שלום ושאלה :)

02147

New member
שלום ושאלה :)

אני מארגנת לחבר שלי טיול ואני מכינה לו ארוחת ערב. רציתי לדעת אילו דברים אני יכולה להכין על גזייה שלא יהיו מסובכים להכנה וללא הרבה מצרכים ולוגיסטיקה, ומצד שני יהיו מושקעים, והעיקר טעימים! תודה מראש... נופר.

jeshu

New member
פסטה מכינים את האיטריות - מניחים בצד. מכינים רוטב על בסיס עגבניות או על בסיס גבינה - מושקע עם טיבול טוב,בצל,שום וכו'. מערבבים את האיטריות עם הרוטב. בתיאבון.

02147

New member
כן, אבל...

זה בנאלי מדי ואני יודעת שהוא לא מספיק יאהב... יש הצעות נוספות?

sela v

New member
אפשר לצוד דרבן

ולעשות אותו על האש. תסתכלי גם בשרשור על מאכלי קמפינג יש קישור מהעמוד הראשי של הפורום.

kogawa

New member
טיפ לבישול בגזיה:

הכל נדבק לתחתית אלא אם לוקחים סיר מיים גדול, ובתוכו סיר קטן בו אפשר לעשות כל תבשיל מבשר גולש, מחית תפואדים (פירה), ועד התבשיל הסלבי הכשר לפסח, המכיל שליש כרוב חמוץ, שליש נקניקיות ורצוי חריפות ושליש שמנת חמוצה, ואפילו פונדו גבינות למי שירצה רומנטיקה חרפית, ורצוי עם מיקלה פיקנטי (צנים עללאק), ויין מרלו אדום. הסוד הוא שהמיים רותחים בערך במאה צלזיוס, ואין ריכוז חום על דופן הסיר הקטן. הוספת מלח למיים יגרמו לבישול מהיר יותר עקב טמפרטורת הרתיחה הגבוהה יותר, ובישול בסיר לחץ על גזיה יהיה אף מהיר יותר, אבל למי יש סיר כזה?

jeshu

New member
הם לא משהו עם חוקים... ובגללם כבר אין כל כך הרבה דורבנים בארץ - אבל גם בגלל התאילנדים...

jeshu

New member
תפתחי ספר בישול ותנסי להתאים מתכון מוצלח לתנאי שטח. החוכמה היא לסדר את הכל ככה שלא תצטרכי מטבח - לארגן בדיוק את מנות התבלינים שאת צריכה.להשרות בשר במרינדה יום לפני וכל מיני פעולות כאלה.

shaishoo

New member
מה עם פונדו ??? ../images/Emo185.gif ../images/Emo71.gif

2 אופציות פונדו שוקולד : לחתוך מלא פירות מומלץ אננס, תפוח תות בעצם כל מה שאתם אוהבים, להמיס שוקולד עם הסיר בגזיה, לטבול את הפירות ולאכול גם רומנטי גם טעים גם מיוחד וגם אפשר אח"כ להשתמש בשוקולד לעוד דברים.... פונדו בשר: כן מקורי את חייבת להודות, חותכים בשר לחתיכות מאוד דקות, מרתיכים שמן על הגזיה ואז בשיא הבעבוע בעדינות טובלים את הבשר תוך שניה הוא מוכן וטעים.. , רק להתאים לסיר נכון שהשמן לא יקפוץ !!

maz

New member
פונדו זה יופי של רעיון

אבל מחייב שיהיה לכם אמצעי קירור ושלא תצטרכו ללכת הרבה מהרכב למקום בו אוכלים כי יש פה גם עניין של משקל. בשר לפונדו = פילה בקר אפשר לגוון גם בצלים חתוכים שמן = שמן תירס הוא טוב למטרה כי הוא לא מסריח ולא נשרף מהר. תביאי איתך גם קעריות לרטבים (צ'ילי מתוק, חרדל, קטשופ, מיונז, סויה ודבש). הופך את העניין לעוד יותר מעניין וכמובן - לא לשכוח יין אגב, אם יש לך או שאת יכולה לשנורר ממישהו סיר פונדו זה אפילו טוב יותר כי הם עשויים ברזל כבד שמפזר את החום יותר טוב ומונע מהשמן לקפוץ ולהשרף.

shaishoo

New member
משקלים

אם עושים פונדו שוקולד לא צריך אמצעי קירור רציניים...השוקולד גם ככה ממסים אותו אז זה לא עקרוני והפיקות מספיק לשים בציידנית קטנה כזו, יותר נכון יש היום תיק-צידנית קטן כזה שבדר"כ המון חברות מחלקות חינם..לי יש איזה 3-4 של קרלסברג כאלו. ואז גם המשקל לא ממש כבד... פונדו בשר זה כבר עניין טיפה יותר כבד...

למעלה