שלום ושאלה~

שלום ושאלה~

בספר הרביעי, הבנתי ששמו של הארי הוכנס לגביע האש וברטי קראוץ' התאמץ נורא בשביל להעביר אותו את כל המשימות - עד לגביע מפתח המעבר. לא הבנתי בשביל מה היה צריך את כל זה, ברטי-מודי היה בבית הספר מתחילת השנה והיה עם הארי כמה פעמים במשרדו לבד, מה הבעיה לכשף איזה עט נוצה שיהיה מפתח מעבר - להביא את הארי לוולדמורט ולסיים עם זה? הרי כששמו של הארי הוכנס לגביע זה רק עורר את חשדם של סיריוס ודמבלדור (ת.נ.צ.ב.ה), מה שיפריע מאוד לחטוף את הארי. ושלום, אני אורין. בת 15.
בגיל 11 ביליתי את מרבית החופש הגדול בהמתנה למכתב שלא הגיע...

איזה משפט יפה !!

"בגיל 11 ביליתי את מרבית החופש הגדול בהמתנה למכתב שלא הגיע... " בכל אופן- הנה התשובה כפי שאני רואה אותה, אחד - הוא היה צריך ללמוד את הארי פוטר, אחרי הכל זה הילד שנשאר בחיים. שתיים - בתחילת השנה אולי לא היה אפשר להעביר את הארי לוולדמורט כי וולדמורט עדיין היה עסוק בהכנות של כל מיני דברים. שלוש - כמו שרשמת, דמבלדור שמר על הארי ואי אפשר סתם להעלים את הארי פוטר מעל האדמה, אחרי הכל - הוא הנבחר. ארבע - וזה סיבה טכנית, שיהיה ספר מעניין, אם כולם היו מנסים להרוג את הארי ולהעביר אותו דרך עט נוצה לוולדמורט זה היה לא מעניין, אנחנו רוצים לשמוע על מקרים ועל נסיבות בלתי אפשריות וזה עושה את זה ליותר מעניין. חמש ואחרון - לא היה אפשר, הוגוורטס חסינה נגד מפתחות מעבר, הוא היה צריך להוציא את הארי מהוגוורטס ומשם לשגר אותו. מקווה שעזרתי לך.

../images/Emo45.gifצודק ! וגם...

וולדמורט רצה אותו, כשהגוף החדש שלו יהיה מוכן גם. בכדי "לטפל" בהארי בעצמו. ולעשות את ההצגה בפני אוכלי המוות שלו ולהראות להם, מי באמת הקוסם הכי חזק. ( הבעיה שרק בספר השישי, הוא נזכר שהקוסם הכי חזק זה דמבלדור, ואז דאג לחסל אותו.
)

הלחwנן

New member
לא נראה לי!

ב. זה שוולדי לא היה מוכן זו לא סיבה להכניס אותו לגביע האש. ד. כדי שיהיה מעניין זו גם לא סיבה... ה. אפשר לעשות מפתחות מעבר בהוגוורטס וזה מופיע פעמיים בחמישי!

ומי זה שיצר את אותם מפתחות?

דמבלדור נכון? לו אין בעיה להסיר את ההגנה על הטירה, או לתאם מראש עם מקגונגל שתסיר אותם לקראת בואו. לגבי ב', באמת? גם וולדמורט יכל לתת לאוכלי המוות שלו לחסל את הארי בבית הקברות כשהארי התחיל לברוח. אבל הוא צעק להם שלא יפגעו בו, כי הוא שלו. לגבי ד'- זה אחלה סיבה שבעולם. ודבר נוסף- איפה א' ו-ג'?

black robe

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif../images/Emo63.gif

הנה התשובה: הוגוורטס הוא מקום בטוח ומוגן מאוד. זה קצת היה מעלה חשד אם הארי היה נעלם לו באמצע היום במשרד של מודי עם או בלי מודי, ישר היו חושדים איפה הארי ולאן הארי נעלם והיו חוקרים את כל מי שרק ראה את הארי, בטוח מישהו ראה אותו נכנס למשרד של מודי, ואז היו בודקים וחוקרים את מודי ואני מניחה שהיו מגלים בסופו של דבר שהוא בעצם קראוץ' ובלה בלה בלה... לעומת זאת, כשהארי היה במבוך, היו הרבה יותר אפשרויות שתקרה תקלה כלשהי וכך הארי איכשהו יעלם ויתעכב איכשהו במבוך וכל מה שרק לא יקרה לו, יהיה יותר הגיוני שזה יקרה באמצע משימה של הטורניר מאשר איכשהו באמצע היום במשרד של מורה.

NinKap

New member
תשובה פשוטה מאוד

עם אסור היה להתעתק מהוגוורטס ביום רגיל,אז סביר גם לחשוב שאי אפשר היה להגיע לשם ומשם באמצעות מפתחות מעבר,כי עם היה אפשר,כל אחד היה נכנס להוגוורטס בצורה פשוטה מידי,ולא היה טעם לכל אמצעי הביטחון שיש שם.בזמן הטורניר כמובן רוב הקסמים השומרים על הוגוורטס בדרך הזאת הוסרו זמנית,ובגלל זה היתה אפשרות להעביר את הארי משם בעזרת הגביע.

הלחwנן

New member
בחמישי יש

מפתחות מעבר, ולא מוזכר שהוסרו הגנות כמו עם המטאטאים בסוף השישי. שבוע טוב! וחודש טוב!

NinKap

New member
אמ...האמת אני לא מצליחה להזכר

איפה בחמישי יש מפתחות מעבר להוגוורטס...יכול להזכיר בבקשה?:)

AlexOnFire

New member
נראה לי שדווקא בשישי כן נאמר שדמבלדור הסיר עם המטאטאים בסוף הספר... [אין לי את הספר פה בשביל לבדוק]

n u k e y

New member
ברוכה הבאה^____^../images/Emo110.gif

אני מניחה שהטורניר סיפק להם כיסוי. יהיה לדמבלדור הרבה יותר קשה להבין שהארי נעלם ולאן הוא נעלם אם זה קרה במבוך. כמו כן הטורניר זה מה שעשה את הספר מעניין
בגיל 11 ביליתי את מרבית החופש הגדול בהמתנה למכתב שלא הגיע...- כמוני כמוך

ברוכה הבא!יאפ..גם אני חדש.

לא חושב שזה קשה לדמבלדור..לדוגמא למה הוא לא פיק על הטורניר מלמעלה?לדוגמא על מטאטא או משהו?די טיפשי. *גם אני מכחיש שדמבי מת* *אני היחיד שאוהב את סלהגורן בתור דמות?*

the ror

New member
זה הוסבר, שכשהוא בסביבות דמבלדור

יש עליו הגנות מסויימות ובמהלך הטורניר אותן הגנות נחלשות בגלל שהוא מוצב בסיטואציות שמרחיקות ומבודדות אותו מדמבלדור...ולכן הוא היה צריך לנצל את האופציה במהלך המשימה השלישית כדי להעביר אותו ע"י כך שהוא ידאג שהארי יגע בגביע האש...

למעלה