריכוז וגם יש לי מספר משימות בו זמנית. מה שמאפשר לי לברוח ממשימה למשימה בלי לסיים אף אחת מהן.כמו כן יש לי תרוץ לדחיית משימות אחרות. לגבי ההערה שלי לגבי המדינה אתה בכלל לא הבנת אותי . ישראל היא מדינה קשה ומחוספסת זו המציאות אין עוד מדינות מערביות ודמוקרטיות שבכל בוקר אתה קם למציאות קשה כמו פה. זה מתבטא לכן גם באופי הכללי שיש פה הרבה חוסר סובלנות עצבים אי שקט כעס וכד.אני אמרתי שבמציאות הזו פורום שמדגיש את העזרה לזולת ואהבת האדם הוא קרן אור.

שריתילה

New member
האם אתה כותב או מדפיס ישר למחשב?

האם אתה כותב מהר? האם הכתיבה קשה לך? מעייפת? איך אתה מחזיק את העט? האם אתה לוחץ כשאתה כותב? או שאם נורא קשה לך בכתיבה האם אתה מדפיס ישירות את מחשבותיך למחשב, כמוני לדוגמא. אני מאוד משתדלת ישירות להדפיס, כי מצאתי את עצמי כותבת אני ממש ממש מתעייפת מהר מאוד מהכתיבה ולכן האנרגיה הולכת למקומות אחרים. טוב, אני מדפיסה גם בשיטה העיוורת וגם מאוד מהר, כך שממש אינני צריכה להשקיע. האם אתה עובד עם טיימר? האם יש לך לו"ז מסודר? כדאי לחשוב קצת על השאלות שלי הם ימקדו אותך מעט. שבת שלום, שרית.

בעז 100

New member
הכתיבה שלי

לשאלתך אני כותב בעט ומעביר להדפסה. זו השיטה הכי נוחה לי , מאחר ואני מדפיס בשתי אצבעות מקסימום ולא ממש מהר. הבעיה איננה בכתיבה פיזית היא לא מעייפת אותי ואם כתבתי שלשה עמודים ללא הפסקה והיד כואבת אני נח דקה והכאב עובר. הבעיה היא שקשה לי להתרכז ולכתוב ללא הפסקה יותר משתיים שלוש פסקאות. אני חייב לקום להסתובב קצת ולחזור לכתוב. בנתיים יש ארועים אחרים ובעיות נוספות שצריך או שבא לי לטפל בהן אני מתקשה לחזור לכתיבה. כמובן שמשימות המצריכות כתיבה נדחקות נדחות וכד´. אני לא עובד עם טיימר והלו"ז שלי נקבע על ידי. אני בעל מקצוע חופשי ועבודתי מאוד עצמאית ונתונה למעשה לשליטה שלי. להערכתי הבעיה אינה כרוכה בפעולת הכתיבה אלה בריכוז עצמו. תודה על העזרה

האם אתה כותב בעיקר באנגלית?

אם כן אז אולי יהיה לך טבעי ונוח יותר להשתמש בתוכנת זיהוי קול. תוכנה שמאפשרת להכתיב למחשב בקול רם כמו שמכתיבים למזכירה. בלי קשר, אולי כדאי שתקח איזה סדנא בקווצ´ינג כדי ללמוד אסטרטגיות לניהול זמן וקביעת סדר קדימוית. אישית, לא לקחתי סדנא כזו. לי יש קווצ´ית צמודה שעוזרת לי לנצל את כישורי.

מיכל ט

New member
שלום בועז

הדברים שאתה מדבר עליהם כל כך מוכרים לי. אני עם add ועובדת כמנהלת יחידה שיקומית. שתפת את הצוות בעבודה בקשיים שלך? אני יודעת שלי זה מאוד עזר. לגביי כיבוי שריפות- לצערי אצלי זה ממש דרך חיים אבל אם יש משהו מאוד חשוב שצריך לעשות אני מבקשת ממשהו אחר להזכיר לי או לעזור לי לעשות את זה. לגביי כתיבה הבנתי שאין לך בעיות ניסוח אבל לפעמים עוזר לשבת עם עוד משהו (אצלי יש קושי בהעברה מהמחשבה לכתיבה ואז אני מכתיבה למשהו אחר). עוד רעיון יכול להיות להשתמש בטייפ מנהלים ואז כשעולה לך רעיון שלא קשור למה שאתה עושה תגיד אותו לטייפ ותחזור אליו אחר כך. בקשר לקסם אישי כמובן רצוי להשתמש וכמה שיותר (הציל אותי לא פעם משטויות שעשיתי בעבודה) בועז, אם יש לך דברים יותר ספציפים בעבודה שאתה מחפש להם פתרון תכתוב ואני אנסה לחשוב על משהו המון בהצלחה באבחון שלך ועם הילד שבת שלום מיכל

דליה.ד

New member
שלום בעז וברוך הבא!../images/Emo140.gif

אני שמחה לפגוש באבות כאן אצלינו!! הייתי רוצה להתמקד רגע בילדון שלך ולהבין כיצד הוא מטופל. השנה בגן לפני כיתה א´ היא קריטית מבחינתו והכנה נכונה בגן תניב תוצאות בכיתה א´. עם בני הצעיר, הייתי כבר למודת נסיון ולכן בגן חובה עבדה איתו מרפאה בעיסוק וגננת שיח. הוא קיבל בנוסף ספורט טיפולי ופסיכוגרפיה. כמוכן עשינו התאמה של מינון הריטלין לפני הכניסה לכיתה א´ ולכן כשנכנס היה מוכן מכל הבחינות. אני מניחה שאתה מבין מי התלמיד המצטיין ביותר בכיתתו?

r66

New member
קודם כל ברוך הבא לקהילתנו

אני מבטיחה לך שעם האיבחון וההבנה וההפנמה שלכם ההורים, 90% מהבעיות מאחוריכם. גם אני, בעקבות הפורום גיליתי את הגנים שלי והלכתי לעשות, בתחנה הפסיכולוגית במועצה שלנו, מבחן TOVA. אחת החברות בפורום כתבה לי מה זה, לפני שהלכתי לזה. והנה דבריה: טובה" זהו מבחן ממוחשב (משעממם נורא) שעושים לאבחון בעיית קשב ורכוז. עושים אותו בהתחלה בלי ריטלין ואחר כך עם ריטלין. אחר כך יש פגישה עם הנוירולוג/פסיכיאטר, והוא מציג לך שאלות שונות, קורא את תוצאות ה"טובה" ונותן לך אבחון אם את adhd . לי לא עשו עם/בלי ריטאלין, אולי זה בשלב הבא. בהצלחה רינה

למעלה