שלום ושאלה

נועמע

New member
שלום ושאלה

התחלנו לברר אודות אבחון לביתי בת ה 10.
היינו אצל רופא הילדים שהינו גם נוירולוג, א החלטנו להמשי באופן פרטי.

ולשאלה: האם מתחילים באבחון אצל פסיכיאטר /נוירולוג או שכפישאחרים אומרים באבחון פסיכו דידקטי?

ואוי בנוסף, שמעתם על דר בועז רפפורט ו לחילופין על אסתר טובלי?
תודה על כל עזרה!

השאלה איפה מתחילים תלויה בסוג הקשיים

אם הקשיים של הילדה באים לידי ביטוי בעיקר בתחום הלימודי ו/או החברתי כדאי להתחיל באבחון פסיכודידקטי שבודק את הפאן הרגשי ואת הפאן הלימודי. אם הקשיים באים לידי ביטוי בתיפקוד גם בבית כדאי להתחיל באבחון נוירולוגי.
אם הייתם אצל רופא נוירולוג, שהעלה חשד של הפרעת קשב, אני הייתי בוחרת להתחיל באבחון רפואי.
על דר בועז רפופורט שמעתי הרבה דברים טובים.
אמנם הוא רופא ילדים ולא נוירולוג או פסיכיאטר, אבל הוא מתמחה בהפרעות קשב.
שמעתי הרצאה שלו בשבוע שעבר בכנס בנושא תיפקודים ניהוליים, ואהבתי מאד את הגישה שלו.
ציפי קוברינסקי

עונה:

היינו מטופלים של ד"ר רפפורט לפני שעזב את מכבי ופתח קליניקה פרטית.
מאוד ממליצה עליו, אדם נעים, ואמין.
השאלה היא מה הבעיה, לימודית? היפריות?
ומאוד ממליצה לעשות סקר שווקים, כי גם בתחום הזה יש פערים, רובם בסופו של דבר יתנו המלצות לבית הספר איך וכיצד לעבוד עם הילדה, הקלות כלשהם.
ואם זה לא בעיית ADHD/ADD הייתי ממליצה לעשות גם אבחון TOVA, שיתן לך מענה מהי הבעיה. כי יכול להיות שהבעיה היא רגשית ואז הטיפול בה אחר. בקיצור, טווח מאוד רחב, ממליצה לך להתייעץ לפני הליכה לאבחונים שעולים הרבה כסף.

דיוידל

New member
שלום ותשובה

שלום לך,
אם כבר התחלתם באבחון נוירולוגי אז כדאי להמשיך ועם קבלת תוצאות האבחון להחליט לגבי ההמשך. זה בהחלט תלוי במה מתמקדים ואילו קשיים באים לידי ביטוי ולכן אין "קודם עושים עושים אבחון X לפני אבחון Y".
שמעתי המלצות חיובית לגבי ד"ר רפפורט.
בהצלחה,
דיויד

למעלה